Droger verstopt

Bij ons vind je alle hulp voor een verstopte droger!

Droger verstopt? Dit kan brand veroorzaken! Misschien heb je op dit moment zelfs al een brandgeur geroken. Aarzel in dat geval zeker niet om ons te bellen. Nog geen brandgeur geroken, maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden over het oplossen van een verstopte droger? Dat nodigen we je graag uit om deze pagina even door te nemen. Alles over onze werkwijze en de kosten vind je namelijk hier! Ben je een doe-het-zelver? Dan hebben we ook voor jou een paar handige tips.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Droger verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Last van een verstopping in je droger? Bij elke droogbeurt komen er pluisjes vrij die verschillende onderdelen kunnen verstoppen! Weet je niet waar de verstopping zit of wil je die vandaag nog opgelost zien? Bel of mail ons en wij brengen jou rechtstreeks in contact met een rioolexpert uit je eigen regio. Laat hem het probleem maar verder voor je uitpluizen! Al onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het oplossen van verstoppingen en ze kunnen iedereen helpen met goed advies. Succes verzekerd!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopte droger?

De meest populaire tips tegen een verstopte droger op een rij

Als de verstopping in je droger niet te ernstig is, dan kun je het probleem zelf oplossen. Je moet dan wel rekening houden met het type droger dat je hebt. Gaat het om een een condensdroger, een luchtafvoerdroger, een gasdroger of een warmtepompdroger? Bij elk van deze drogers kan er een onderdeel verstopt raken! Dat onderdeel moet je dan schoonmaken.

  • Filters schoonmaken

 Als een was wordt gedroogd, komen er meestal veel pluisjes vrij. Deze kunnen de filters verstoppen waardoor het vocht niet meer weg kan. De was blijft dan zelfs na een droogbeurt nog vochtig. Waar zitten de filters? Dit kan per merk verschillen, maar meestal zitten ze in de deur van de droger. Haal de filters eruit, maak ze schoon en plaats ze pas terug als ze helemaal droog zijn!

  • Condensor schoonmaken

Een condensor - of warmtewisselaar - zorgt ervoor dat de warme, vochtige lucht die in de droger omgaat wordt omgezet in water. De condensor zit meestal achter een klepje aan de voorkant van de droger. Je kunt de klep openmaken en de condensor eruit draaien. Spoel de condensor schoon met stromend water, bijvoorbeeld onder de douche.

Warmtepompdrogers hebben zelfs een zelfreinigende condensor. Die zit vaak achter een klep die niet open kan of er is helemaal geen klep aanwezig. Heb je geen warmtepompdroger, maar wel een gewone condensdroger, dan zul je de condensor zelf moeten schoonmaken.

  • Waterafvoer schoonmaken

Heb je een luchtafvoerdroger? Hete lucht en water worden dan via een slang afgevoerd. Zit er een knik in de slang, dan kunnen zowel lucht als water in de verkeerde richting worden afgevoerd. Er kan dan een lekkage ontstaan. Zit de slang verstopt? Spoel deze dan even door met soda en heet water.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door verstopte droger

Hoe herken je een verstopte droger? Deze lekt of de was komt er niet droog uit. Het is ook mogelijk dat het droogprogramma ineens stopt of juist langer duurt dan normaal. Deze tekenen kunnen wijzen op een verstopping in je droger, maar ze kunnen ook een gevolg zijn van defecte onderdelen, zoals een kapotte thermostaat. Overlast door een verstopte droger valt niet te onderschatten! Want als een droger vuil opneemt en verstopt raakt, gaat hij slechter werken. Het vuil in de afvoer kan zelfs de hete lucht blokkeren, waardoor de droger oververhit raakt en vlam vat. Een uitslaande brand in je woning of bedrijf? Natuurlijk wil je een dergelijke ramp voorkomen, dus je moet zo snel mogelijk een expert inschakelen.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Wanneer er sprake is van een defect onderdeel moet je contact opnemen met een merkspecialist. Werkt je droger niet vanwege een verstopping? Dan moet je zonder meer een rioolexpert inschakelen! Bij Rioolprobleem Kwijt vind je snel en eenvoudig een professional uit je eigen regio. Je toetst je postcode of woonplaats in en zijn nummer verschijnt meteen in beeld! Je mag ook het contactformulier invullen voor een afspraak: jouw expert reageert gegarandeerd op alle verzoeken! Bij het regelen van de afspraak zorgt hij er uiteraard voor dat hij zo snel mogelijk bij jouw woning of bedrijf kan komen aanbellen. Vertrouw op zijn expertise, want hij lost dag en nacht afvoerproblemen op, zonder schade aan sanitair, leidingen of machines zoals je droger!

3

Droger verstopt? Eind goed, al goed!

Als er inderdaad sprake is van een verstopping - en niet van een defect onderdeel - in je droger, dan kan de riooldeskundige veel voor je betekenen. Hij gaat dan eerst op zoek naar de oorzaak van de verstopping. Ook moet hij weten wat de verstopping in de droger veroorzaakt. Misschien werken er wel meerdere afvoeren niet? Heeft hij de verstopping gevonden, dan kan hij deze op verschillende manieren verwijderen, bijvoorbeeld met een ontstoppingsveer, een frees of een hogedrukreiniger. Wat hij aan gereedschap gebruikt is zeer afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping. Zijn er ook reparaties nodig aan de afvoer of aan de leidingen? Ook dan zorgt de specialist ervoor dat deze worden uitgevoerd. Alle werkzaamheden zullen van tevoren met je besproken worden.

4

Advies van jouw rioolexpert

Zoals bij alle apparatuur is het erg belangrijk dat je je droger goed blijft onderhouden om verstoppingen - en dus ook slijtage - te voorkomen. Hoe je dat doet? Jouw specialist vertelt je hier tijdens en na de werkzaamheden graag meer over, maar we hebben alvast wat tips. Leg bijvoorbeeld niet teveel kleding in de trommel. Zo kan de warme lucht goed door de droger blijven circuleren. Heb je een condensdroger, maar kan de condensor zichzelf niet reinigen? Geef deze dan eens per maand een schoonmaakbeurt. Een laatste tip? Reinig de trommel regelmatig met een warm sopje en een vochtige doek. In de trommel kunnen vaak nog zeer dunne laagjes wasmiddel achterblijven. Heb je nog andere vragen na de ingreep? Dan helpt jouw expert je graag weer.

Kosten verstopte droger verhelpen

Als jouw droger verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor het verhelpen van een verstopte droger kunnen per opdracht verschillen. Er kunnen immers verschillende oorzaken, dan wel gevolgen, aan een probleem gekoppeld zijn. Jouw riool specialist zal voor een duidelijke prijs zorgen, maar dan moet hij wel antwoord hebben op de volgende vragen:

  1. Hoe ernstig is de verstopping?
  2. Welke overlast heeft de verstopping (al) veroorzaakt?
  3. In welke staat verkeert de droger?
  4. Welk gereedschap is nodig om de verstopping op te lossen?
  5. Hoeveel tijd zal de ingreep in beslag nemen?

Van onze rioolexpert kun je altijd een eerlijke prijs verwachten. Wij begrijpen immers dat een verstopte droger al voor genoeg overlast kan zorgen! Ga jij akkoord met de prijs, dan gaat jouw rioolexpert zo snel mogelijk aan het werk. Nu een afspraak maken? Hij wacht al op je telefoontje!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Natasja uit Heukelum

Zeer snelle service, ook tijdens de bouwvak.

J.f. uit Milsbeek

Om 9 uur gebeld en binnen een uur gekomen met een goed uitgeruste bus. Na het opgraven van het inspectieputje aan de straat het riool (ca 25 m) gerein...

Lees de hele review

Marijke uit Geldrop

Wij hadden een verstopte afvoer onder de verwarmingsketel en zijn snel en prima geholpen

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Droger verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met droger verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist