Riool reiniging

Verstoppingen, lekkages of rioollucht voorkomen? Riool reiniging is de oplossing! Reiniging van het riool is een complexe klus, vooral wanneer het snel moet. Bel 085 - 0187125 en laat onze ervaren lokale rioolspecialisten uw riool reinigen om lekkages, verstoppingen en stank te voorkomen!

Wanneer is riool reiniging nodig?

In het dagelijkse leven bent u behoorlijk afhankelijk van uw afvoeren en van uw riool. Als er iets misgaat, dan kan uw huishouden of uw bedrijfsvoering ontregeld raken. Door uw riool te laten reinigen kunt u een hoop problemen voorkomen. Onze rioolspecialisten komen graag bij u langs in de volgende gevallen:

1. Voor preventieve rioolreiniging
Op dit moment is er bij u wellicht nog geen sprake van een rioolprobleem, maar om te voorkomen dat er alsnog één optreedt, kunnen onze vakmannen uw riool al reinigen. U kunt met hen ook afspraken om uw riool periodiek te reinigen. U sluit dan een onderhoudscontract met hen af.

2. Voor rioolproblemen
In uw woning of bedrijf treden regelmatig verstoppingen op en/of er hangt een sterke rioollucht. U kunt dan eerst een rioolinspectie laten uitvoeren. Als blijkt dat het probleem is ontstaan door een vervuild riool, dan kunt u deze door de rioolvakman laten reinigen.

Wat zijn de voordelen van een rioolreiniging?

Riool reiniging is nodig om lekkages, verstoppingen en stankoverlast te voorkomen dan wel meteen op te lossen. Ook voor grotere rioleringssystemen is periodieke reiniging belangrijk om schade door vervuiling te voorkomen. Door het riool op tijd te reinigen, blijft het goed onderhouden en kan het optimaal blijven functioneren.

Zelf uw riool reinigen: is dat mogelijk? 3 tips!

Het reinigen van het riool is geen prettige klus om zelf te doen. Bovendien is de kans aanwezig dat eventuele rioolproblemen of schade niet worden opgemerkt, zodat er al snel grotere problemen ontstaan in het rioleringssysteem. Voor het effectief reinigen van het riool kunt u dan ook het beste een rioolvakman inschakelen.

U kunt zelf wel het een en ander doen om uw riool zo ‘zuiver’ mogelijk te houden:

  1. Beperk de hoeveelheid vuil dat door uw afvoeren verdwijnt.
  2. Gebruik een oplossing van soda (en azijn) en heet water om uw afvoeren door te spoelen. Dit zal niet het vuil in het riool zelf oplossen, maar u kunt in ieder geval verstoppingen voorkomen of lichte verstoppingen behandelen.
  3. Gebruik geen chemische middelen om uw afvoeren te behandelen. Komen deze middelen in het riool terecht, dan kunnen ze veel schade aan de leidingen veroorzaken. Voor uw portemonnee is dat uiteindelijk geen goed nieuws.

Riool reinigen: hoe pakt een vakman dit aan?

Een rioolvakman reinigt het riool met behulp van een spoelwagen en een zuigwagen. De spoelwagen maakt het riool schoon en spoelt het afvalwater naar de zuigwagen. De zuigwagen zuigt het afvalwater op en brengt het naar een bedrijf waar het opgezogen vocht wordt gerecycled.

Sommige bedrijven maken gebruik van één wagen: deze heeft zowel een spoelfunctie als een zuigfunctie. Deze wagen recyclet het opgezogen water om direct weer te gebruiken als spoelwater. Het vuil blijft achter in de filters van de wagen.

Riool reinigen: effectief en preventief

Onze rioolspecialisten staan 365 dagen per jaar voor u klaar. U kunt ze dag en nacht bellen om een afspraak te maken voor het reinigen van uw riool. Eventueel voorkomende rioolproblemen lossen zij ook graag voor u op, zodat u uw dagelijks leven zonder zorgen kunt voortzetten. Bel Rioolprobleem Kwijt voor een rechtstreekse verbinding met een rioolvakman en maak een afspraak!

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf ? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak.