Hemelwaterafvoer ontstoppen

Is uw hemelwaterafvoer verstopt geraakt? Laat uw volledige hemelwaterafvoer snel ontstoppen bel 085 - 0187125 voor een afspraak met onze rioolspecialisten. Zij maken uw hemelwaterafvoer weer volledig schoon, zodat schade door wateroverlast wordt voorkomen!

Is uw hemelwaterafvoer verstopt?

Een verstopping in uw hemelwaterafvoer (ook wel HWA genoemd) is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Met de hevige regenbuien die we in Nederland de laatste tijd veel kennen is het belangrijk dat de regenpijpen, dakgoten en andere onderdelen van de hemelwaterafvoer goed onderhouden en schoon zijn. Door regelmatig, minstens 2 keer per jaar, onderhoud te plegen aan uw hemelwaterafvoer kunt u verstoppingen voorkomen. 

Periodiek onderhoud aan uw hemelwaterafvoer is noodzakelijk

Onder onderhoud verstaan we onder andere het verwijderen van organische materialen uit uw dakgoten en regenpijpen. Heeft u wel een verstopping in uw hemelwaterafvoer dan kan een verzekeraar moeilijk doen wanneer de oorzaak door slecht onderhoud komt.

Wij verzorgen graag de periodieke onderhoud van uw gehele hemelwaterafvoer en kunnen eventuele breuken of scheuren in regenpijpen repareren of vervangen. Ook kunnen wij zand en grind uit uw hemelwaterafvoer zuigen met een speciale rioolslib zuiger, mocht u de verstopping zelf niet kunnen verhelpen.

De oorzaken van een verstopte regenpijp

Er zijn verschillende oorzaken die een verstopping van de hemelwaterafvoer tot gevolg kunnen hebben. Het regenwater dat over de daken spoelt neem veel mee op weg naar de dakgoten en regenpijpen. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte hemelwaterafvoer zijn:

  • Bladeren
  • Mos (dit kan ook in de regenpijp groeien)
  • Stukken van dakpannen
  • Grind of zand (dat bijvoorbeeld op een plat dak ligt)
  • Verzakte of afgebroken hemelwaterafvoer

Het vroegtijdig schoonmaken van dakgoten of het plaatsen van bladscheiders of -vangers kunnen een verstopping in uw hemelwaterafvoer voorkomen. Toch kunnen verstoppingen niet altijd worden voorkomen met het vele regenwater dat soms uit de hemel valt. Het constateren en op tijd verhelpen van een verstopping in de hemelwaterafvoer kan er wel voor zorgen dat de riolering niet aangetast wordt of dat uw vochtplekken op de muren ontdekt.

Direct hulp bij hemelwaterafvoer ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel met het ontstoppen van de hemelwaterafvoer. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien. Zoals periodieke reiniging van uw hemelwaterafvoer rondom gebouwen.

Waar moet u op letten bij hemelwaterafvoer ontstoppen?

Verstopte hemelwaterafvoeren kunnen voor ernstige schade in uw huis zorgen. U kunt hierbij denken aan vochtplekken of schimmelvorming op de muren, houtrot of volgelopen kelders. Wat u kunt doen om de hemelwaterafvoer te ontstoppen:

  • Verwijder slib en ander organisch materiaal uit de dakgoten en maak deze schoon.
  • Haal een regenpijp los van de beugel en maak deze schoon.
  • Spuit met een hoge drukspuit de regenpijp van de hemelwaterafvoer schoon.
  • Zaag de regenpijp op de plek van de verstopping door en plaats na het verhelpen van de verstopping een reparatiemof op deze plaats.

N.B. Ons advies is om niet met chemische middelen aan de slag te gaan, omdat dit de regenpijp kan aantasten en vervormen. Deze producten zijn vaak ook schadelijk voor het milieu en mag in veel gevallen ook niet gebruikt worden.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen hemelwaterafvoer ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Wanneer u direct hulp nodig heeft om de hemelwaterafvoer te ontstoppen dan staan de lokale riool rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in Nederland!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!