Motmuggen bestrijden

Professionele motmuggen bestrijding waar nodig

Motmuggen bestrijden is echt werk voor een specialist. Zie je voor het eerst motmuggen op je muren zitten, dan is dat flink schrikken. Dit ongedierte komt rechtstreeks uit je riolering. Voor je het weet landen ze niet alleen op je muren, maar ook op je bord. Het zelf bestrijden van motmuggen is niet eenvoudig: vaak zelfs onmogelijk. Maar hoe kom je dan van de motmuggen af en hoe kan een rioolexpert jou daarbij helpen? Alle antwoorden staan hier!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Motmuggen bestrijden: zelf doen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Motmuggen kunnen zo nadrukkelijk aanwezig zijn, dat geen enkele vliegenmepper of spuitbus ertegen helpt. Ze blijven maar komen! Sommige mensen zweren bij de stofzuiger, maar ook deze manier van rioolvliegjes bestrijden is onbegonnen werk, want zolang de broedplaatsen niet worden uitgeroeid, blijven de vliegjes komen. Gelukkig kun je via Rioolprobleem Kwijt in contact komen met een zeer ervaren rioolvakman uit je eigen regio. Eén telefoontje of berichtje is voldoende om hem in actie te laten komen!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een motmuggenplaag?

De meest populaire motmuggen bestrijding tips op een rij

Motmuggen verdwijnen niet vanzelf. Mogelijk heb je al een specialist gebeld om ze te bestrijden, maar wat doe je tot die tijd? Kun je zelf iets tegen een motmuggenplaag doen? We hebben wat handige motmuggen bestrijding tips voor je op een rijtje gezet. 

  1. Verwijder zoveel mogelijk rottend organisch afval uit je tuin, woning of bedrijf. Motmuggen kunnen in dat afval (nieuwe) broedplaatsen aanleggen!
  2. Motmuggen op de muren kun je met een stofzuiger verwijderen. Bedenk wel dat de vliegjes zullen terugkomen als er niets aan de broedplaatsen wordt gedaan.
  3. Je kunt natuurlijk een spray tegen insecten gebruiken, maar pas hier wel mee op als je kinderen en huisdieren hebt. Heb je een vissenkom of aquarium? Pas dan zeker op, want vissen kunnen aan insecticide overlijden.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door motmuggen

De aanleiding van motmuggen bestrijden? Motmuggen leven standaard in rioleringen. Ze leggen bijvoorbeeld eitjes in het slib dat zich in en om een leidingbreuk vormt. Zo kunnen er op verschillende plekken broedplaatsen ontstaan. De plaag ontstaat pas als er in je woning of bedrijf ook sprake is van een open verbinding met het riool. Hoe bedoelen we dit? Onder meerdere sanitaire voorzieningen zit een sifon. Bij het toilet heet dit een ‘zwanenhals’. Als er water in de sifon zit, dan kunnen de motmuggen niet door de sifon. Zit er geen water in de sifon, dan kan het ongedierte rechtstreeks vanuit het riool je woning of bedrijf binnenvliegen. Door dit soort open verbindingen kan een plaag zich razendsnel verspreiden. Je hebt dan in feite twee experts nodig: een rioolexpert en een ongedierte bestrijder.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Een motmuggenplaag is vaak het gevolg van een rioolprobleem zoals een verstopping of een leidingbreuk. Via Rioolprobleem Kwijt kom je makkelijk in contact met een rioolvakman uit je eigen regio. Je belt hem op of je stuurt een verzoek via het contactformulier. Je kunt dan vrijwel direct naar een prijsopgave vragen of een afspraak regelen. In sommige gevallen kan de rioolexpert je ook naar een professionele motmuggenbestrijding verwijzen. Heb je een afspraak met de rioolvakman gemaakt? Binnen de kortste keren staat hij voor je deur! Uiteraard brengt hij al het nodige gereedschap met zich mee om het rioolprobleem te verhelpen. Hij zal het probleem met de motmuggen eerst onderzoeken. Vervolgens stelt hij een plan van aanpak op om de motmuggen te bestrijden.

3

Motmuggen bestrijden? Eind goed, al goed!

Zit er ergens een verstopping? Dan kan de vakman deze met een ontstoppingsveer, frees of hogedrukspuit verwijderen. Hij kan eveneens aangetaste leidingen repareren of vervangen als deze voorkomen. Heeft de breuk of hebben de breuken voor lekkages gezorgd, dan worden natte plekken afgedekt met zand. Hierna kan de ongedierte bestrijder aan de slag gaan: met een vernevelaar spuit hij een mengsel van water en gif tegen de resterende motmuggen. Het kan voorkomen dat de bestrijder eerder moet komen, bijvoorbeeld als de te behandelen ruimte vol met motmuggen zit en de rioolexpert daar door wordt gehinderd. Na behandeling met insecticide is het bovendien van groot belang dat de ruimte eerst geventileerd wordt voordat iemand deze mag betreden.

4

Advies van jouw rioolexpert

Motmuggen bestrijding gelukt? Als de broedplaatsen met daarin de eitjes en de larven én de motmuggen weg zijn, kun je weer opgelucht ademhalen! De vraag is nu hoe je een volgende motmuggenplaag kunt voorkomen. Jouw riooldeskundige kan je dan allerlei adviezen geven voor wat betreft het onderhoud van je riolering. Wie bijvoorbeeld de leidingen goed schoonhoudt, heeft minder kans op verstoppingen en lekkages. Komt er toch een breuk of verstopping voor? Laat dit dan zo snel mogelijk oplossen voordat de motmuggen daar broedplaatsen gaan aanleggen. Ook van de motmuggenbestrijding kun je ongetwijfeld wat handige tips verwachten. Zo moet je zien te voorkomen dat er in of rond je woning of bedrijf stilstaand water of organisch afval voor langere tijd blijft staan. Voor meer informatie of een afspraak bel je ons!

Kosten motmuggen bestrijden

Motmuggen bestrijding voor een eerlijke prijs

De kosten voor motmuggen bestrijden kunnen per situatie verschillen. Soms staan de kosten voor zowel reparatie als bestrijding op één factuur vermeld. Soms stuurt de ongediertebestrijder een aparte factuur. Zeker is in ieder geval dat de kosten voor het bestrijden van een motmuggenplaag door deze en meer vragen worden bepaald:

  • Hoe ernstig is de motmuggen plaag?
  • Waar zitten de broedplaatsen?
  • Is er sprake van een leidingbreuk of zit er ergens een verstopping?
  • Hoeveel tijd zal de reparatie in beslag nemen?
  • Hoeveel tijd zal de bestrijding van de motmuggen in beslag nemen?
  • Welke middelen zijn nodig om zowel reparatie als bestrijding uit te kunnen voeren?

Drijven de motmuggen je tot waanzin? Onze rioolspecialisten kunnen zich er alles bij voorstellen! Bel voor een lokale vakman naar het nummer op deze pagina of omschrijf je probleem in ons contactformulier. Binnen een dag heb jij al contact met een ervaren en gedreven expert die voor een eerlijke prijs zijn werk doet!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Natasja uit Middelburg

Erg prijzig, wel goede service

Piet uit Hunsel

Wij zijn erg blij met de hulp van rioolservice budel. We weten nu na lange tijd, wat het probleem is en nu kan er iets aan gedaan worden. Een opluchti...

Lees de hele review

Harm uit Horst

Goede en snelle service. Vakkundige en vriendelijke afhandeling. Top!

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Motmuggen bestrijden? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met motmuggen bestrijden!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist