Wasmachine ontstoppen

Ontstopping afvoer wasmachine door een echte vakman

Wasmachine ontstoppen? Dat is vast nodig als je merkt dat de machine stilstaat en geen water meer afvoert. Je durft de deur niet open te maken, anders gutst het water zo over de vloer. Tijd en zin om zelf je wasmachine te ontstoppen? Dat heb je niet. Je neemt natuurlijk veel liever contact op met een specialist die het werk voor je kan doen! Graag leggen we je daarom alles uit over zijn werkwijze en de bijbehorende kosten. En we hebben ook nog wat aardige tips voor je!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afvoer wasmachine ontstoppen: zelf oplossen of laten doen?

Wasmachine ontstopping door jouw lokale riooldeskundige

Werkt de wasmachine niet meer en komt er alleen maar meer was bij? Dit probleem wil je natuurlijk vandaag nog opgelost zien! Gelukkig ben je nu bij Rioolprobleem Kwijt, want hier kun je snel en eenvoudig een rioolvakman vinden die in jouw regio werkzaam is. Het voordeel van een expert? Jij spaart tijd uit voor belangrijkere zaken en hij lost het probleem op een professionele manier op. Bel of mail ons nu voor een afspraak en jij wordt zo snel mogelijk geholpen.

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je wasmachine afvoer ontstoppen?

De meest populaire wasmachine ontstoppen tips op een rij

Een slecht of niet functionerende wasmachine kan je dag verpesten. Misschien twijfel je nog om een specialist te bellen en wil je het probleem eerst zelf proberen op te lossen. Met onze tips kun je daarin slagen. Trek wel eerst de stekker van de wasmachine uit het stopcontact!

  1. Controleer de afvoerslang. Zit er een knik in de afvoerslang, dan moet je de slang even rechtmaken. Draait de wasmachine weer? Missie geslaagd!
  2. Controleer het filter. Deze zit achter een klepje aan de voor- of achterkant van je wasmachine. Is het filter vuil? Maak deze dan schoon en plaats het weer in de machine.
  3. Controleer de pomp van je wasmachine. Kies voor het programma ‘afpompen’ en kijk wat er gebeurt. Wordt het water nog niet afgevoerd? De pomp kan dan defect zijn. Voor dit soort technische problemen zul je een monteur moeten raadplegen die verstand heeft van het merk van jouw wasmachine.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het wasmachine ontstoppen

Je propt de was in je wasmachine en je zet hem aan. Na een poosje hoor je geen geluid meer. Je gaat kijken en ziet tot je schrik dat de wasmachine stilstaat. De machine zit vol water en je ziet misschien zelfs een plas water voor of achter de machine liggen. Wat is er aan de hand? Het kan zijn dat de wasmachine afvoer door haren, zeepresten of kalk geblokkeerd is geraakt. Een technisch defect kan ook niet uitgesloten worden, denk bijvoorbeeld aan een kapotte pomp. Is dit het geval, dan kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerde monteur. Denk je eerder aan een blokkade door vuilresten, dan vind je via Rioolprobleem Kwijt in een oogwenk een vakman uit je eigen regio!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Rioolprobleem Kwijt heet je van harte welkom! Op onze site kun je via je woonplaats of postcode direct het telefoonnummer van jouw lokale riooldeskundige vinden. Natuurlijk mag je ook ons contactformulier invullen als je dat liever hebt. Een afspraak is zó geregeld! Het is mogelijk dat je vakman eerst wat vragen stelt om een goed beeld te krijgen van jouw probleem. Hierna zorgt hij ervoor dat hij zo snel mogelijk naar jouw woning of bedrijf kan komen. Uiteraard neemt hij alle benodigdheden mee voor het professioneel afvoer wasmachine ontstoppen. Bel je in het weekend of op een feestdag? Ook dat is geen probleem, want er staat op iedere dag van het jaar een specialist voor je klaar.

3

Wasmachine ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

Zodra je de riooldeskundige hebt binnengelaten, gaat hij direct aan de slag. Eerst zal hij onderzoeken wat het probleem veroorzaakt. Mogelijk controleert hij dan ook eerst de afvoerslang, het filter of de pomp. Constateert hij dat er inderdaad sprake is van een ophoping door vuilresten, dan zal hij zijn uiterste best doen om de wasmachine te ontstoppen. Hiervoor gebruikt hij een ontstoppingsveer of een frees, afhankelijk van de aard en de ernst van de blokkade. In sommige gevallen wordt ook wel een hogedrukspuit gebruikt. De blokkade wordt met behulp van het gereedschap fijngemaakt. Hierna wordt de kraan even opengezet zodat het opgeloste vuil weg kan stromen. Er worden - hoe dan ook - nooit chemicaliën gebruikt, want die zijn milieuvervuilend en kunnen de leidingen ernstig aantasten.

4

Advies van jouw rioolexpert

Je kijkt tevreden naar de lege wasmand. Wat fijn dat de wasmachine het weer doet! Belangrijk is nu dat er niet nog eens een blokkade optreedt, maar hoe kun je dat voorkomen? Jouw expert kan je genoeg adviezen geven. Draai bijvoorbeeld eens per maand een was op hoge temperatuur. Hoe warmer de was, hoe beter de zeepresten opgelost en afgevoerd kunnen worden. Je voorkomt dan ook dat je wasmachine gaat stinken. Van belang is ook dat je niet teveel wasmiddel gebruikt: op de verpakking van het wasmiddel vind je meestal adviezen voor de juiste dosering. Heb je nog vragen na de ingreep van je specialist? Of heb je nog een andere klus voor hem? Dan kun je hem altijd weer bellen of mailen.

Kosten ontstoppen afvoer wasmachine

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij wasmachine ontstopping

Een wasmachine afvoer ontstoppen met behulp van een specialist: daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Maar hoe hoog is de prijs en voor welke werkzaamheden betaal je precies? Jouw vakman zal altijd voor een eerlijke prijs zorgen, maar dan moet hij wel een duidelijk beeld hebben van het probleem waardoor een wasmachine ontstopping nodig is. De volgende vragen helpen hem daarbij:

  1. Is de blokkade in de wasmachine afvoer goed bereikbaar?
  2. Is de blokkade makkelijk te verwijderen?
  3. Komen er ook reparaties aan bod? Zo ja, met welk gereedschap?
  4. Met welk gereedschap kan de wasmachine ontstopt worden?
  5. Hoeveel uren zijn nodig voor het wasmachine ontstoppen?

Zodra jouw expert weet wat hem te doen staat, kan hij een duidelijke prijs opgeven. Je krijgt dan ook meteen uitleg over wat er moet gebeuren en waarom. Niets gebeurt zonder jouw toestemming! Ga je akkoord met de aanpak en de prijs, dan gaat de vakman zo spoedig mogelijk aan de slag. Meer weten over deze dienst? Of wil je nu een afspraak maken? Bel of mail ons en alles wordt voor je geregeld!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Wim uit Spaubeek

Riool naar straat verstopt. Water stuwt dus op. Dave kwam na uur zoals afsproken en heeft probleem snel op gelost. Localiseren verdeelput en opgraven...

Lees de hele review

Danielle uit Kaatsheuvel

Perfecte, nette en snelle service. Betrouwbaar.

Freek uit Helmond

Bedrijf kon snel langskomen, wat erg prettig is wanneer het water uit het keukenkastje stroomt bij gebruik van water. Hebben snel oorzaak gevonden en...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Wasmachine ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

De afvoer van de wasmachine loopt niet meer goed door. Zelf heb ik al een aantal keer gootsteenontstopper gebruikt maar dit was zonder veel resultaat. Ik hoop dat jullie een professional kunnen sturen om het probleem op te lossen.

3 maanden geleden

Overijssel • Oldenzaal •

Het water uit mijn wasmachine stroomt in mijn garage. Het afvoerputje kan de hoeveelheid ineens niet meer aan. Heeft het zin om de buis door te laten spuiten? Dit vraag ik ivm met de vorst in de grond. Ik hoor het graag van jullie.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Waalwijk •

Wij hebben momenteel nog geen echt probleem maar het water loopt heel slecht weg op diverse punten in ons huis. Als de wasmachine aan staat, borrelt het op verschillende plekken in huis. Hoe kunnen we dit verhelpen? Leidingen doorlazen/spoelen? Of heb je andere adviezen?

3 maanden geleden

Gelderland • Lingewaard •

Wasmachine afvoer in het appartement werkt niet goed meer. Het water loopt zeer langzaam weg. Kan er iemand langs komen om de wasmachine te ontstoppen? Ik hoop spoedig van jullie te horen.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Het water dat mijn wasmachine op zolder wegpompt (2e etage), komt er op andere plekken weer uit. Ik heb vaker loodgieters laten komen die het probeerde te ontstoppen maar dit was allemaal zonder succes. Ik wil definitief van dit probleem af en ik wil daarom dat jullie langs komen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist