Badafvoer ontstoppen

Heeft u een verstopte badafvoer? Wilt u uw badafvoer laten ontstoppen? Bel 085 - 0187125 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw badafvoer verstopt?

Wanneer het badwater uw bad niet wil verlaten is de kans groot dat uw badafvoer verstopt is. Er moeten snel maatregelen getroffen worden als u weer van een heerlijk warm bad wilt genieten. De badafvoer leidt naar het hoofdriool, waardoor een verstopte badafvoer voor ernstige problemen kan zorgen voor de gehele riolering.

De oorzaken van een verstopte badafvoer

Merkt u dat het water minder snel doorloopt in uw keukenafvoer dan is dit het juiste moment om aan de bel te trekken om een verstopping van de badafvoer te voorkomen. Wat de oorzaak van de verstopping ook is, de lokale rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt helpen graag de verstopping in de badafvoer. Zo kunt u weer volop gebruik kunt maken van uw bad.

Hoe komt een verstopping van de badafvoer tot stand? De benaming 'verstopping' zegt het eigenlijk al: iets blokkeert de toegang tot het riool. Viezigheden of producten die tot een verstopte badafvoer kunnen leiden zijn:

  • Zeepresten en vettigheid van douchegels, shampoo of conditioner (dit laatste vooral vanwege de dikke substantie van het product) 
  • Scheerschuim
  • Vuiligheid en stof
  • Schoonmaakmiddelen
  • (Lange) haren

Direct hulp bij badafvoer ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt kan uw badafvoer snel ontstoppen. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij badafvoer ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte badafvoer te ontstoppen:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
  • Maak uw badafvoer met een azijn- of sodaoplossing schoon en spoel door met kokend water
  • Haal het zeefje uit de badafvoer en verwijder het vuil waar u bij kunt
  • Verwijder de sifon (mits deze bereikbaar is) onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
  • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Pogingen om de verstopping te verhelpen kunnen leiden tot meer problemen. U kunt tijdens het ontstoppen de verstopping dieper de afvoerleiding in drukken. Wanneer u merkt dat de verstopping erger wordt dan is het verstandig om direct een rioolservicebedrijf in te schakelen.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen badafvoer ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Wanneer u direct hulp nodig heeft om de badafvoer te ontstoppen dan staan de lokale riool rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in Nederland!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!