Riool vernieuwen

Renovatie van je riool door een uitstekende vakman

Riool vernieuwen? Dan heb je een uitstekende vakman nodig! Deze staat al voor je klaar bij Rioolprobleem Kwijt. Genoeg van de overlast door verstoppingen en lekkages? Wil je weer kunnen koken en afwassen? Toe aan een warm bad of een koele douche? Als je je riool laat vernieuwen dan kan deze er weer voor jaren tegenaan! Hier vind je alvast alle informatie over riool renoveren en de kosten daarvan. Heb je je telefoon al in de hand? Goed bezig!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Riool renoveren: zelf oplossen of laten doen?

Riolering vernieuwen door jouw lokale riooldeskundige

Het vernieuwen van een riolering kost tijd en het vereist nogal wat organisatie. Ga je het zelf doen? Dan moet je goed opletten, want één verkeerde meting kan al voor een hoop ellende zorgen naderhand. Waarom zou je dat willen wagen? Je boekt een beter resultaat als je via Rioolprobleem Kwijt een riooldeskundige inschakelt. Een lokale expert komt je dan van begin tot eind helpen. Hij onderzoekt je riolering, bedenkt een slim plan en voert deze op professionele wijze uit. Bel of mail hem vandaag nog voor een afspraak om je riolering te renoveren!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je riolering vernieuwen?

Van doe-het-zelver naar snelle beller? Wij wachten al op je

Je bent ze vast al eens tegengekomen: handleidingen op internet over hoe je zelf je riolering kunt vernieuwen. Dat is natuurlijk aardig, maar als je nauwelijks ervaring hebt kan het een uitdagende tot zelfs zeer frustrerende klus worden! Toch doorzetten? Dan hebben we hier een paar tips over riool vernieuwen voor je.

  1. Zorg dat je leidingen goed op afschot blijven liggen. Dit is erg belangrijk!
  2. Zorg ervoor dat je geen elektriciteitskabels e.d. raakt als je aan het werk gaat.
  3. Licht je buren in over eventuele overlast. Het laatste wat je wilt is een burenruzie!

Lukt het toch niet om zelf je riool te vernieuwen? Dan weet je ons zo weer te vinden! Iedere dag staat er namelijk een rioolvakman klaar voor advies en voor concrete actie! Maak nu een afspraak met jouw lokale riooldeskundige en je zult er geen spijt van krijgen!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Waarom een riool vernieuwen?

Je hebt regelmatig last van verstoppingen of lekkages in je woning of bedrijf. Mogelijk ruik je zelfs een rioolstank van tijd tot tijd of heb je zelfs last van rioolvliegjes. Als de problemen elkaar snel opvolgen kun je er vrijwel zeker van zijn dat er iets mis is met je riolering. Nu kunnen rioolproblemen ontstaan door een verouderd rioolsysteem, waarbij oude leidingen van gres of gietijzer scheuren of breuken vertonen. Om erachter te komen wat er precies aan de hand is, heb je de hulp van een gedreven rioolvakman nodig. Via Rioolprobleem Kwijt kun je snel en eenvoudig met een specialist uit je eigen regio in contact komen. Bel of mail hem en je kunt meteen een afspraak regelen voor een inspectie van je riolering!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

De specialist onderzoekt (de ernst) van het probleem. In geval van vernieuwing zijn er twee mogelijkheden: deelrenovatie en rioolrenovatie. Bij deelrenovatie wordt een deel of worden delen van het rioolstelsel gerenoveerd. De expert behandelt dan meestal kleine breuken in leidingen. Bij rioolrenovatie gaat het om het renoveren van het gehele rioolstelsel. Je moet je dan wel afvragen of de kosten hiervan opwegen tegen volledige vervanging van het rioolstelsel. Jouw specialist zal je hier uitgebreid over adviseren! Aan volledige vervanging kan een stevig prijskaartje hangen en je buurt kan veel overlast ervaren. Hele straten of prachtige tuinen moeten dan misschien worden opengebroken. Het liefst kiest men dan ook voor renovatie, tenzij je riolering in een té slechte staat verkeert.

3

Riool renoveren gelukt? Eind goed, al goed!

Hoe vindt renovatie van rioolbuizen plaats? Relining is een populaire methode om breuken in leidingen te repareren. Met behulp van een ‘kous’ - gemaakt van naaldvilt of glasvezel - wordt een hars aan de binnenkant van een rioolbuis aangebracht. Deze hars wordt ‘tweecomponentenhars’ (of: epoxyhars) genoemd. De nieuwe laag in de buis dicht gaten, scheuren of breuken. De buis krijgt door de hars een gladdere binnenkant waardoor het vuil beter zal kunnen doorstromen. Met de relining-techniek maakt men dus in feite een nieuwe buis in een buis. Groot voordeel is dat de buis niet opengebroken hoeft te worden om de hars erin te krijgen: de kous hoeft alleen onder hoge druk in de buis geblazen te worden. Hierna moet de hars nog wel uitharden, bijvoorbeeld met behulp van water of stoom.

4

Advies van jouw rioolexpert

Het riool is vernieuwd en je bent er ontzettend blij mee! Alle afvoeren werken goed en je kunt weer naar hartenlust koken, wassen en afwassen. Wil je dat het zo blijft? Dan zul je je riolering goed moeten blijven onderhouden. Jouw expert kan je genoeg advies geven op dit vlak. Zo is het belangrijk dat je niets door de riolering spoelt wat de leidingen zou kunnen beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan chemische producten, zoals ontstoppingsmiddelen of medicijnen. En hoe schoner je leidingen blijven, hoe beter! Zo kun je minstens één keer per maand je afvoeren spoelen met een mengsel van huishoudsoda en heet water. Dit helpt goed tegen achtergebleven vetresten. Heb je na de ingreep nog vragen? Neem dan gerust weer contact op met jouw lokale vakman.

Kosten voor riool renoveren

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij riool vernieuwen

Wat kost vernieuwing van het riool? Dit kan per situatie en per locatie verschillen. Van jouw lokale rioolvakman kun je hoe dan ook een eerlijke prijs verwachten voor zijn diensten. De werkzaamheden en de daaruit voortvloeiende kosten worden aan de hand van de volgende vragen bepaald:

  1. Met welke middelen dient de inspectie vooraf uitgevoerd te worden?
  2. Hoeveel tijd zal de eerste inspectie in beslag nemen?
  3. Hoe ernstig is de schade aan de leidingen?
  4. Is deelrenovatie voldoende of dienst de volledige riolering vernieuwd te worden?
  5. Met welke middelen dient de renovatie uitgevoerd te worden?
  6. Hoeveel tijd zal de ingreep in beslag nemen?
  7. Hoeveel vakmensen zijn nodig om de klus te kunnen klaren?

Zodra de specialist duidelijk weet wat er moet gebeuren, zal hij een plan van aanpak voor je maken. Hierin staan de benodigde werkzaamheden beschreven en je weet direct wat het allemaal gaat kosten. Ga je akkoord met het plan en de bijbehorende kosten, dan gaat de expert zo snel mogelijk aan de gang. Alvast een prijs bij benadering ontvangen of meteen een afspraak maken? Bel of mail ons en jouw vakman staat je snel te woord!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

L.j.p. uit Ede gld

De medewerker die bij ons de verstopping heeft verholpen (ruben) werkte netjes, was klantvriendelijk, verzorgd, beleefd en gaf uitleg bij zijn werk...

Lees de hele review

J h uit Middelburg

Verstopping gootsteen prima in orde, loop weer goed.

A.c. uit Utrecht

Kwamen snel ter plaatsen (volgende dag, want ik had geen haast) ik had een verstopping van de wasmachine afvoer. Blijkbaar speelde het probleem zich 7...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Riool vernieuwen? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met riool vernieuwen!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist