Riolering aanleggen

Heeft u een nieuw huis laten bouwen of wilt u de badkamer opknappen? Voorkom nu al rioolproblemen en laat het leggen of aanpassen van de riolering aan de rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt over. Bel 085 - 0187125 voor advies, een offerte of een afspraak voor het aanleggen van riolering!

Wanneer is riool aanleg nodig?

U gaat een huis of bedrijf bouwen of verbouwen. Of u heeft renovatieplannen. Het is ook mogelijk dat uw riool momenteel in slechte staat verkeert. Dit zijn vier mogelijke redenen voor de aanleg van een (nieuw) riool.

Hoe beter de leidingen worden aangelegd en aangesloten, hoe beter de doorstroming van het water en het vuil. Een professioneel aangelegd riool voorkomt dan ook:

Riool aanleg: soorten rioleringen

Bij het aanleggen van een riool worden de afvoeren van uw toilet, badkamer en keuken verbonden met het gemeentelijke rioolstelsel. Hoe uw afvalwater en hemelwater afgevoerd moeten worden is (mede) afhankelijk van gemeentelijke bepalingen. U kunt twee soorten riolering laten aanleggen:

1. Een gemengd rioolsysteem
Met dit systeem worden afvalwater en hemelwater door een enkele buis in de woning afgevoerd. Het water wordt tijdelijk in een zogeheten bergbezinkbassin: dit is een zeer grote betonnen bak waarin het vuil uit het water kan bezinken. Uiteindelijk wordt het water afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

2. Een gescheiden rioolsysteem
Onder de grond lopen dan twee buizen: één is voor de afvoer van hemelwater, de ander is voor de afvoer van afvalwater. Het afvalwater komt via het riool bij een zuiveringsinstallatie terecht voor verwerking. Het hemelwater zakt in de bodem of wordt afgevoerd naar oppervlaktewater, bijvoorbeeld naar sloten of rivieren.

Zelf uw riolering aanleggen?

Voor de doe-het-zelvers bestaan er veel online handleidingen om zelf een riool aan te leggen. De aanleg van een riool is echter zeer specialistisch werk. Een verkeerde meting kan al een hoop ellende veroorzaken. De afvoerbuizen moeten bijvoorbeeld naadloos op elkaar aangesloten worden, anders blijft er vuil in de buizen achter. Lekkages kunnen ook voorkomen. Zowel verstoppingen als lekkages kunnen tot beschadiging van uw buizen leiden.

Riolering aanleggen door rioolspecialisten

Rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt kunnen de installatie van een nieuwe riolering aanleggen of aanpassingen aan het bestaande systeem doen. Zij kunnen daarbij verschillende werkzaamheden op zich nemen, zoals het bijbehorende graaf- en breekwerk en het repareren van de bestrating na aanleg. Onze professionals kunnen ook buffering of infiltratievoorzieningen verzorgen. Het plaatsen van olie-afscheiders, vetafscheiders en benzineafscheiders is ook geen probleem.

Professionele aanleg van riolering voorkomt rioolproblemen

Een goed aangelegd rioolsysteem bevordert ons woongenot. Onze rioolvakmannen gebruiken kwalitatief hoogwaardig materiaal voor het aanleggen van riolering. Daarnaast passen zij zeer efficiënte technieken toe om de werking van het riool zo goed mogelijk te waarborgen. De specialisten van Rioolprobleem Kwijt ondersteunen u daarom ook graag in het beheer van riolering. Bel of mail ons vandaag nog en vraag naar de mogelijkheden!

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf ? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak.