Afvoer verstopt

Blijf niet langer met een verstopte afvoer zitten!

Afvoer verstopt, wat nu? Het water loopt niet meer weg of blijft zelfs stilstaan. Misschien borrelen er ook wel wat vieze restjes omhoog en moet je gaan scheppen. Met wat meer pech overstroomt je sanitair en zit je in no-time met waterschade. Zelf de afvoer verstopping verwijderen? Daar heb je geen tijd voor! Niet voor niets bestaan er riooldeskundigen die hierin getraind zijn. Graag leggen we je uit hoe een specialist uit je eigen regio jouw verstopte afvoer van A tot Z kan verhelpen.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afvoer verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Raakt er een afvoer verstopt in je toilet, keuken of badkamer? Wassen, plassen of koken wordt dan een opgave of het is zelfs een onmogelijkheid. Beheer je een bedrijf? Dan loopt jouw productie mogelijk zelfs een grote achterstand op. Maar als gezinshoofd of als bedrijfsleider heb je simpelweg de tijd niet om de verstopte afvoer zelf op te lossen. Bovendien wil je geen geld uitgeven aan middelen die ‘misschien’ werken. Het beste wat je dan kunt doen, is kiezen voor de diensten van een lokale riooldeskundige!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een afvoer verstopping?

De meest populaire tips op een rij

Misschien twijfel je nog om een riooldeskundige te bellen. Dat kan. Veel mensen proberen een afvoer verstopping dan ook eerst zelf te verwijderen voor ze iemand bellen. Met de volgende tips kun je een lichte afvoer verstopping misschien ook zelf oplossen. Klaar voor de start?

  1. Gebruik een plopper om opgehoopt vuil uit de afvoerbuis te trekken. Zorg wel eerst voor een laagje water in het sanitair, zodat de zuigkracht van het rubber wordt versterkt.
  2. Meng heet water en een pak natriumcarbonaat in een emmer. Spoel het mengsel door de verstopte afvoerbuis en laat dit minstens een nachtje intrekken.
  3. Zit er een sifon onder de verstopte afvoer en kun je erbij? Schroef de sifon dan los en reinig de binnenkant. Monteer de sifon weer op de juiste manier, anders gaat deze lekken.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte afvoer

Als er een afvoer verstopt raakt in je huis of bedrijf, dan kan dat heel frustrerend zijn. Je merkt het als het water en de afvalresten niet of nauwelijks worden afgevoerd. Het kan zelfs zijn dat je ook een rioolstank ruikt. Het is ook mogelijk dat er een afvoer buitenshuis verstopt is geraakt, waardoor het hemelwater niet goed af kan vloeien. Bij een verstopte afvoer kun je natuurlijk geen gebruik maken van je toilet, keuken of badkamer. Doe je dat wel, dan kan de afvoer gaan overstromen. Het is dan nog maar de vraag of je verzekerd bent tegen waterschade. Scenario’s zoals deze voorkomen? Hoe sneller je contact opneemt met jouw lokale riooldeskundige, hoe beter.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Hoe vind je een ervaren specialist die snel ter plekke kan zijn? Daar heeft Rioolprobleem Kwijt wat op bedacht. Je belt ons nummer of je stuurt een bericht via ons contactformulier en je komt rechtstreeks in contact met een expert uit je eigen regio. Er zijn geen tussenpersonen: jullie regelen alles samen. Vertel je expert wat het waterafvoer probleem is, vraag desgewenst naar een prijsopgave en maak samen een afspraak. Hij komt dan zo snel mogelijk naar jouw woning of bedrijf. Daar kan hij met eigen ogen zien hoe ernstig het probleem in de afvoerbuis is. Uiteraard neemt hij het benodigde gereedschap al mee, zodat hij meteen aan de oplossing kan werken. Heb je tussendoor vragen, dan mag je deze altijd stellen. Jouw expert verricht kwalitatief werk en jij blijft goed op de hoogte!

3

Afvoer verstopt? Eind goed, al goed!

Bij een verstopte afvoer wordt er stap voor stap te werk gegaan. Afhankelijk van de aard en de ernst van de afvoer verstopping gebruikt jouw specialist eerst een veer, een frees of een hogedrukspuit om de verstopping te verwijderen. Het is mogelijk dat het sanitair eerst nog gedemonteerd moet worden om beter bij de verstopping te kunnen geraken. Ook dit kan de expert voor je doen. Vermoedt hij een ernstiger probleem, zoals een leidingbreuk? Dan kan hij ook een inspectie uitvoeren. Hij onderzoekt dan zelf de kruipruimte of hij gebruikt een rioolcamera of rookgenerator. Is er inderdaad sprake van een defect? Dan beschrijft hij de nieuwe werkzaamheden en de bijbehorende kosten in een plan van aanpak. Stem je in met het plan, dan wordt er zo snel mogelijk verder gewerkt.

4

Advies van jouw rioolexpert

Zodra jouw afvoer schoon is, kun je er vrijwel meteen weer gebruik van maken. De stress valt van je af en hopelijk blijft dat zo! Jouw specialist zal je daarom ook adviezen geven om een volgende afvoer verstopping te voorkomen. Misschien moet je meer aandacht besteden aan het onderhoud van je afvoeren. Zeker als er reparaties of renovaties aan te pas zijn gekomen, wil je extra voorzichtig zijn. Je krijgt hoe dan ook vrijblijvende adviezen op maat om zo lang mogelijk van het gemak van je afvoeren te kunnen genieten! Om dit te bereiken zijn periodieke controles door je vakman ook mogelijk. Klinkt dit nog beter? Bel of mail dan nu voor meer informatie of maak meteen een afspraak.

Kosten verstopte afvoer verhelpen

Als jouw afvoer verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

Natuurlijk wil je een eerlijke prijs betalen voor het verhelpen van een verstopte afvoer. Om de kosten van een verstopte afvoer te kunnen bepalen, moet jouw specialist eerst een goed beeld hebben van het waterafvoer probleem. Een prijsopgave ontvangen is mogelijk: dan heb je al een richtlijn. De definitieve prijs kan hetzelfde blijven of nog verder bepaald worden door de volgende vragen:

  1. Hoe is de afvoer verstopping ontstaan en hoe hardnekkig is deze?
  2. Is de afvoer verstopping goed bereikbaar?
  3. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
  4. Is er misschien sprake van een defect?
  5. Met welk gereedschap kan de verstopping snel en efficiënt verwijderd worden?
  6. Met welke materialen dient eventuele inspectie en reparatie te worden uitgevoerd?
  7. Hoeveel arbeidsuren gaan er in de opdracht zitten?

Jouw specialist zal duidelijk uitleggen welke werkzaamheden noodzakelijk zijn. Zijn er later toch nieuwe of andere werkzaamheden nodig, dan zal hij dit vooraf met je bespreken. Je krijgt eveneens een heldere berekening van de kosten die bij deze werkzaamheden horen. Nu een prijsopgave ontvangen of een afspraak maken? Jouw rioolspecialist wacht al op jouw telefoontje of mailtje.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Carolien uit Grathem

Het was even zoeken naar de leiding en toen ruben het had gevonden, was het nog maar even werk. Vakkundig, kennis van zaken, vriendelijk, goede servi...

Lees de hele review

Berrie uit Kampen

Goed en snel geholpen met professionele apperatuur.

Lenie uit Maasbree

Snelle en goede afhandeling van het probleem

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Afvoer verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met afvoer verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist