Regenpijp verstopt

Professionele hulp bij een verstopte regenpijp

Regenpijp verstopt geraakt? Als het pijpenstelen regent en je regenpijp vol vuil en bladeren zit, kan je dak overstromen. Dit kan tot waterschade en tot schimmelgroei in je woning of bedrijf leiden! Voorkom dit soort rampen met onze hulp. Wij brengen je in contact met een zeer ervaren rioolvakman die geen hoogtevrees heeft! Eerst meer weten over zijn diensten en de kosten? Dan vind je hier alle uitleg die je nodig hebt.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Regenpijp verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Verstopte regenpijpen zijn niet altijd makkelijk te reinigen. Soms moeten ze opengebroken worden om het vuil te verwijderen. Ligt de regenpijp verstopt onder de grond? Dan ontkom je niet aan het nodige hak- en graafwerk. Aan de meeste mensen ontbreekt het aan de kennis en de middelen om dit soort problemen zelf op te lossen. Het reinigen van een verstopte regenpijp is zelfs zonder extra complicaties al vervelend genoeg! Bel of mail daarom nu voor een afspraak en laat je helpen door een ervaren vakman uit je eigen regio.

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een regenpijp verstopping?

De meest populaire tips op een rij

Zit er een verstopping in je regenpijp en wil je dit eerst zelf proberen op te lossen? Dan hebben we hier een paar tips voor je waar je mee vooruit kunt. Ga wel voorzichtig te werk, zeker als je een ladder op moet om bij de regenpijp te komen.

  1. Probeer zoveel mogelijk bladeren, modder en ander vuil uit de goot te verwijderen. Zo kan er in ieder geval geen extra vuil in je regenpijp belanden.
  2. Met een ontstoppingsveer zou je de verstopping in je regenpijp kunnen doorprikken, maar gebruik dit gereedschap alleen als je er al wat ervaring mee hebt! Met één verkeerde beweging zou je je regenpijp makkelijk kunnen beschadigen.
  3. Gebruik geen chemische producten! Regenpijpen kunnen uit zink, lood, koper of pvc bestaan en al deze materialen kunnen makkelijk door chemicaliën worden aangetast. Slijtage, vervorming of beschadiging zijn dan het gevolg. Bedenk ook dat chemicaliën zowel je gezondheid als het milieu kunnen aantasten!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte regenpijp

Door een verstopping in je regenpijp kan het water op het dak niet wegstromen. Het dak kan dan gaan overstromen. Het water komt dan terecht op de buitenmuren en dringt na verloop van tijd zelfs in je woning of bedrijf. Bij platte daken kan het water ook door het plafond dringen. Het vocht in je woning of in je bedrijf kan voor houtrot zorgen bij kozijnen, vloeren of trappen. Op den duur kan er zelfs schimmel ontstaan. Al met al kom je van de regen in de drup: het is dan te hopen dat je verzekering deze schade dekt. Wil je dit soort rampen voorkomen? Uiteraard! Neem gewoon zo snel mogelijk contact op met een riooldeskundige en het wordt opgelost!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Hoe kom je makkelijk in contact met een lokale rioolvakman? Je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je toetst je woonplaats of je postcode in. Je ziet dan vrijwel meteen het telefoonnummer van je specialist. Wil je hem liever een bericht sturen? Gebruik dan ons contactformulier en je verzoek komt meteen bij hem aan. Je kunt om een prijsopgave vragen of meteen een afspraak regelen. Na het maken van de afspraak zorgt de vakman ervoor dat hij zo snel mogelijk ter plekke is. Dient er een ladder beklommen te worden voor de werkzaamheden? Mogelijk neemt je vakman dan een tweede man mee die toezicht kan houden op de veiligheid. Dit soort details worden vooraf met je besproken, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten.

3

Regenpijp verstopt? Eind goed, al goed!

Eerst wordt al het vuil van je dak verwijderd: denk bijvoorbeeld aan resten van mos, bladeren, vogelpoep, gesteente of plastic.Hierna kan de specialist de regenpijp doorspuiten met een hogedrukreiniger. Deze wordt zo afgesteld dat de hoge waterdruk je regenpijp niet kan beschadigen. Is de verstopping niet goed bereikbaar? Dan moet de regenpijp mogelijk uit de beugels verwijderd worden en worden doorgezaagd. Eenmaal op de grond kan de pijp makkelijker worden doorgespoten. Na de ingreep zal jouw specialist de regenpijp weer herstellen en monteren. Ook als er andere reparaties aan je regenpijp of dak moeten worden verricht, staat hij je graag bij. Belangrijk is dat de regenpijp weer goed werkt, zodat regenwater, hagel en sneeuw naar je riolering of naar oppervlaktewater kunnen worden afgevoerd!

4

Advies van jouw rioolexpert

Tijdens en na de ingreep kan jouw vakman je allerlei adviezen geven om nieuwe verstoppingen in je regenpijp te voorkomen. Deze adviezen kunnen per geval verschillen, maar we lichten alvast een tipje van de sluier op. Plaats, bijvoorbeeld, een boldraadrooster op de regenpijp. Hemelwater kan door dit rooster sijpelen en worden afgevoerd. De bladeren worden door het rooster tegengehouden. Verwijder ook regelmatig vuil uit de goot van je dak! Zeker na een hevige regenbui en harde wind zul je even een kijkje moeten nemen. Ben je slecht ter been en/of wil je het onderhoud liever aan een professional overlaten? Dan kun je bij jouw vakman ook terecht voor periodiek onderhoud. Vraag hem gerust naar de voorwaarden!

Afvoer regenpijp verstopt? Dit zijn de kosten

Als jouw regenpijp verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

Als je zelf een verstopte regenpijp wilt oplossen, dan kost je dat niet alleen tijd, maar ook geld. Besteed je het geld aan een specialist, dan investeer je het beter. Je hebt dan meer zekerheid dat de verstopping op een veilige en vakkundige manier wordt opgelost. Uiteraard ben je dan ook benieuwd naar de kosten, maar die kunnen per geval verschillen. De volgende vragen zijn dan zeer bepalend:

  1. Is de verstopping in de regenpijp goed bereikbaar?
  2. Hoe is de staat van de regenpijp?
  3. Zijn reparaties ook noodzakelijk?
  4. Met wat voor gereedschap moet het probleem opgelost worden?
  5. Hoeveel arbeidsuren zullen moeten worden gerekend?

Zodra jouw specialist weet wat hij moet doen, kan hij zowel de werkzaamheden als de kosten voor jou op een rijtje zetten. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Na jouw akkoord, gaat de vakman zo snel mogelijk aan de slag. Afspraak maken of prijsopgave ontvangen? Bel of mail dan nu met jouw lokale riooldeskundige.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

A.c. uit Utrecht

Kwamen snel ter plaatsen (volgende dag, want ik had geen haast) ik had een verstopping van de wasmachine afvoer. Blijkbaar speelde het probleem zich 7...

Lees de hele review

H.j. uit Santpoort noord

De service man kwam veel sneller dan gedacht een heeft het probleem snel en netjes verholpen.

Natasja uit Middelburg

Erg prijzig, wel goede service

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Regenpijp verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met regenpijp verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist