Doucheputje verstopt

Professionele hulp als je douche verstopt raakt

Douche verstopt? Dan ga je toch zeker niet zelf aan de slag met wat rubber aan een stokje? Leg de plopper maar weg en voorkom direct een lamme arm, want onze beste rioolvakman staat al klaar om jou te hulp te schieten. Hoe diep de blokkade ook in je douche zit: hij krijgt hem wel weg! Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak regelen. Meer lezen over een verstopte doucheput? Hier vind je alles wat jij erover moet weten.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Douche verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Verstopt doucheputje verhelpen door jouw lokale rioolexpert

Is je doucheputje verstopt door een plakkerige haarbal? Of is er per ongeluk een voorwerp in beland? Geen nood, want er staat al een riooldeskundige voor je klaar! Via Rioolprobleem Kwijt kun je hem bellen of mailen en hij staat zo voor je deur. Laat de plopper of chemische middelen maar in je keukenkastje staan, want jouw specialist zorgt snel voor een effectieve en milieuvriendelijke oplossing. Dat wordt weer lekker douchen straks!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopt doucheputje?

De meest populaire tips op een rij

Van een verstopt doucheputje kun je scheldwoorden gaan gebruiken waarvan je niet wist dat je ze kende. Je ergert je zelfs zo aan het probleem, dat je misschien eerst naar eigen middelen grijpt om een verstopte douche op te lossen voordat je een specialist belt. Dat geeft niks, want als het een om een lichte douche afvoer verstopping gaat, kun je deze misschien zelf wel oplossen met behulp van deze tips.

  1. Meng een pak huishoudsoda met een liter heet water. Giet deze langzaam door het verstopte doucheputje. Laat het mengsel minstens een nachtje intrekken.
  2. Een mengsel van huishoudsoda en schoonmaakazijn kan ook helpen. Meng de ingrediënten in een emmer en giet het langzaam in de verstopte doucheput. Pas wel op voor je gezicht, want dit mengsel kan sterk bruisen!
  3. Pak je alsnog een plopper erbij? Dan moet je ervoor zorgen dat er eerst een laagje water in de douchebak staat, als deze aanwezig is. Door dat water versterk je de zuigkracht van de plopper en kun je het vuil wellicht met succes verwijderen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopt doucheputje

In een doucheputje kunnen allerlei resten blijven steken, zoals haren, zeep, shampoo, scheerschuim of lichaamsvuil. Door al deze resten kan er na verloop van tijd een douche verstopping ontstaan. Zeker als zeep niet goed oplost, blijft het in de leidingen plakken. Komen er haren bij de zeep, dan ontstaat er een kleverige massa waar nog veel meer aan blijft plakken. Wat merk je van een verstopte doucheputje? Na een drukke dag sta je lekker onder een warme waterstraal. Het water stijgt ineens tot boven je enkels. Heb je geen douchebak, dan kan de hele badkamer blank komen te staan. Na een lange dweilbeurt ben je weer toe aan een douche… maar dat gaat niet meer. De oplossing? Die krijg je als je even schakelt met een ervaren rioolvakman.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Veel mensen vragen zich ook af of een doucheput verstopping schade aan de leiding kan aanrichten: dit is niet het geval, maar je kunt wel zelf schade aanrichten bij het zelf oplossen van een verstopt doucheputje. Het is daarom verstandig om een expert in te schakelen. Via Rioolprobleem Kwijt kom je rechtstreeks in contact met jouw lokale vakman. Een belletje of mailtje is genoeg om een kostenraming op te vragen of een afspraak te maken. Jouw specialist komt dan zo snel mogelijk langs. Hij neemt dan al het nodige gereedschap mee om blokkades te verwijderen. Ook neemt hij standaard wat reserveonderdelen mee voor als er ook reparaties uitgevoerd moeten worden. Anders gezegd: jouw expert komt goed voorbereid aanbellen!

3

Doucheputje verstopt? Eind goed, al goed!

Verstoppingen in doucheputjes kunnen door de specialist met frezen of hogedrukspuiten worden opgelost. Het vuil wordt dan uitgefreesd of met hoge waterdruk verwijderd. De leiding wordt tussendoor ook schoongespoeld met water. Je hoeft niet bang te zijn dat de frees of hogedrukspuit je leidingen beschadigt, want dit soort apparaten worden altijd op de juiste manier afgesteld. Een verstopt douceputje kan op deze manier binnen een dag opgelost worden, mits er niets ernstigers aan de hand is, zoals een verzakte of gebroken leiding. Als je expert een dergelijk probleem vermoedt, kan hij een inspectie uitvoeren en een plan van aanpak schrijven. Hierin lees je welke nieuwe werkzaamheden nodig zijn en je krijgt er een helder prijsvoorstel bij.

4

Advies van jouw rioolexpert

Als je douche regelmatig verstopt raakt, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Toch is dit ook een kwestie van goed onderhoud. Behandel je douche met liefde en je krijgt er onbezorgde douchebeurten voor terug! Jouw riooldeskundige kan je volop onderhoudsadviezen geven om nieuwe douche verstoppingen te voorkomen. Zo is het misschien handig om een zeefje op je doucheputje te plaatsen. Vergeet ook niet om alle haren uit de douche te vissen na een wasbeurt. Heb je na de ingreep nog vragen over het onderhoud of wil je jouw vakman voor een andere opdracht inschakelen? Dan mag je hem altijd weer bellen of mailen. Hij is je graag van dienst, net zolang totdat jij voor de volle 100% tevreden bent!

Kosten verstopt doucheputje verhelpen

Als jouw douche verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

Als je ons belt of mailt voor een verstopt doucheputje, krijg je rechtstreeks contact met een rioolspecialist uit je eigen regio. Hij kan je vooraf al inlichten over de kosten voor het verhelpen van een verstopte douche. Houd er wel rekening mee dat de kosten nog kunnen afwijken als blijkt dat er iets anders aan de hand is. De volgende zaken zullen in ieder geval bepalend zijn voor de prijs:

  • Is de douche verstopping goed bereikbaar?
  • Hoe ernstig is de verstopping in de douche afvoer?
  • Dient er ook een inspectie uitgevoerd te worden?
  • Komen er ook reparaties aan bod?
  • Welk gereedschap moet worden gebruikt om de verstopte douche te verhelpen?
  • Wat is er nodig voor eventuele inspectie en/of reparatie?
  • Hoeveel tijd zal het kosten om de behandeling uit te voeren?

Na een drukke dag zit je niet te wachten op een verstopte doucheput. Kom je er na 24 uur nog niet uit met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, dan moet je ons zeker bellen of mailen. Jouw specialist zorgt dan voor een professionele ingreep tegen een eerlijke prijs! Stuit je op andere problemen? Ook dan staat jouw lokale deskundige voor je klaar.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Bas uit Hollandsche rading

Binnen 2 uur ter plaatse, vriendelijke en professionele hulp, binnen een half uur opgelost.

H.j. uit Santpoort noord

De service man kwam veel sneller dan gedacht een heeft het probleem snel en netjes verholpen.

Ingrid uit Oisterwijk

Na telefoontje dezelfde dag geweest en opgelost

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Doucheputje verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met doucheputje verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist