Wasbak verstopt

Vakkundige hulp voor als je wastafel verstopt raakt

Wasbak verstopt door haren en zeepresten? Zo vreemd is dat natuurlijk niet, want je gebruikt je wasbak dagelijks. Tja, eigenlijk weet je pas wat je mist als je het niet meer kunt gebruiken… zoals nu! Want hoe los je een wasbak verstopping zo snel mogelijk op? En wie moet je eigenlijk bellen als het niet lukt? Zoek niet verder naar antwoorden, want wij hebben hier alle mogelijke oplossingen op een rijtje gezet. Graag horen we van je!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Wastafel verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Wastafel verstopping oplossen door jouw lokale rioolexpert

Durf je niet in de afvoer van je wasbak te kijken? Bang voor wat je daarin zult aantreffen? Zelf een wasbak verstopping oplossen kan zeer zeker een vies en onprettig klusje zijn! Het is dan maar goed ook dat Rioolprobleem Kwijt al een ervaren rioolexpert voor jou heeft uitgezocht. Je belt ons nummer of je stuurt een bericht via ons contactformulier. Een vakman uit je eigen regio ontvangt je verzoek direct en hij staat je zo snel mogelijk bij. Simpeler kan het bijna niet!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een wasbak verstopping?

De meest populaire tips bij een verstopte wasbak

Oef, een verstopte wasbak! Als je ‘s morgens snel naar je werk moet, dan word je hier niet bepaald vrolijk van. Natuurlijk wil je dit probleem zo snel mogelijk opgelost zien, maar wat als er nog geen riool expert in beeld is? Met deze populaire verstopte wastafel tips kun je misschien even vooruit, mits de verstopping niet al te hardnekkig is...

  1. Meng een pak zuiveringszout met een halve liter schoonmaakazijn. Giet het door je wasbak afvoer en laat dit een nachtje inwerken. Spoel dan door met een liter heet water.
  2. Vul je wasbak met een laagje water en pak de plopper erbij. Houd het rubber even onder de warme kraan voor je de blokkade uit je wasbak afvoer gaat verwijderen.
  3. Onder je verstopte wasbak zit een sifon. Hierin kan vuil opgehoopt zitten. Maak de sifon los en reinig deze vanbinnen. Plaats de sifon wel goed terug, anders gaat het lekken.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte wasbak

Je wast je handen, poetst je tanden en kamt jouw haren boven de wasbak. Resten van zeep, tandpasta en haargel zijn vettig genoeg om in de leiding te blijven plakken. Voeg daar haren aan toe en er vormt zich in no-time ook een smeuïge haarbal. Vaak verzamelt het vuil zich eveneens in de kromming van de sifon of je wasbak afvoer raakt verstopt door kalkresten. De kalk is dan in de leidingen aangekoekt en blokkeert alle andere ingaande resten. Een feestje met een beetje drank? Of ziekte? Braaksel kan verder gebruik van je wasbak eveneens onmogelijk maken. Zelf aan de slag met een plopper? Daar heb je geen tijd of zin in. Bij een verstopte wasbak afvoer moet je gewoon een ervaren riooldeskundige hebben met een sterke maag.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Ooit van Rioolprobleem Kwijt gehoord? Duizenden tevreden klanten gingen je al voor! Als je last hebt van een verstopte wastafel kun je hier namelijk snel en eenvoudig in contact komen met een specialist uit je eigen regio. Je belt of mailt hem en hij beantwoordt je verzoek persoonlijk. Je vraagt naar een prijsopgave of je regelt meteen een afspraak. Kies je voor dit laatste, dan wordt je probleem natuurlijk nog sneller opgelost. De expert stapt zo snel mogelijk in zijn servicewagen en rijdt dan naar jouw woning of bedrijf. Hij brengt al het nodige gereedschap al mee, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Gebruik intussen geen chemische middelen, anders kan jouw specialist zich eraan verwonden als hij aan jouw verstopte wastafel werkt.

3

Wastafel verstopping? Eind goed, al goed!

Jouw lokale expert lost dag en nacht verstoppingen op, dus vertrouw maar op een goede oplossing! Plaatselijke verstoppingen in een wasbak of wastafel kunnen met een veer, een frees of een hogedrukreiniger worden verwijderd. Vaak kan dit al binnen een uur na aankomst van de specialist. Denkt hij eerder aan een defect in één van je leidingen? Dan spoort hij deze op, eventueel met behulp van een camera of met een rookmachine. Hierna zal hij je een voorstel doen: wat moet er gebeuren om dit defect op te lossen en tegen welke kosten? Stem je in met zijn aanpak en met de prijs, dan zal hij het defect zo snel mogelijk verhelpen. Houd er wel rekening mee dat je voor grote en/of complexe werkzaamheden een nieuwe afspraak zult moeten maken.

4

Advies van jouw rioolexpert

Is jouw geblokkeerde wasbak afvoer verleden tijd? Dat is dan zeker reden voor een feestje, maar pas op met de drank, anders raakt je wasbak zo weer verstopt! Ook jouw vakman is blij, want hij heeft weer een probleem op professionele wijze opgelost. Nu is het zaak om nieuwe verstoppingen voor te zijn, maar hoe? De expert geeft je tijdens een behandeling volop vrijblijvende adviezen om een goede werking van je wasbak te garanderen. Pas bijvoorbeeld op met chemische middelen om vuil op te lossen. Vis haren op tijd uit je wastafel en los zeepresten goed op met warm water. Heb je na de ingreep nog meer vragen? Dan staat jouw lokale specialist weer graag voor je klaar!

Kosten verstopte wasbak verhelpen

Als jouw wasbak verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

De kosten voor de diensten van een riool specialist kunnen per situatie verschillen. Eerst zal hij moeten onderzoeken waarom jouw wasbak verstopt is geraakt, anders kan hij ook geen aanpak bedenken. Onderstaande vragen helpen hem dan om de situatie te verduidelijken en een eerlijke en definitieve prijs op te stellen voor het verhelpen van een verstopte wastafel.

  1. Is de wasbak verstopping makkelijk bereikbaar?
  2. Hoe hardnekkig is deze wastafel verstopping eigenlijk?
  3. Met welke middelen kan de verstopping het beste verwijderd worden?
  4. Is nadere inspectie van het probleem nodig?
  5. Komen er ook defecten aan het licht die opgelost moeten worden? Zo ja, waarmee?
  6. Hoeveel arbeidsuren zijn nodig om de verstopte wasbak op te lossen?

Inspecteren, demonteren, reinigen, monteren, repareren of vervangen: afhankelijk van de situatie kunnen er allerlei werkzaamheden worden uitgevoerd. Jouw lokale expert licht je altijd vooraf in over wat er moet gebeuren. Het zou goed kunnen dat je weer binnen een dag - of misschien zelfs al binnen een paar uur - je wasbak afvoer weer in gebruik kunt nemen. Maak daarom nu een afspraak!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Patricia uit Margraten

Snel en vakkundig geholpen doordoor dave van rioolonderhoud limburg.

Petra uit Zaltbommel

Prima service van riwela uit den bosch. Probleem was snel opgelost. Netjes op de afgesproken tijd aanwezig. Klantvriendelijk.

Lenie uit Maasbree

Snelle en goede afhandeling van het probleem

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Wasbak verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met wasbak verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist