Dakgoot verstopt

Voor elke verstopte dakgoot een perfecte oplossing

Dakgoot verstopt? Door regen en wind kunnen allerlei materialen in je dakgoot belanden. Takjes, bladeren, zand en stukken plastic kunnen dan voor fikse verstoppingen zorgen. Mos en onkruid kunnen ook weelderig op je dak groeien. Voeg daar nog eens vogelpoep en nestmateriaal aan toe en je hebt een verstopping waar onze vakmannen graag voor uitrijden. Zij weten raad bij elke verstopping, hoe hardnekkig deze ook is! Hoe los je jouw verstopte dakgoot op? Wij leggen het graag uit.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Dakgoot verstopping: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Een verstopping in je dakgoot los je op door de dakgoot schoon te maken. Niet iedereen wil dit zelf doen en niet iedereen is hiertoe ook fysiek in staat. Is er een hoge ladder nodig? Niet iedereen is zo dapper om deze te beklimmen. Toch is snel ingrijpen wel nodig, want een verstopte dakgoot kan voor waterschade zorgen in je woning of bedrijf. Bel ons daarom vandaag nog of stuur ons een bericht via het contactformulier. Jouw lokale rioolvakman kan je op een uitstekende manier helpen!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een dakgoot verstopping?

De meest populaire tips tegen een verstopte dakgoot op een rij

Wil je zelf een poging wagen om de verstopping in je dakgoot op te lossen? Dan heb je het volgende nodig: een paar stevige handschoenen, een tuinschepje, een borstel, een emmer en een tuinslang. Gaat het om een hoog dak, dan heb je ook een ladder nodig. Je kunt dan aan de slag met de volgende drie tips!

  1. Schep eerst al het losse vuil uit de dakgoot in de emmer. Zijn de bladeren nat, dan kun je ze makkelijker verzamelen. Droge bladeren kun je met een borstel in de emmer vegen. Je kunt ze ook natmaken voordat je ze gaat verzamelen.
  2. Spoel de dakgoot schoon met de tuinslang. Werk de waterstroom naar de regenpijp toe zodat het water netjes kan worden afgevoerd. Zorg er wel voor dat het geen modderstroom wordt.
  3. Zijn alle bladeren uit de dakgoot verwijderd? Is al het andere vuil ook weg? Controleer dan ook even de regenpijp op eventuele verstoppingen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door verstopte dakgoot

Je dakgoot zit vol natte bladeren en ander vuil. Deze resten zorgen ervoor dat al het water niet meer kan worden afgevoerd. Het stroomt dan over de dakgoot en langs de regenpijp heen. Het gevolg is dat er op je buitenmuren, deuren en kozijnen vochtplekken ontstaan. Het vocht trekt naar binnen en kan binnenshuis voor veel waterschade zorgen. Muren, vloeren en plafonds kunnen dan door schimmels en houtrot worden aangetast. Herstel hiervan is prijzig en neemt veel tijd in beslag. Loopt het water niet over, maar ligt er toch veel water en afval in je dakgoot? Stilstaand water zorgt voor extra groei van mos en onkruid. Het kan eveneens ongedierte aantrekken, zoals muggen of vliegen. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk iets tegen de verstopte dakgoot onderneemt!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Is je dakgoot verstopt en dreigt het water in je woning of bedrijf te dringen? Op onze website kun je je woonplaats of postcode intoetsen. Je krijgt dan het telefoonnummer te zien van een rioolvakman uit je eigen regio. Je kunt hem meteen bellen voor een afspraak! Natuurlijk mag je ook het contactformulier invullen als je dat beter uitkomt. Onze rioolexpert slaat geen verzoek over en neemt snel contact met je op. Plan je samen een afspraak, dan zorgt hij ervoor dat hij zo spoedig mogelijk bij je kan komen aanbellen. Let op: als er een hoge ladder nodig is, dan kan hij een tweede man meenemen om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te waarborgen.

3

Afvoer dakgoot verstopt? Eind goed, al goed!

We kunnen ons voorstellen dat je niet zelf graag het dak op wilt of kunt. Onze rioolexperts helpen je dan graag! Zij reinigen je dakgoot op professionele wijze met een hogedrukspuit. Indien gewenst kunnen zij ook de staat van je dakgoot inspecteren en het vuil voor je afvoeren. Ook de aansluiting met de regenpijp kan worden gecontroleerd. Desgewenst kunnen er ook reparaties worden uitgevoerd, maar dit kun je altijd met de rioolexpert bespreken. Waarom reparaties? Door het gewicht van het water en het afval kunnen er scheuren en breuken in de dakgoot ontstaan. De dakgoot kan gaan lekken, verzwakken of zelfs doorzakken, zeker als het al niet in een goede staat verkeert. Rotte bladeren bevatten bovendien een looizuur. Dit zuur kan het materiaal waaruit de dakgoot bestaat aantasten.

4

Advies van jouw rioolexpert

Alles gaat weer van een leien dakje, dankzij jouw rioolexpert! Je dakgoot is weer vrij van vuil en je woning of bedrijfspand is gered van overstromingen en vochtproblemen. Maar hoe voorkom je nu een volgende verstopping in je dakgoot? Jouw vakman kan je vrijblijvend advies geven tijdens of na de werkzaamheden. Belangrijk is dat je weet dat de levensduur van je dakgoot verlengd kan worden als je deze regelmatig schoonmaakt. Natuurlijk kun je dit zelf doen, maar wist je dat je jouw lokale vakman ook kunt inschakelen voor periodiek onderhoud van je dakgoot of van andere onderdelen die voor de waterafvoer buiten zorgen? Vraag jouw expert gerust naar meer informatie als je meer over deze dienst wilt weten. Hij helpt je graag verder!

Kosten verstopte dakgoot verstopping verhelpen

Als jouw dakgoot verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor het verhelpen van een verstopte dakgoot kunnen per opdracht verschillen. Vraag onze lokale vakman gerust naar een prijsopgave, maar houd er rekening mee dat de prijs kan afwijken als ter plekke blijkt dat er meer of andere werkzaamheden nodig zijn. Uiteraard krijg je altijd een eerlijke prijs, maar dan moet je specialist wel het volgende achterhalen:

  1. Hoe ernstig is de dakgoot verstopping?
  2. Wat is de staat van de dakgoot? Zijn er ook reparaties nodig?
  3. Welke middelen zijn nodig om je verstopte dakgoot te verhelpen?
  4. Is er een tweede man nodig om de veiligheid te waarborgen?
  5. Hoeveel uren zullen er aan de klus besteed moeten worden?

Zodra je akkoord gaat met de prijs, gaat de rioolspecialist zo snel mogelijk voor je aan de slag. Bel je in de morgen, dan kan hij vaak al op dezelfde dag langskomen. Nu een prijsopgave ontvangen of meteen een afspraak maken? Bel of mail ons en je krijgt rechtstreeks contact met jouw lokale vakman!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

J.l. uit Steenwijk

De vakman stond mij vriendelijk en duidelijk te woord toen ik belde over onze verstopte douche-afvoer. Hij communiceerde helder over de extra weekend-...

Lees de hele review

Natasja uit Middelburg

Erg prijzig, wel goede service

Pierre uit Hoensbroek

Dave heeft eerst een onderzoek gedaan middels een camera waar het verstoppingsprobleem zat. Uiteindelijk bleek dat we buiten het huis een put hadden w...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Dakgoot verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met dakgoot verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist