Gootsteen verstopt

Laat een verstopte gootsteen je dag niet verknallen!

Gootsteen verstopt: zonder dat je er nog verder iets aan kunt doen. Vervelend is dat je hierdoor niet kunt koken of afwassen, maar jouw gezin of je klanten rekenen intussen wel op jou. Zelf het vuil uit de verstopte gootsteen verwijderen? Hier pas je voor, want je bent zowel geld als tijd kwijt aan middelen die vaak niet doen wat ze beloven. Goed dat er rioolvakmannen bestaan die jou kunnen helpen! Graag leggen we je hier meer uit over hun werkwijze en de bijbehorende kosten.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Gootsteen verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Gootsteen verstopping verhelpen door jouw lokale riooldeskundige

Als je alles al geprobeerd hebt om je verstopte gootsteen te verhelpen, dan zit er nog maar één ding op: een loodgieter of een rioolspecialist bellen. Maar wat is het verschil tussen de twee vakmannen? Loodgieters zorgen voor de watertoevoer, denk maar aan installatie en reparatie van kranen en cv-ketels. Rioolvakmannen houden zich vooral bezig met de afvoer van het water. Voor een verstopte gootsteen moet je dus een rioolexpert hebben: het liefst één uit je eigen regio!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopte gootsteen?

De meest populaire tips op een rij

Voor een gootsteen verstopping wil je misschien niet meteen een rioolspecialist bellen. Je moet ook eerst weten of je met een lichte of een zware verstopping te maken hebt. Hier kom je pas achter als je de verstopte gootsteen eerst zelf probeert op te lossen, bijvoorbeeld met de volgende tips.

  1. Onder de gootsteen zit een sifon. Dit is een gekromde buis waardoor het afvalwater wordt afgevoerd. In de kromming kan er vuil zijn opgehoopt, maar om daar achter te komen zul je de sifon moeten losmaken.
  2. Je kunt een plopper op de afvoer van je gootsteen plaatsen. Zorg ervoor dat er een laagje water in de gootsteen staat: dit verstrekt de zuigkracht. Beweeg de plopper en neer en controleer regelmatig of het water beter wordt afgevoerd.
  3. Strooi een pak natriumcarbonaat in je gootsteen en giet er geleidelijk een emmer heet water bij. Dit water mag niet kokend heet zijn, anders raakt de gootsteen beschadigd. Laat het mengsel minstens een nachtje inwerken, als dat kan.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte gootsteen

Je hebt de vaat net gedaan en je haalt de stop eruit. Je wacht even, maar het water loopt niet weg. Gootsteen verstopt! Wat nu? Neem je de gootsteen toch in gebruik, dan komt er nog veel meer vuil en water in. De gootsteen gaat overstromen, met waterschade als treurig gevolg. De gootsteen afvoer kan ook gaan stinken als je het probleem voor langere tijd negeert, maar zo ver laat je het toch niet komen. Althans, dat hopen we. Het is wel mogelijk dat je een rioolstank ruikt, bijvoorbeeld als er ook iets mis is met de beluchting. De keuze is nu aan jou: ga je veel tijd steken in een doe-het-zelfoplossing of bel je meteen een rioolexpert?

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Natuurlijk kies je voor de diensten van een riooldeskundige! Je wilt immers dat jouw probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Op Rioolprobleem Kwijt zie je het nummer van een specialist uit je eigen regio. Je kunt hem bellen voor een prijsopgave of je maakt meteen een afspraak. Je mag ook het contactformulier gebruiken om je verzoek in te dienen. Heb je een afspraak geregeld, dan komt hij zo snel mogelijk bij je langs. Zeker bij spoed! Uiteraard neemt hij ook al het nodige materiaal mee om de verstopping uit je gootsteen te verwijderen. Ook heeft hij altijd wat reserveonderdelen bij zich voor eventuele reparaties. Handig, zeker voor mensen die zelf hun sifon uit elkaar hebben gehaald en deze niet meer kunnen monteren...

3

Gootsteen verstopt? Eind goed, al goed!

Afhankelijk van waar de gootsteen verstopping zit en hoe hardnekkig deze is, kiest de specialist voor een frees, een veer of een hogedrukspuit. Met deze gereedschappen kan hij alle mogelijke blokkades verwijderen en de leidingen reinigen zonder deze te beschadigen. Het toerental van de frees is bijvoorbeeld te laag om krassen te kunnen maken. De verstopping kan plaatselijk zijn, dus in de gootsteen afvoer zelf. Maar er kan ook sprake zijn van een totale verstopping: de hoofdleiding is dan verstopt waardoor meerdere sanitaire voorzieningen niet meer werken. Het is ook mogelijk dat de gootsteen verstopping wordt veroorzaakt door een defect, zoals een leidingbreuk. De specialist kan dan besluiten om een inspectie uit te voeren. Is er sprake van een defect? Dan stelt hij nieuwe werkzaamheden voor.

4

Advies van jouw rioolexpert

Is de verstopping eindelijk uit je gootsteen verwijderd? Dan kun je eindelijk weer koken en afwassen! De vraag is nu hoe je een volgende gootsteen verstopping voorkomt. Jouw expert kan je hierin adviseren. Als je de verstopping zelf veroorzaakt hebt, kun je bijvoorbeeld het advies krijgen om olie, vet en etensresten niet door je gootsteen te spoelen. Heb je chemische middelen gebruikt om de blokkade in je gootsteen afvoer te verwijderen? Laat die voortaan ook maar staan! Feitelijk krijg je altijd vrijblijvende tips voor het onderhoud van je rioleringsstelsel. Heb je nog vragen na de ingreep? Dan kun je jouw lokale specialist altijd weer bellen of mailen. Service op alle fronten? Dat zeker. Niet voor niets stromen er dagelijks vele verzoeken bij ons binnen!

Kosten verstopte gootsteen verhelpen

Als jouw gootsteen verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

Als je belt voor hulp bij een verstopte gootsteen, dan kun je de specialist meteen naar een prijsopgave vragen. Hij zal je op zijn beurt wat vragen stellen om een goed beeld te krijgen van de (ernst van de) situatie. Het is mogelijk dat de meeste vragen pas beantwoord kunnen worden als hij eenmaal ter plekke is. Het gaat dan om de volgende details:

  1. Hoe hardnekkig is de gootsteen verstopping?
  2. Is de gootsteen verstopping goed bereikbaar?
  3. Wat is de staat van je gootsteen? Zit er al een barst in waardoor deze tijdens een behandeling nog verder zou kunnen beschadigen?
  4. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
  5. Is er toevallig sprake van een defect? Zijn reparaties dus ook noodzakelijk?
  6. Met welk gereedschap moeten de werkzaamheden worden verricht?
  7. Hoeveel tijd zal de ingreep in beslag nemen?

Ligt de oorzaak van je verstopte gootsteen diep in het riool? Dan gaat het meer middelen en tijd kosten om het probleem te verhelpen. Is er ‘slechts’ sprake van opgehoopt vuil in de gootsteen, dan kan het probleem sneller verholpen worden. De kosten voor het verhelpen van een verstopte gootsteen zijn dus zeer afhankelijk van de situatie. Nu actie ondernemen? Bel of mail dan meteen voor een professionele oplossing voor een eerlijke prijs!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Monique uit Helmond

Snelle en goede service, en enorme vakmanschap !!

Joke uit Leusden

Vlot wen deskundig verholpen

Mesut uit Gennep

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Gootsteen verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met gootsteen verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist