Afvoer ontstoppen

Spoelt het water niet door? Grote kans dat uw afvoer verstopt is. Om de problemen te verhelpen is het noodzakelijk om de afvoer te laten ontstoppen. Wacht hier niet te lang mee, dat kan namelijk ernstige problemen veroorzaken. Wees verstandig en laat uw verstopte afvoer tijdig ontstoppen door een van onze rioolexperts.

Wilt u een afspraak maken? Bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met het lokale ontstoppingsbedrijf of vul het contactformulier in. Onze vakmannen helpen je snel van de verstopping af!

Afvoer verstopt? Zo herkent u het

Wanneer u een verstopping in uw wc, douche, wastafel, gootsteen of bad heeft dan zit het probleem vaak in de afvoer. Deze afvoer leidt direct naar het hoofdriool. Komt het water omhoog of kan het nauwelijks weggespoeld worden? Dit zijn de belangrijkste tekenen van een verstopte afvoer. Wanneer een afvoer verstopt zit dan kan dit veel problemen veroorzaken. Naast verstoppingen door het hele huis kan een verstopte afvoer ook voor veel stankproblemen zorgen.

Het is dus erg belangrijk om bij de eerste signalen van een afvoer die verstopt is direct maatregelen te treffen. Wanneer u een verstopte afvoer vroegtijdig ontdekt en laat verhelpen dan kan dit aanzienlijke schade aan de rioolleidingen voorkomen!

Afvoer verstopt: de oorzaken

Bij een verstopte afvoer kunnen zich twee verschillende rioolproblemen voordoen: de hoofdafvoer kan verstopt zijn of er kan ergens een lokale verstopping zitten. Een verstopte hoofdafvoer kan ervoor zorgen dat alle afvoeren in het huis problemen krijgen met het doorspoelen van afvalwater. Een lokale verstopping in een afvoer is te verhelpen door de desbetreffende afvoer te ontstoppen. De oorzaken waardoor uw afvoer verstopt kan raken zijn:

 • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
 • Aangekoekte etensresten in de rioolleidingen
 • Zeepresten die in de rioolleidingen blijven plakken
 • Ongezuiverd rioolwater dat uit het riool komt (het probleem speelt zich dan vaak in openbare riolering af)

Direct hulp bij afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen? De vakmannen van Rioolprobleem Kwijt lossen het probleem snel en vakkundig voor u op. Onze professionele rioolservice bedrijven kunt u niet alleen inschakelen voor het ontstoppen van een afvoer, maar ook voor andere rioolproblemen. Een lokaal ontstoppingsbedrijf staat overal in Nederland klaar, zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken ons inschakelen voor rioolreiniging en andere riooldiensten.

Afvoer verstopt kosten

Wanneer u een rioolexpert inschakelt voor het ontstoppen van uw afvoer, dan is het fijn om vooraf duidelijkheid over de kosten te hebben. We kunnen echter geen vaste prijs noemen voor afvoer ontstoppen. Dit heeft ermee te maken dat elke verstopping anders is waardoor de benodigde tijd voor het ontstoppen varieert. Om toch vooraf duidelijkheid over de kosten te hebben raden wij aan om altijd even vrijblijvend te bellen met het lokale ontstoppingsbedrijf. Door de situatie en het probleem te beschrijven kan de vakman in de meeste gevallen vooraf een goede schatting van de kosten geven, waardoor u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wilt u overleggen met de vakman? Bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met het lokale rioolservice bedrijf.

Afvoer ontstoppen: waar moet u op letten

Het is belangrijk dat de verstopping in uw afvoer zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen wanneer uw afvoer verstopt is:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen afvoer ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare afvoer ontstopper gebruiken (let op: volg altijd de bijgesloten handleiding)
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het lastig om de afvoer zelf te ontstoppen? Of is het rioolprobleem moeilijk te verhelpen? De vakmannen van Rioolprobleem Kwijt staan voor u klaar!

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen afvoer ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze ontstoppingsbedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn:

 • Ontstoppen van toilet en afvoer
 • Riool en afvoer inspectie
 • Aanleg of reparatie van riolering
 • Uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel
 • Het reinigen van de riolering
 • Reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen

Heeft u direct hulp nodig bij het afvoer ontstoppen of een ander rioolprobleem? De lokale ontstoppingsbedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in Nederland! Neem direct contact op met het rioolservice bedrijf in uw regio via 085 - 0187125 of vul het contactformulier in.

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!