Repareren en vernieuwen

Schade of scheuren in de riolering? Oude riolering laten renoveren? Onze lokale rioolspecialisten repareren, renoveren of vernieuwen uw riolering. Bel 085 - 0187125 en de rioolvakmannen van Rioolprobleem Kwijt repareren of vernieuwen uw riool zo snel mogelijk!

Wanneer is riool reparatie of renovatie nodig?

Sommige rioolproblemen zijn lastig te achterhalen. U ruikt bijvoorbeeld een rioollucht in huis, maar u bent verder geen noemenswaardige rioolproblemen tegengekomen. Vaak worden defecten aan het riool dan ook pas ontdekt bij een inspectie van het riool of tijdens het reinigen van het riool. De rioolspecialisten kunnen dan op de volgende problemen stuiten:

 1. Verstopte leiding(-en).
 2. Gaten of scheuren in één of meerdere leidingen.
 3. (Ernstige) breuken in één of meerdere leidingen.

De breuken of verstoppingen in het riool kunnen veroorzaakt zijn door:

 1. Een verouderd rioolsysteem.
 2. Externe krachten (bijv. door het gewicht van een zwaar voertuig).
 3. Een te grote hoeveelheid aan (huis-)vuil door de afvoeren.
 4. Wortelgroei (van bomen). De wortels kunnen zo sterk zijn dat ze soms dwars door leidingen van gres (een soort klei) kunnen groeien. Vaak moeten leidingen van dit materiaal door kunststof leidingen vervangen worden.
 5. Aantasting van de bouwmaterialen in het riool door gassen.

De problemen met het riool zijn misschien al door uzelf opgemerkt:

 1. U ruikt een rioollucht in huis.
 2. U ziet rioolvliegjes in huis.
 3. U heeft last van regelmatig terugkerende verstoppingen.
 4. U heeft last van een lekkage (bijvoorbeeld in de kelder of in de kruipruimte).
 5. Door vochtproblemen (ontstaan door een lekkage) heeft er zich schimmel gevormd, bijvoorbeeld in uw badkamer of keuken.

Kunt u zelf een riool repareren of vernieuwen?

Het repareren of vernieuwen van een riool is zeer specialistisch werk. Bovendien zijn rioleringen zo goed weggewerkt onder de grond of in de muren dat ze moeilijk bereikbaar zijn voor leken. U kunt misschien wel wat zichtbare schade wegwerken, maar als het rioolprobleem niet bij de kern wordt aangepakt, kunt u voor grotere problemen komen te staan.

Als een verstopping bijvoorbeeld niet wordt opgelost, kan er een breuk ontstaan in één van uw leidingen. Vaak moet men in muren of vloeren hakken om het rioolprobleem op te lossen. Tenzij u een zeer ervaren klusser bent (en over specialistische kennis van rioleringssystemen beschikt), raden we u af om zelf hak- of breekwerk te verrichten.

De rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt zijn gespecialiseerd in het detecteren van achterliggende rioolproblemen en lossen ze daarna ook graag voor u op. Zij beschikken over modernste middelen om het riool te doorzoeken. Muren en vloeren hoeven niet opgebroken te worden!

Riool repareren of vernieuwen: zo werkt het

Afhankelijk van de (ernst) van het probleem kunnen er reparaties in het riool worden uitgevoerd. In bepaalde gevallen moeten delen van het riool vernieuwd worden. In extreme gevallen moet het riool zelfs helemaal vervangen worden.

Soms moeten er dan hele straten of kostbare tuinen of vloeren worden opengebroken. De buurt ervaart overlast en aan de ingreep hangt vaak ook een stevig prijskaartje. Het liefst kiest men dan ook voor reparatie of vernieuwing van het riool, tenzij het niet anders kan.

In geval van reparatie gaat het vaak om een gat, scheur of breuk in de leiding. In geval van vernieuwing (renovatie) zijn er twee mogelijkheden:

1. Rioolrenovatie
Het gehele rioolstelsel wordt dan gerenoveerd.

2. Deelrenovatie
Een deel of delen van het rioolstelsel worden gerenoveerd. Men behandelt dan meestal kleine breuken in leidingen.

Riool vernieuwen of repareren met relining

Relining is een populaire methode om breuken in leidingen te repareren. Met behulp van een ‘kous’ - gemaakt van naaldvilt of glasvezel - wordt een hars aan de binnenkant van een rioolbuis aangebracht. Deze hars wordt ‘tweecomponentenhars’ (of: epoxyhars) genoemd. De nieuwe laag in de buis dicht gaten, scheuren of breuken, zodat de buis weer als nieuw kan functioneren. Bovendien heeft de buis door de hars een gladdere binnenkant gekregen: het vuil zal daardoor beter kunnen doorstromen.

Met de relining-techniek maakt men dus in feite een nieuwe buis in een buis. Groot voordeel is dat de buis niet opengebroken hoeft te worden om de hars erin te krijgen: de kous hoeft alleen onder hoge druk in de buis geblazen te worden. Hierna moet het nog wel uitharden, bijvoorbeeld met behulp van water of stoom.

De lengte en het materiaal van de leidingen maakt niet uit: de hars kan in elk rioolstelsel worden toegepast. Ook bochten in leidingen worden probleemloos meegenomen.

Riool repareren of vernieuwen: schakel een professional in!

Onze rioolspecialisten inventariseren de omvang van uw rioolprobleem en stellen een (renovatie-)plan op om de schade te repareren of om de riolering te vernieuwen. De kosten voor een behandeling kunnen daarbij variëren, want geen rioolprobleem is hetzelfde. Bel Rioolprobleem Kwijt vandaag nog voor direct contact met de rioolspecialist uit uw regio. Ook voor vragen of problemen over het aanleggen van riolering of over beheer van riolering staan onze specialisten u graag bij!

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf ? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak.