Regenpijp ontstoppen

Is er een regenpijp verstopt geraakt? Laat uw regenpijpen snel ontstoppen! Bel 085 - 0187125 voor een afspraak met onze rioolspecialisten. Zij maken uw regenpijp en dakgoten weer volledig schoon, zodat wateroverlast wordt voorkomen!

Is uw regenpijp verstopt?

In Nederland weten we maar al te goed wat water is en we zijn zeer bekend met het fenomeen regen. Deze regen kan dan ook voor veel wateroverlast zorgen, maar gelukkig hebben we onze regenpijpen nog! Daarom is periodieke reiniging van de regenpijpen ook ontzettend belangrijk om wateroverlast te voorkomen. 

Hoe kunt u een verstopte dakgoot voorkomen?

Door regelmatig, minstens 2 keer per jaar, onderhoud te plegen aan uw dakgoten en regenpijpen kunt u een verstopte regenpijp voorkomen. U kunt dan bladeren en ander organisch materiaal verwijderen, zodat deze later niet voor verstoppingen kunnen leiden. Andere oplossingen zijn bladvangers of bladscheiders die ervoor zorgen dat er geen bladeren in de regenpijpen vast blijven zitten.

Het plaatsen van bladscheiders bijna onderin de regenpijp werkt het beste, mits deze op zijn tijd schoongemaakt worden. Bladscheiders boven de regenpijp kunnen de doorstroming van water namelijk belemmeren.

De oorzaken van een verstopte regenpijp

Er zijn verschillende oorzaken die een verstopping van de regenpijp tot gevolg kunnen hebben. Vaak liggen onze dakgoten vol vuil en raakt een regenpijp hier verstop door. De vele regen die ons landje kent neemt veel materiaal mee wanneer het op weg is om de grond te verzadigen. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte regenpijp zijn:

  • Bladeren
  • Mos (dit kan ook in de regenpijp groeien)
  • Stukken van dakpannen
  • Grind of zand (dat bijvoorbeeld op een plat dak ligt)
  • Verzakte of afgebroken regenpijp
Stroomt het water niet meer goed door de regenpijpen of ziet u vochtige plekken op uw muren ontstaan? De regenpijpen rondom uw huis kunnen, wanneer deze verstopt zijn, voor ernstige schade zorgen. Niet alleen de regenpijpen kunnen hierdoor kapot raken ook de riolering kan hierdoor ernstig aangetast worden. Zo kan lokale verstopping in de regenpijp voor meer rioolproblemen zorgen.
 

Direct hulp bij vervuilde dakgoten en regenpijp ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel met het ontstoppen van de regenpijp. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien. Zoals periodieke reiniging van de dakgoten en regenpijpen rondom gebouwen.

Waar moet u op letten bij regenpijp ontstoppen?

Een verstopte regenpijp moet zo snel mogelijk verholpen worden. Wanneer een regenpijp niet op tijd wordt ontstopt dan kunt u last krijgen van vochtige plekken in huis of schimmel aan de muren. Ook kan het in de kelder gaan lekken of zelfs overstromen wanneer er een verstopping in de grond ontstaat. Lekkages kunnen na verloop van tijd er zelfs voor zorgen dat het cement uit voegen spoelt.

Wat u kunt doen om een regenpijp te ontstoppen:

  • Verwijder alle vuiligheid en slib uit de dakgoten, want hier begint het probleem vaak.
  • Haal de regenpijp los van de beugel en maak deze schoon.
  • Spuit met een hoge drukspuit de regenpijp schoon.
  • Zaag de regenpijp op de plek van de verstopping door en plaats na het verhelpen van de verstopping een reparatiemof op deze plaats.

N.B. Ons advies is om niet met chemische middelen aan de slag te gaan, omdat dit de regenpijp kan aantasten en vervormen. Deze producten zijn daarnaast ook schadelijk voor het milieu en mag in veel gevallen ook niet gebruikt worden.

Preventieve reiniging van dakgoten

Wij kunnen ook zand en grind uit uw dakgoten en regenpijpen zuigen met een speciale rioolslib zuiger, mocht u de verstopping zelf niet kunnen verhelpen. Ook kunnen wij periodiek het onderhoud aan uw regenpijpen en dakgoten verzorgen, om verstoppingen en andere schade te voorkomen.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen regenpijp ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Wanneer u direct hulp nodig heeft om de regenpijp te ontstoppen dan staan de lokale riool rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in Nederland!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!