Rioolstank

Alles over rioolstank in huis of in je bedrijf

Rioolstank kan de leefbaarheid in je woning of bedrijf drastisch doen dalen. Niet alleen ruikt het overal naar rotte eieren, maar je kunt ook hoofdpijn, misselijkheid of luchtwegklachten krijgen. Hoge gasconcentraties kunnen zelfs een fatale afloop hebben. Nu zal het zo’n vaart niet lopen, maar voorzichtigheid is wel geboden. Hoe kom je van rioolstank af? Hier vind je alle antwoorden op je vragen. Ook vind je hier de weg naar jouw lokale rioolspecialist!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Rioolstank: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Zelf rioolstank oplossen in je woning of bedrijf is lastig tot vrijwel onmogelijk. Je moet namelijk inzicht krijgen in wat de stank veroorzaakt, maar er kan helaas van alles met je riolering aan de hand zijn! Gelukkig beschikt Rioolprobleem Kwijt over zeer ervaren riool specialisten. Je belt of mailt ons en je komt rechtstreeks in contact met een expert uit je eigen regio. Onderneem nu actie en ga van stank naar dank!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen tegen rioolstank?

De meest populaire rioolstank oplossen tips op een rij

Wedden dat je eerst zelf op zoek gaat naar de oorzaak van de rioolstank van je woning of bedrijf? Dit doe je uiteraard omdat je zo snel mogelijk een oplossing voor het probleem wilt hebben. Schiet je daar iets mee op? Misschien wel, als één van deze volgende tips je tenminste van nut is. Succes!

  1. Ben je op reis geweest en zijn je leidingen daardoor voor langere tijd ongebruikt gebleven, waardoor je sifons - of: stanksloten - zijn uitgedroogd? Zet dan alle kranen een poosje open. Zo komt er weer een laagje water in de sifons te staan.
  2. Het kan zijn dat er in je keuken of badkamer een verstopping voorkomt. Als dit zo is, probeer deze dan met een plopper te verwijderen. Lukt dit niet, dan moet je zonder meer een expert inschakelen.
  3. Zet alle ramen en deuren even open, indien mogelijk. Dit zal het probleem niet oplossen, maar er waait in elk geval weer wat frisse lucht door je woning of bedrijf!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door rioolstank

Last van rioolstank in je woning of bedrijf? Dit kan allerlei oorzaken hebben. Rioolstank in huis na regen en staat er geen water in je sifons? Dan trekt de lucht zo door je woning. Bij een scheur of breuk in een leiding kan de lucht zich ook verplaatsen naar je afvoeren. Wederom kunnen regen en wind daar een handje bij helpen. Misschien is er wel een leiding verkeerd geplaatst waardoor de beluchting sowieso belemmerd wordt? Helaas is alles mogelijk. Je kunt dan zelf op zoek gaan naar de oorzaak, maar dit kan veel tijd in beslag nemen. Bovendien kunnen sommige defecten niet gevonden zonder hak- of breekwerk! Maak het jezelf makkelijk en kies direct voor de diensten van een ervaren riooldeskundige.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Rioolprobleem Kwijt zorgt ervoor dat jij op een eenvoudige manier in contact komt met een lokale vakman. Je toetst je woonplaats of postcode in en zijn nummer wordt direct getoond. Je mag je verzoek ook indienen via het contactformulier: alle berichten worden door jouw expert opgepakt! Vraag hem naar een prijsopgave of maak meteen een afspraak. Kies je voor het laatste, dan kun je erop rekenen dat hij zo snel mogelijk ter plekke is. Vanzelfsprekend neemt hij dan alle mogelijke materialen mee om een inspectie uit te voeren, zoals een rioolcamera of een rookgenerator. Vraag je om een afspraak in het weekend of op een feestdag? Geen probleem. Jouw vakman begrijpt dat je niet lang in de stank kunnen blijven zitten.

3

Rioolstank? Eind goed, al goed!

Jouw specialist onderzoekt eerst delen van je riolering die goed bereikbaar zijn: hij kijkt bijvoorbeeld eerst naar de leidingen in je kruipruimte. Lekt het ergens? Liggen de leidingen nog goed in de beugels? Vindt de expert niets bijzonders, dan kan hij een rioolcamera gebruiken. Hiermee kan hij alle ondergrondse delen van de riolering onderzoeken op gebreken. Vaak gebruikt hij ook een rookgenerator om de oorzaak van rioolstank te achterhalen. Dit apparaat wordt aan een afvoer gekoppeld. Dan wordt er een witte, onschadelijke rook in de leidingen geblazen. Komt er rook uit een leiding? Dan zit daar vrijwel zeker een scheur of breuk. Je weet dan ook hoe de rioolstank heeft kunnen ontsnappen.

4

Advies van jouw rioolexpert

Zijn er inderdaad beschadigingen gevonden tijdens de inspectie? Lichte gebreken kunnen misschien dezelfde dag nog verholpen worden. Gaat het om een groter en/of complexer probleem? Dan zal de expert een uitgebreid plan van aanpak schrijven. Hierin staan de voorgestelde werkzaamheden en de bijbehorende kosten omschreven. Ga je akkoord, dan zal de expert het plan zo snel mogelijk ten uitvoer brengen. Het is mogelijk dat jullie voor deze werkzaamheden een nieuwe afspraak zullen moeten inplannen. Zijn de reparaties eindelijk verricht en is de rioolstank weg? Natuurlijk ben je dan dolgelukkig! Desgewenst kan je expert je nog (meer) adviezen geven om je riolering in goede staat te houden. Goed onderhoud is namelijk allesbepalend als je zo lang mogelijk van al je sanitair wilt genieten!

Kosten rioolstank verhelpen

Duidelijke uitleg, helder kostenplaatje

De kosten voor het oplossen van rioolstank kunnen per situatie verschillen. Veel hangt namelijk af van de oorzaak van het probleem. Kan een kapotte leiding dezelfde dag nog worden gedicht of ligt de oorzaak nog veel dieper ondergronds? Deze en nog wat andere vragen moeten eerst beantwoord worden voordat jouw expert tot de juiste prijs kan komen.

  1. Met welke middelen moet de inspectie uitgevoerd worden?
  2. Hoeveel tijd zal de inspectie in beslag nemen?
  3. Is er behoefte aan een uitgebreide rapportage na inspectie?
  4. Met welke middelen moeten eventuele reparaties uitgevoerd worden?
  5. Hoeveel tijd zullen de reparaties in beslag nemen?

Je betaalt zowel voor de inspectie als voor eventuele reparatiewerkzaamheden. Uiteraard worden alle kosten overzichtelijk gepresenteerd, zodat je precies weet waar jij je geld aan besteedt. Ook de werkzaamheden van het rioolstank oplossen worden duidelijk uitgelegd: niets wordt gedaan zonder jouw toestemming. Maak nu een afspraak met je lokale specialist en maak je woning of bedrijf weer leefbaar!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Dirk/ d uit Ouderkerk aan den ijssel

Leon bonkestoter heft mij na het invullen van mijn verzoek tijdens het weekend telefonisch benadert om een eerste indruk te krijgen van de problematie...

Lees de hele review

Carolien uit Grathem

Het was even zoeken naar de leiding en toen ruben het had gevonden, was het nog maar even werk. Vakkundig, kennis van zaken, vriendelijk, goede servi...

Lees de hele review

Serv uit Brunssum

Gisteren gebeld, meteen contact en terugbelafspraak. Duidelijke informatie vooraf over werkwijze en tijdstip. Vandaag gebeld voor bezoek. Probleemanal...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Rioolstank oplossen? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met rioolstank oplossen!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist