Hemelwaterafvoer verstopt

Professionele hulp als je hemelwater verstopt raakt

Hemelwaterafvoer verstopt door bladeren en vuil? Door het veranderende klimaat kunnen we de komende jaren steeds meer regen verwachten. Een verstopte hemelwaterafvoer - ook wel afgekort met HWA - kan voor ernstige waterschade zorgen, dus dat moet je zo snel mogelijk oplossen. Het liefst vandaag nog! Maar hoe kom je snel aan een riooldeskundige die jou wil helpen? Die vind je hier. Lees meteen meer over zijn werkwijze en de kosten en maak meteen een afspraak!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

HWA afvoer verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Last van een verstopte hemelwaterafvoer? Na regen komt zonneschijn! Via Rioolprobleem Kwijt kom jij rechtstreeks in contact met een specialist uit je eigen regio. Je hoeft alleen maar even te bellen of een berichtje te sturen. Onze expert kan je al binnen 24 uur helpen, ook in het weekend en op feestdagen. Ga zelf geen halsbrekende toeren uithalen om je verstopte hemelwaterafvoer op te lossen: speel op veilig en bel ons!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een hemelwaterafvoer verstopping?

De meest populaire tips op een rij

Als je met een verstopte hemelafvoer te maken krijgt, dan wil je dit misschien eerst zelf proberen op te lossen. Hier schuilt wel het nodige gevaar in, zeker als je hoog op een ladder moet klimmen. Wie slecht ter been is, kan ons daarom maar beter meteen bellen. Toch een kwieke doe-het-zelver? Dan hebben we hier een aantal populaire tips bij een verstopt HWA:

  1. Verwijder al het vuil en de bladeren. Voor de regenpijp zou je een lange stok, een lang stuk ijzerdraad of een ontstoppingsveer kunnen gebruiken. Correct gebruik is wel van belang, want met deze middelen kun je makkelijk schade aanrichten.
  2. Geen stok of veer, maar wel een hogedrukreiniger? Hiermee kun je ook een verstopping verwijderen. Pas er wel mee op, want als de verstopping te hard is, kan het water terugspuiten.
  3. Denk je aan chemische producten om de verstopping op te lossen? Niet doen, want ze kunnen je hemelwaterafvoer ernstig aantasten. Regenpijpen kunnen van zink, lood, koper of kunststof (pvc) zijn gemaakt. Al deze materialen zijn zeer slecht bestand tegen chemicaliën. Ze kunnen dan slijten of zelfs smelten.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte hemelwaterafvoer

Heeft het hard geregend en gewaaid? Takjes, bladeren en stukken plastic kunnen dan voor een verstopping in je hemelwaterafvoer zorgen. Zand, mos, grind, vogelpoep of stukken steen maken een verstopping er ook niet lichter op. Een verstopte hemelwaterafvoer kan zeer vervelende gevolgen hebben. Als het water niet op de juiste manier kan worden afgevoerd, komt het terecht op plekken waar het niet hoort, zoals op je buitenmuren. Het vocht trekt in de muren en gaandeweg ook in je (houten) vloeren. Er kan dan houtrot en schimmelgroei in je woning of bedrijf ontstaan. Op platte daken kan het stilstaande water ook dwars door het plafond dringen. Je kunt dan niet zonder de hulp van een ervaren riooldeskundige!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Rioolprobleem Kwijt helpt je graag aan een vakman uit je eigen regio. Je tikt je postcode of woonplaats in en je krijgt direct het telefoonnummer van jouw lokale expert te zien. Je kunt hem meteen bellen, maar je mag ook het contactformulier invullen als je een afspraak met hem wilt maken of een prijsopgave wilt ontvangen. Maak je een afspraak, dan zorgt de expert ervoor dat hij zo snel mogelijk aanwezig kan zijn. Gaat het om een hoog dak? Dan zal de specialist een ladder moeten beklimmen om de verstopping in je hemelwaterafvoer te behandelen. Mogelijk brengt hij voor dit doeleinde een tweede man mee. Terwijl je vakman nagaat waar de verstopping precies ziet, zal zijn collega toezicht houden zodat de veiligheid gewaarborgd wordt.

3

Hemelwaterafvoer verstopt? Eind goed, al goed!

De vakman verwijdert eerst al het overtollige vuil in je hemelwaterafvoer. Hierna zal hij de afvoer schoonspuiten met een hogedrukspuit. Dit apparaat heeft een krachtige werking en kan - mits goed afgesteld - ook geen schade toebrengen aan je hemelwaterafvoer. Lukt het niet om de verstopping door te spuiten, bijvoorbeeld bij een regenpijp? Dan kan de vakman de pijp demonteren en eventueel doorzagen om bij de verstopping te geraken. Hierna zal hij de nodige reparaties uitvoeren en het onderdeel weer correct plaatsen. Zijn er meer reparaties nodig dan gedacht? Dan zal de vakman dit eerst met je bespreken, zodat je niet plotseling met extra kosten geconfronteerd wordt. Is het probleem opgelost? Dan kan al het hemelwater weer naar je riolering of naar open water afgevoerd worden!

4

Advies van jouw rioolexpert

Regelmatig onderhoud is essentieel voor een goede werking van het hemelwaterafvoer. Dit betekent dat je meerdere keren per jaar vuil en de bladeren uit je regenpijp, dakgoot of andere dakdelen zult moeten verwijderen. De frequentie hangt ook af van het weer: bij veel regen en wind zullen de onderdelen vaker gereinigd moeten worden. Afhankelijk van de staat van je dak en andere kenmerken van je probleem, zal jouw vakman je vrijblijvende adviezen op maat geven om nieuwe verstoppingen te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld een boldraadrooster op je hemelwaterafvoer plaatsen om vocht van bladeren te scheiden. Wil je het onderhoud van jouw hemelwaterafvoer (voortaan) liever aan jouw lokale vakman overlaten? Vraag hem dan gerust naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract!

HWA verstopt? Dit zijn de kosten

Als jouw hemelwaterafvoer verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor het verhelpen van een verstopte hemelwaterafvoer kunnen per opdracht verschillen. De rioolspecialist kan al een vaste prijs in gedachten hebben, maar de volgende vragen zijn zonder meer van belang voor het bepalen van een eerlijke prijs:

  1. Waar zit de verstopping precies? Is deze goed bereikbaar?
  2. Hoe ernstig is de overlast door de verstopping?
  3. Hoe is de staat van je hemelwaterafvoer? Zijn onderdelen aan reparatie toe?
  4. Welk gereedschap moeten worden gebruikt om de verstopping op te lossen?
  5. Hoeveel tijd zal het kosten om de verstopping te verhelpen?

Voordat de rioolexpert aan de werkzaamheden begint, zal hij je eerst uitleggen wat hij kan doen om je probleem op te lossen. Ga je akkoord met de aanpak en de prijs, dan is het nog maar een kwestie van tijd voor de verstopping is opgelost. Nu een afspraak maken of nu alvast een prijsopgave ontvangen? Bel of mail gerust, want er staat altijd iemand klaar om jou te helpen.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

P. a. uit Stolwijk

Direct antwoord op mijn vraag voor een afspraak, waarbij duidelijk de kosten werden opgegeven. Afspraak punctueel nagegekomen en probleem snel verholp...

Lees de hele review

Annemiek uit Gouda

Goed geholpen. Prettig in contact. Goede uitleg en advies.

Dirk/ d uit Ouderkerk aan den ijssel

Leon bonkestoter heft mij na het invullen van mijn verzoek tijdens het weekend telefonisch benadert om een eerste indruk te krijgen van de problematie...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Hemelwater afvoer verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met hemelwater afvoer verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist