Afvoer wasmachine verstopt

Wasmachine afvoer verstopt? Dan krijg jij deskundige hulp!

Afvoer wasmachine verstopt? Dit kan als er per ongeluk een voorwerp uit je broekzak is gevallen, maar het is ook mogelijk dat haren en zeepresten de afvoer van je wasmachine blokkeren. Goed onderhoud van je wasmachine kan in de regel ernstige verstoppingen voorkomen. Is de afvoer van je wasmachine toch verstopt geraakt en weet je niet wat je moet doen? Onze rioolexperts beschikken over alle kennis en ervaring om een verstopte wasmachine te verhelpen. Een kind kan de was doen!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afvoer verstopt wasmachine: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale rioolexpert

Bij een verstopte afvoer van een wasmachine kan er van alles aan de hand zijn. Misschien betreft het inderdaad een verstopping door een voorwerp of door haren en zeepresten, maar in veel gevallen kan er ook sprake zijn van een technisch defect. Het kan veel tijd kosten om de oorzaak zelf te achterhalen, dus dat kun je beter overlaten aan een vakman! Hoe vind je hem? Via Rioolprobleem Kwijt natuurlijk! Je hoeft alleen maar even te bellen of een mailtje te sturen.

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een wasmachine verstopping?

De meest populaire tips als je wasmachine verstopt raakt

Je kunt pas weer gebruik maken van je wasmachine als de verstopping is verholpen. Kun je er zelf iets aan doen? Als je nog niet eerder met een verstopte wasmachine te maken hebt gehad, dan kan dat best lastig zijn. Gelukkig hebben we genoeg tips verzameld om je op weg te helpen. 

  • Maak de sifon schoon

Controleer, om te beginnen, de sifon van je wasmachine. Als je de sifon losmaakt of openmaakt komt er water vrij, dus je zult eerst een bak of emmer onder de sifon moeten zetten. Open de sifon aan de onderkant en laat het water eruit lopen. Kan de sifon niet open? Dan zul je hem helemaal moeten losdraaien. Als de sifon los is, kun je hem schoonmaken.

  • Afvoerslang wasmachine schoonmaken

De afvoerslang zit aan de achterkant van de wasmachine. Het verbindt de wasmachine met de vaste afvoer. Er mag geen knik in de slang zitten en het mag ook niet dieper dan 15 cm in de vaste afvoerbuis zitten, anders kan het water niet weggepompt worden. Zit de slang wel dieper, dan kun je dit verhelpen met behulp van een speciale beugel.

  • Afvoer wasmachine schoonmaken

Het afvalwater kan ook niet worden afgevoerd als er een blokkade in de vaste afvoer zit. Haal de afvoerslang weg (pas op voor uitstromend water) en giet wat water in de vaste afvoer. Loopt het water over, dan kun je er zeker van zijn dat daar een verstopping zit.

  • Afvoer wasmachine verstopt? Soda kan helpen!

Je kunt de blokkade oplossen door een pak soda op te lossen in een emmer heet water. Met een trechter kun je dit mengsel in de afvoer gieten. Soda helpt goed tegen vetresten, dus ook tegen zeep. Je kunt de soda ook mengen met natuurazijn. Giet het mengsel in de afvoer. Laat het een kwartiertje inwerken en spoel het dan na met heet water.

  • Controleer het filter

Een verstopte filter kan er ook voor zorgen dat het water in je wasmachine niet meer weg kan. Het filter zit achter een klepje aan de voorkant of de achterkant van de wasmachine. De wasmachine moet wel uit staan en de stekker moet uit het stopcontact. Open het klepje en verwijder het filter. Pas op: er kan water meekomen. Verwijder al het vuil van het filter en plaats het dan terug.

  • Pomp wasmachine verstopt

Als je wasmachine geen water meer afvoert, kan het aan een verstopping liggen en/of er is een gebrek aan de pomp. Kies dan voor het programma ‘afpompen’. Hoor je de pomp, maar wordt er geen water afgevoerd? Controleer dan nog eens het filter. Hoor je de pomp niet, dan zijn er twee mogelijkheden: de pomp is defect of de pomp krijgt geen stroom. In dat geval moet je contact opnemen met de leverancier of de fabrikant.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door verstopte afvoer wasmachine

De wasmand puilt uit, dus je propt de machine vol. De wasmachine gaat draaien, maar stopt op een gegeven moment. Je hoort niets meer en je ziet geen beweging. Je vreest het ergste: de wasmachine is verstopt! Maar waardoor? Als je een was draait, gebruik je natuurlijk zeep. Zijn de leidingen verkalkt, versleten of verouderd, dan kunnen zeepresten laagjes gaan vormen en de afvoer blokkeren. Combineer zeepresten met haren en ander vuil en je krijgt een nog stevigere blokkade. Voorwerpen uit broekzakken worden tegengehouden door een filter, maar wat als deze stuk is? Verstoppingen ontstaan ook sneller als de afvoer van de wasmachine ver van hoofdleiding ligt. Hoe meer afstand (en bochten) het afvalwater moet afleggen, hoe meer kans op verstoppingen.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Lukt het je niet zelf om de verstopping in je wasmachine op te lossen? Bij Rioolprobleem Kwijt heten we je dan van harte welkom! Je mag ons op ieder moment van de dag bellen of mailen. Wij brengen je dan in contact met een rioolexpert uit je eigen regio. Je hoeft dus niemand in te schakelen uit een andere provincie. Maak je een afspraak met de professional, dan zorgt hij ervoor dat hij zo snel mogelijk naar je toe komt. Natuurlijk brengt hij dan al het nodige gereedschap hiervoor mee. Let op: als het om een technisch defect gaat, kan hij je niet helpen. Je zult dan een monteur moeten inschakelen die verstand heeft van het merk van jouw wasmachine. Misschien moet je zelfs contact opnemen met de fabrikant.

3

Wasmachine verstopt? Eind goed, al goed!

De expert zal eerst onderzoeken waar de verstopping precies zit. Misschien heeft de wasmachine zelf wel gelekt? Als de verstopping in de afvoerslang of in de afvoer voorkomt waarop de slang is aangesloten, dan zal de specialist zijn uiterste best doen om die afvoer te ontstoppen. Dit kan hij met een ontstoppingsveer, een frees of een hogedrukspuit doen, afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping. Mocht toch blijken dat er sprake is van een technisch defect, dan zul je alsnog een gespecialiseerde monteur moeten inschakelen om het probleem op te lossen. Let wel: voor het ontstoppen van de wasmachine gebruikt de expert geen chemische middelen. Die kunnen namelijk leidingen beschadigen en het milieu vervuilen.

4

Advies van jouw rioolexpert

Een verstopte wasmachine? Dat wil je niet nog een keer meemaken! Niet voor niets geven onze specialisten tijdens en na de ingreep ook vrijblijvende adviezen om nieuwe verstoppingen te voorkomen. We lichten bij deze al een tipje van de sluier op. Draai bijvoorbeeld eens per maand een was op hoge temperatuur, bijvoorbeeld op 50 of 60 graden. Eventuele zeepresten die in de trommel zijn achtergebleven worden dan nog beter opgelost. Laat zeepresten ook niet samenklonteren in de zeeplade, anders kunnen die ook voor verstoppingen zorgen. Het spreekt eigenlijk ook voor zich dat je alle jaszakken of broekzakken eerst controleert op voorwerpen voordat je de kleding in de machine steekt. Meer weten na de ingreep of heb je nog andere vragen? Dan mag je altijd weer contact opnemen met jouw lokale specialist!

Wasmachine verstopt? Dit zijn de kosten

Duidelijke prijs voor het oplossen van jouw verstopte wasmachine

De kosten voor het verhelpen van een verstopte wasmachine kunnen per situatie verschillen. Niet alle gevallen zijn namelijk even dringend of even ernstig. Van tevoren een prijsopgave ontvangen is mogelijk, maar jouw vakman zal de prijs nog beter kunnen bepalen als hij de antwoorden op de volgende vragen heeft:

  1. Hoe ernstig is de overlast door de verstopping van de wasmachine?
  2. Zit de verstopping op een eenvoudig te bereiken plek?
  3. Welk gereedschap is nodig om de wasmachine verstopping te verwijderen?
  4. Hoeveel tijd zal de behandeling in beslag nemen? 

Nogmaals: als blijkt dat de wasmachine verstopt is geraakt door een defect onderdeel, dan zul je contact moeten opnemen met een gespecialiseerde monteur of met de leverancier of fabrikant. Is er daadwerkelijk sprake van een verstopping door vuil, dan zal de rioolspecialist dit zo snel mogelijk voor je oplossen. Behoefte aan een lege wasmand? Maak dan snel een afspraak!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Harry uit Eemnes

Keurig op tijd voor de afspraak en netjes verholpen

Natasja uit Heukelum

Zeer snelle service, ook tijdens de bouwvak.

Arie uit Waardenburg

Zeer snelle en goede service

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Wasmachine verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met wasmachine verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist