Verstopte afvoer keuken

Slimme oplossingen voor als je keukenafvoer verstopt is

Verstopte afvoer keuken? Nou en of. Je trekt de afwasmachine open en een stank walmt je tegemoet. Je vult de gootsteen met water, maar het loopt niet meer weg. Tja, een verstopte keukenafvoer komt nooit gelegen. Je staat immers dagelijks in de keuken om drankjes en maaltijden te bereiden. Een verstopping in je keuken afvoer ontstaat bovendien niet zomaar: etensresten en vetresten kunnen in een sifon of leiding vastraken. Gelukkig staat onze vakman al voor je klaar, maar wat kan hij precies voor je betekenen?

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Verstopte afvoer keuken: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Als je keuken verstopt is geraakt, dan kun je vrijwel niets in gebruik nemen. Doe je dat wel, dan kan het water overstromen. Misschien liggen er wel dure vloeren in je huis en trekt het water diep in de planken. Waterschade! Gelukkig schakelen de meeste mensen op tijd hulp in via Rioolprobleem Kwijt. Wij zorgen ervoor dat zij bediend worden door een rioolvakman uit hun eigen regio. Bel nu voor een afspraak of stuur een bericht via het contactformulier. Jouw lokale vakman kan snel bij je komen aanbellen voor het verhelpen van een verstopte afvoer in de keuken!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopte keukenafvoer?

De meest populaire tips tegen een keukenafvoer verstopping op een rij

Wil je liever nog niet naar de telefoon grijpen voor een riooldeskundige? Zelf een verstopping in de keukenafvoer verhelpen is mogelijk, afhankelijk van de ernst van de verstopping. Zin en tijd om even de handen uit de mouwen te steken? Probeer het eens met deze tips tegen een verstopte keuken afvoer.

  1. Gaat het om de keuken gootsteen? Strooi dan een pak zuiveringszout in de keukenafvoer en spoel dit geleidelijk door met een emmer heet water. Het zout helpt vooral bij het oplossen van vetresten.
  2. Is de gootsteen in de keuken nog steeds verstopt? Zet een plopper op de keukenafvoer en beweeg deze op en neer om het vuil uit de leiding te verwijderen.
  3. Gaat het om een blokkade in je afwasmachine? Controleer dan eerst of het filter verstopt zit. Zo ja, reinig dan het filter en kijk of het apparaat het weer doet.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte keukenafvoer

Je merkt het vanzelf: het water in de keukengootsteen loopt niet weg of het komt zelfs terug. Bij een beginnende keuken afvoer verstopping kun je zelfs een borrelend geluid horen: de lucht in de leiding wordt dan verplaatst door het opgehoopte vuil. Na enige tijd spoelt het water steeds moeilijker door de afvoer. Heb je juist last van een een verstopping in je afwasmachine? Je ziet dan dat het water na een wasbeurt in de machine blijft staan. De vieze resten kleven dan ook nog eens aan je keukengerei. Ga dat er maar eens afschrapen! Door de keuken afvoer verstopping loop je helaas ook achter op schema: ingrediënten wassen voor de maaltijd gaat niet meer en de vaat blijft staan. Tijd voor een riooldeskundige? Dat kun je wel zeggen!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je toetst je postcode of woonplaats in. Bel het nummer dat je op je scherm ziet verschijnen of vul het contactformulier in. Jouw verzoek komt dan rechtstreeks bij jouw lokale vakman terecht! Je kunt hem naar een prijsopgave vragen of meteen een afspraak maken. Hij zorgt er dan voor dat hij zo snel mogelijk bij jouw huis of bedrijf komt aanbellen. Waarom bel je eigenlijk een rioolspecialist en geen loodgieter? Een loodgieter helpt bij problemen met de watertoevoer. Een riool specialist helpt bij problemen met de waterafvoer: daarom is hij dé expert op het gebied van riolering. Het oplossen van verstoppingen, in keukens of badkamers, is wat hij dag (en nacht) doet.

3

Verstopte afvoer keuken? Eind goed, al goed!

Afhankelijk van de ernst van de keuken verstopping kan jouw expert gebruik maken van verschillende gereedschappen. Met een frees of een hogedrukreiniger kan hij op een veilige en verantwoorde wijze alle soorten resten uit je keukenafvoer verwijderen en wordt de afvoer goed schoongemaakt. Soms gebruikt de vakman ook wel een traditionele ontstoppingsveer. Het is maar net wat hij het meest geschikt acht tegen de keuken verstopping. Vermoedt hij een ander probleem, zoals een verzakte of gebroken leiding? Dan kan hij ook een inspectie uitvoeren, bijvoorbeeld met een rioolcamera of met een rookgenerator. Als blijkt dat er inderdaad een leiding kapot is, dan zal de expert zijn werkzaamheden hierop moeten aanpassen. Uiteraard overlegt hij dit eerst met je in verband met de kosten. Het is ook mogelijk dat je voor eventuele reparaties een nieuwe afspraak moet maken.

4

Advies van jouw rioolexpert

Na professioneel ingrijpen door je expert kun je eindelijk weer gebruik maken van je keuken afvoer! Nu is het belangrijk om nieuwe keuken afvoer verstoppingen te voorkomen en jouw expert kan je hier allerlei vrijblijvende adviezen over geven. Deze hebben vooral betrekking op het onderhoud van je keukenafvoeren. Wil je alvast een tip? Reinig dan je afvoeren minstens één keer per maand met een oplossing van zuiveringszout en heet water. Vermijd ook dat vetresten en etensresten in je afvoeren terechtkomen. Schraap borden en pannen altijd schoon voordat je ze in de gootsteen afwast of in de vaatwasser steekt. Heb je na de ingreep nog vragen? Dan mag je altijd weer contact opnemen met jouw lokale vakman.

Kosten verstopping afvoer keuken verhelpen

Als jouw keukenafvoer verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor het oplossen van een verstopte keukenafvoer kunnen per opdracht verschillen. Niet alle keuken afvoer verstoppingen ontstaan namelijk op dezelfde manier, laat staan dat ze altijd op dezelfde manier op te lossen zijn. Van jouw lokale rioolexpert krijg je beslist een eerlijke prijs, maar dan moet hij wel goed op de hoogte zijn van het volgende:

  1. Waar zit de verstopping precies?
  2. Hoe ernstig is de keuken afvoer verstopping?
  3. Met welke materialen kan de verstopping het beste worden verwijderd?
  4. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
  5. Zijn reparaties ook noodzakelijk? Zo ja, met welke middelen dan?
  6. Hoeveel tijd zal de ingreep in beslag nemen?

Stuit de rioolspecialist op een ernstiger probleem, zoals een leidingbreuk, dan stelt hij een nieuwe aanpak voor. De werkzaamheden en de kosten zullen dan aangepast moeten worden. Stem je in met het nieuwe plan, dan gaat de specialist zo snel mogelijk weer aan de slag. Wil je alvast een prijsopgave voor je verstopte keuken ontvangen of wil je meteen een afspraak maken? Aarzel niet om jouw lokale expert nu te bellen of te mailen.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Geert uit Maarn

Onze eerste ervaring met gs rioolservice is een opgewekte vakman met de naam ruben. Verstaat zijn vak en heeft zichtbaar plezier in zijn werk. Puik st...

Lees de hele review

Natasja uit Heukelum

Zeer snelle service, ook tijdens de bouwvak.

Gert uit Gorinchem

Telefonisch kon een snelle afspraak dezelfde dag worden gemaakt. Vooraf werden de financi?le voorwaarden helder uitgelegd. Deze afspraak werd stipt na...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Verstopte afvoer keuken? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met verstopte afvoer keuken!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist