Rioolinspectie

Problemen met het riool? Geen idee wat de oorzaak is? Laat het riool grondig inspecteren door de rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven kunnen na de rioolinspectie ook voor de nodige reparaties zorgen.

Inspectie van het riool: rioolproblemen opsporen

U vermoedt dat er een probleem is opgetreden in uw riool, maar het lukt u niet om de oorzaak te achterhalen. Het gaat dan om problemen zoals:

  1. een verstopping
  2. vochtproblemen
  3. een nare rioollucht in huis
  4. een ondergelopen kelder of kruipruimte
  5. rioolvliegjes in huis

Soorten rioolinspecties

De rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt kunnen problemen in uw riool nauwkeurig in kaart brengen door een rioolinspectie uit te voeren. Het inspecteren van het riool kan op drie manieren:

1. Door camera-inspectie
De rioolspecialisten maken gebruik van geavanceerde, waterdichte camera’s. Dat kunnen rijdende robots zijn of rioolcamera’s die met een kabel in het riool worden geleid. Aan de hand van de beelden kunnen de specialisten de oorzaak van het probleem achterhalen. Dankzij deze methode hoeven er geen graaf- of breekwerkzaamheden te worden verricht. Althans… nog niet, afhankelijk van welke problemen worden gedetecteerd.

2. Door rookinspectie
De rioolspecialisten blazen onder hoge druk rook door de leidingen van het riool. Daar waar een breuk zit, komt de rook naar buiten. Zo weet men precies waar vervanging of eventueel reparatie nodig is.

3. Door visuele inspectie
De rioolspecialisten kunnen zelf een kijkje in het riool nemen om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het nadeel is dat hier misschien eerst het nodige breekwerk moet worden verricht, maar dit hangt af van de situatie.

Voordelen van een rioolinspectie

Rioolproblemen kunnen uw huishouden of uw bedrijfsprocessen erg verstoren. Aan een inspectie van het riool zitten dan ook verschillende voordelen:

  1. Bestaande problemen met uw riool worden goed zichtbaar. Denk aan: lekkages, verstoppingen, scheuren of breuken. Ook wortelingroei door bomen of grondverzakking komen zo aan het licht.
  2. Nieuwe problemen kunnen op tijd voorkomen worden.
  3. Omdat het riool op afstand kan worden onderzocht, hoeft er geen sloopwerk te worden verricht om de oorzaak van een probleem te achterhalen.
  4. Men krijgt een helder algemeen beeld van de staat van het riool. Sommige riolen kunnen zo verouderd zijn, dat het aanleggen van een nieuw rioolstelsel onvermijdelijk is.

Wat gebeurt er na inspectie van het riool?

Als de oorzaak van uw rioolprobleem is gevonden, kan de rioolspecialist u advies geven. Kleine defecten kunnen meestal meteen worden verholpen. Bij grotere euvels zal de specialist eerst een plan van aanpak voor u opstellen. In dit plan staat wat er moet gebeuren, wanneer dat kan gebeuren en hoeveel u dat gaat kosten. Gaat u akkoord met de prijs en het plan, dan maakt u een nieuwe afspraak met de rioolvakman.

Riool inspecteren: vraag een professional!

Verstoppingen en dergelijke zijn vaak lastig op te sporen. Ook als u nieuwe rioolproblemen wilt voorkomen is het raadzaam om het riool regelmatig te laten inspecteren. De rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt gebruiken de nieuwste technieken en efficiëntste materialen voor het inspecteren van het riool. Ook voor reparatie en vernieuwing of beheer van riolering kunt u bij hen terecht. Wilt u meer weten over onze periodieke rioolinspectie- en rapportage service? Bel ons op 085 - 0187125!

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf ? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak.