Toilet ontstoppen

Heeft u een verstopte toilet? Wilt u uw toilet laten ontstoppen? Bel 085 - 0187125 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw toilet verstopt?

Spoelt u toilet bijna of helemaal niet meer door? Dan is uw toilet verstopt en is het van belang om deze direct te ontstoppen. In veel gevallen is het te verhelpen door een rubberen ontstopper, ook wel plopper genoemd, te gebruiken. Hiermee oefent u druk uit op de afvoer van uw toilet waardoor de prop of verstopping los komt te zitten. Wanneer het water dan nog niet wegspoelt is er hardnekkig materiaal nodig om het verstopte toilet te ontstoppen. In zo'n geval adviseren wij om toch een professional in te schakelen ter behoud van uw sanitaire voorzieningen en rioolleidingen.

De oorzaken van een verstopt toilet

Een verstopt toilet komt nooit gelegen, omdat een verstopt toilet ontzettend smerig en ongemakkelijk kan zijn, vooral in bedrijfsmatige sfeer. De oorzaken van een verstopt toilet kunnen divers zijn. Wij geven enkele veel voorkomende oorzaken van een verstopping in het toilet:

  • Gebruik van teveel wc papier
  • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
  • Aangekoekte etensresten in de afvoer van het toilet
  • Zeepresten (toilet reiniger) die in de afvoer van het toilet blijven plakken
  • Waterbesparende knop die niet voldoende water spoelt en hierdoor niet voldoende druk uitoefent. Spoel daarom ook zo en dan (maar met mate) met de volle water knop door

Direct hulp bij toilet ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij toilet ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt toilet te ontstoppen:

  • Inspecteer de toiletpot (zwanenhals) handmatig op eventuele oorzaken van de verstopping (toiletrollen, maandverband)
  • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper; voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten aanwijzingen
  • Wanneer u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer 

Vindt u het lastig om de toilet zelf te ontstoppen? Of is het rioolprobleem moeilijk te verhelpen? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen toilet ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte riolering, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen en inspectie van riool en afvoer, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Heeft u direct hulp nodig bij het ontstoppen van het toilet? De lokale rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in Nederland!  

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!