Vaatwasser verstopt

Vakkundige hulp voor als je vaatwasser afvoer verstopt raakt

Vaatwasser verstopt? Als je te lang wacht met een oplossing, kan een verstopte vaatwasser gaan lekken. Waterschade aan de muur of vloer? Behalve dweilen wordt dat misschien ook de verzekering bellen! Voorkom dit rampscenario’s en oeverloze bureaucratie en laat je zo snel mogelijk helpen door een riool specialist uit je eigen regio! Hoe je hem vindt? Via ons natuurlijk! Hierbij leggen we je ook graag uit wat hij voor je kan betekenen en hoe de kosten voor zijn werkzaamheden worden opgebouwd.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afvoer vaatwasser verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Je bent superblij met je vaatwasser, totdat deze het op een kwade dag niet meer doet. De vaat met de hand doen? Het is al zo druk! Je kunt dan twee dingen doen: de verstopping zelf oplossen of een rioolexpert laten komen. De meeste mensen kiezen voor de tweede optie, zeker als ze Rioolprobleem Kwijt al kennen. Ze krijgen dan hulp van een vakman uit hun eigen regio. Dit bespaart tijd en het voelt vertrouwd! Wil jij ook door ons geholpen worden? Dan moet je zeker even bellen of mailen!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Afvoer verstopt vaatwasser: wat kun je zelf doen?

De meest populaire tips tegen een verstopte vaatwasser op een rij

Voordat je een ervaren vakman inschakelt, wil je het probleem met je vaatwasser misschien eerst zelf nader onderzoeken. Aan de hand van onderstaande drie tips kun je zien wat je kunt controleren bij een verstopte vaatwasser, maar… haal wel eerst de stekker uit het stopcontact!

  • Controleer eerst het filter

Het filter van de vaatwasser kan verstopt zitten door etensresten. Schep het water eerst uit de machine. Draai dan het filter los en haal het er voorzichtig uit. Verwijder het vuil en spoel het filter schoon met heet water. Plaats het filter weer terug. Loopt het water hierna weer goed door, dan is het probleem opgelost.

  • Controleer de gootsteenafvoer

Als de gootsteen is verstopt, dan werkt je vaatwasser mogelijk ook niet meer. Gaat het om een lichte verstopping dan zou je deze misschien kunnen oplossen met soda en heet water. Gebruik in ieder geval nooit chemische middelen om iets te ontstoppen! Ze kunnen je leidingen beschadigen en zijn zeer slecht voor het milieu.

  • Niets opmerkelijks aangetroffen?

Dan is de pomp waarschijnlijk defect. Om dit op te lossen heb je geen rioolvakman, maar een merkspecialist nodig die over de juiste technische kennis beschikt.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door verstopte vaatwasser

Als je de vaatwasser opentrekt, is het even schrikken als je daar een flinke plas troebel water in ziet staan waar de restjes nog in drijven. Etensresten, vetresten en kalkaanslag kunnen het filter, de pomp of de afvoerslang verstoppen. Misschien is het geen verstopping, maar zit er gewoon een knik in de afvoerslang. Het is ook mogelijk dat er een verstopping in je gootsteen zit, waardoor de vaatwasser niet meer werkt. Stilstaand water in je vaatwasser kan ook het gevolg zijn van een defecte pomp of motor. Hier kun je niets anders doen dan een specialist bellen die verstand heeft van het merk van jouw vaatwasser. Gaat het duidelijk om een verstopping in je vaatwasser en/of gootsteen? Dan moet je zonder meer een goede rioolexpert hebben!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Stilstaand water in vaatwasser? Dat is balen. Mogelijk zit er ergens een verstopping, maar je hebt geen zin of tijd om deze zelf op te lossen. Surf dan snel naar deze website en vul je postcode of woonplaats in. Je ziet dan het telefoonnummer van een specialist uit je eigen regio verschijnen. Je kunt dit nummer meteen bellen! Maak je liever een afspraak via het contactformulier? Ook dat mag natuurlijk. Binnen 24 uur kan jouw expert al bij je vaatwasser staan! Ook in het weekend en bij spoed kun je op hem rekenen. Zorg er intussen voor dat de vaatwasser leeg is. Misschien gaat de machine ook nog wel lekken, dus zorg ervoor dat je ook een emmer en een dweil hebt klaarstaan!

3

Vaatwasser afvoer verstopt? Eind goed, al goed!

Schakel je een rioolspecialist in, dan kan hij onderzoeken waar de verstopping precies zit en hoe deze is ontstaan. Gaat het alleen om een verstopte gootsteenafvoer, dan kan hij met een veer, een frees of hogedrukspuit de blokkade verwijderen. Je vaatwasser werkt dan weer zoals het hoort. Er kan ook sprake zijn van een verstopte hoofdleiding. Dit is de pijp waar alle afvoeren op uitkomen. Mogelijk werken er dan meerdere voorzieningen in je woning of bedrijf niet meer: we noemen dit een totale verstopping. In het ergste geval is er sprake van een verzakte of gebroken leiding, waardoor ook mogelijkerwijs andere afvoeren niet meer werken. De expert zal dan een inspectie moeten uitvoeren. Zijn er inderdaad reparaties nodig? Dan vinden die pas plaats na jouw akkoord.

4

Advies van jouw rioolexpert

Kun je weer vooruit met je vaatwasser? Dat is natuurlijk fantastisch! Maar hoe voorkom je nu een volgende verstopping? Jouw vakman kan je tijdens of na de werkzaamheden allerlei adviezen geven. Wil je alvast een paar tips? Veeg dan alle resten van bestek, borden en pannen voordat je ze in de vaatwasser plaatst. Controleer ook na iedere spoelbeurt of er vuil in de filter zit. Zo ja, verwijder dan het vuil en spoel het filter af met heet water en een beetje afwasmiddel. Wil je kalkaanslag tegengaan? Gebruik dan speciale reiniger voor je vaatwasser. Heb je meer vragen over het oplossen van verstoppingen in vaatwassers of heb je nog vragen na de ingreep? Jouw lokale specialist helpt je dan graag weer.

Kosten vaatwasser verstopping verhelpen

Als jouw afwasmachine verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor een ingreep van een rioolspecialist kunnen per situatie verschillen. Natuurlijk mag je je specialist bellen of mailen voor een prijsopgave, maar deze kan de situatie nog altijd beter beoordelen als hij het probleem zelf kan onderzoeken. Hij kan dan een eerlijke prijs bepalen aan de hand van de volgende vragen:

  1. Waar zit de verstopping in de vaatwasser precies?
  2. Waar wordt de verstopping door veroorzaakt?
  3. Is de verstopping makkelijk bereikbaar?
  4. Met welke middelen kan de verstopping het beste worden opgelost?
  5. Hoe lang zal het duren voor de blokkade is verwijderd?

Gaat het om een verstopping in de gootsteen waardoor de vaatwasser niet meer werkt? dan kan het probleem mogelijk al binnen een uur worden opgelost. Mocht de rioolspecialist een ernstiger oorzaak vermoeden, dan kan hij een inspectie voorstellen. De kosten kunnen dan wat hoger uitvallen, maar dit wordt vooraf met je besproken. Nu een afspraak maken? Aarzel dan niet om jouw vakman nu te bellen of te mailen!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

J.f. uit Milsbeek

Om 9 uur gebeld en binnen een uur gekomen met een goed uitgeruste bus. Na het opgraven van het inspectieputje aan de straat het riool (ca 25 m) gerein...

Lees de hele review

Lianne uit Velp

Snel en vriendelijk opgelost

Patricia uit Margraten

Nogmaals een pluimpje voor riool onderhoud limburg. Dave van der wijk heeft met behulp van de zuiger de verstopping snel en vakkundig opgelost..

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Vaatwasser verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met vaatwasser verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist