Riool of afvoer ontstoppen voor Almere

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Almere.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Almere is Jobse Riool Ontstoppings Service; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Almere. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Almere: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Almere bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Almere, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Almere. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Almere weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Almere? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Gemeente Almere

Na het droogleggen van de Flevopolder is Almere opgezet als tweede grote stad van de relatief nieuwe provincie Flevoland. De gemeente Almere bestaat nu zo’n 40 jaar, vergeleken met andere grote Nederlandse steden is dit niet heel erg lang. Inmiddels is het inwoneraantal van Almere ver boven het inwoneraantal van Lelystad, de hoofdstad van de provincie, uitgestegen.

Rioolstelsel Almere

Met zo’n flink inwoneraantal is een goedwerkend rioolstelsel uitermate belangrijk. Maar hoe ziet het rioolstelsel van Almere er eigenlijk uit? Wordt er gebruik gemaakt van een gemengd rioolstelsel of wordt regen- en afvalwater van elkaar gescheiden? Dit laatste is het geval! In Almere is een gescheiden stelsel aangelegd. Dit stelsel bestaat uit twee verschillende systemen:

 • Het neerslagafvoersysteem bestaat uit een stelsel van grachten, regenwaterafvoerriolen en een drainagestelsel. Het regenwater is niet vervuild en hoeft dus niet naar de waterzuivering.
 • Het afvalwaterafvoersysteem bestaat uit twee delen: de wijkriolering en het hoofdrioleringssysteem. Het volledige systeem bestaat uit een stelsel van afvalwaterriolen, hoofdrioolgemalen, minirioolgemalen, pompputten, persleidingen en een rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Rioolservice Almere

Om ervoor te zorgen dat het riool goed blijft werken en er zo min mogelijk problemen ontstaan worden er in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door rioolservicebedrijven. Maar waarom is dit eigenlijk noodzakelijk? De oorzaak van een riool dat niet naar behoren functioneert kan behoorlijk uiteenlopen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de bodem verzakt is door het wegverkeer of dat er wortels van bomen en/of struiken in het riool gegroeid zijn. Tevens is het zo dat rioolbuizen geen oneindige levensduur hebben. Na tientallen jaren is het noodzakelijk om rioolbuizen te vervangen. Ook dit kan dus deel uitmaken van de rioolwerkzaamheden die in Almere worden verricht.

Riool ontstoppen Almere

Ondanks de maatregelen die de gemeente treft kunnen er soms toch problemen met het riool ontstaan. Een veelvoorkomend probleem is een verstopping in het riool, vaak veroorzaakt door materialen die niet in het riool thuishoren. Mocht dit probleem zich voordoen, dan is het belangrijk om dit tijdig op te lossen. Als hier te lang mee gewacht wordt dan kunnen de problemen flink verergeren. In het ergste geval beschadigt de riolering en moet deze gerepareerd of (deels) vervangen worden.

Ontstoppingsbedrijf Almere

Wanneer het noodzakelijk is om het riool te ontstoppen dan is het aan te raden om hiervoor een professioneel ontstoppingsbedrijf uit Almere in te schakelen. Wanneer u tijdig een vakman laat komen zal het riool snel weer werken zoals u gewend bent.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Almere

De keukenafvoer zit achter de sifon zo goed als dicht.

maandag 12 maart 2018
Peppengouw, Almere

Onze gootsteen zit verstopt en wij hebben alles al geprobeerd om deze zelf te ontstoppen maar dat is helaas niet gelukt.

donderdag 1 maart 2018
Ecrustraat, Almere

Verstopte keukenafvoer.

maandag 15 januari 2018
Januaristraat, Almere

Ons toilet is verstopt.

dinsdag 21 november 2017
Boelijn, Almere

Afvoer in de keuken is verstopt. Ik wil graag gebruik maken van jullie ontstoppingsdienst.

zondag 5 november 2017
Renoirstraat, Almere

Verstopte afvoer in de keuken.

woensdag 25 oktober 2017
Cornelis Matelieffstraat, Almere

Onder het huizenblok waar wij wonen ligt een drainagebuis waarvan het putje mogelijk verstopt is. Het blijft redelijk vochtig in de kruipruimte.

donderdag 19 oktober 2017
Kuyerpad, Almere

De regenpijp aan de voorkant van mijn huis is verstopt

zondag 3 september 2017
Hendrik IJzerbrootlaan, Almere

Verstopte hemelwaterafvoer onder in de regenpijp.

donderdag 24 augustus 2017
Romy Schneiderweg, Almere

Sinds een tijdje lopen drie putten in de poort achter ons huis niet meer vlot leeg en staat er na een flinke regenbui een plas boven de put. De andere putten in de poort lopen wel gewoon leeg. Ik heb het idee dat dit probleem zich voordoet sinds er iemand frituurvet geloosd heeft in 1 van de 3 putten. Ik heb al diverse dingen geprobeerd maar het lukt me niet om de putten weer snel leeg te laten lopen.

zondag 13 augustus 2017
Sambastraat, Almere

De gootsteen is verstopt. Het water komt omhoog als we de vaatwasser aanzetten. Het water van de vaatwasser loopt ook niet meer weg. Hebben al geprobeerd om te ontstoppen met HG maar dit werkt niet.

dinsdag 8 augustus 2017
Chagallweg, Almere

Last van rioolvliegjes.

donderdag 3 augustus 2017
Willie Wortelstraat, Almere

De afvoer van de wasmachine is verstopt.

maandag 24 juli 2017
Olof Palmehof, Almere

Het water in de keuken loopt niet meer weg. Er is een leiding verstopt richting de hoofdleiding. In de rest van de woning loopt het water goed door.

zaterdag 8 juli 2017
Muidergouw, Almere

Mijn zwevende wc is verstopt.

donderdag 11 mei 2017
Delacroixstraat, Almere

De afvoer in de keuken zit een beetje verstopt. Het water loopt (te) langzaam weg. Ik heb zelf alles al vrij gemaakt zodat jullie er makkelijk bij kunnen.

woensdag 3 mei 2017
Preludeweg, Almere

De gootsteen en vaatwasser (zelfde afvoer) spoelen niet goed door.

maandag 7 november 2016
Bramenstraat, Almere

Wij hebben na regenval beneden last van een rioollucht in huis. Wij hebben geen verstopping.

zondag 6 november 2016
Willie Wortelstraat, Almere

De afvoer van de badkuip zit verstopt.

maandag 31 oktober 2016
Messiaenplantsoen, Almere

De standleiding is lek en moet vervangen worden.

maandag 26 september 2016
Peppengouw, Almere

Een aantal maanden geleden was mijn toilet verstopt, hierop is deze met een hogedrukreiniger ontstopt. Alleen nu is hij weer verstopt. Mijn andere toilet was laatst ook verstopt en deze liep op een gegeven moment vanzelf weer door. Als ik mijn vaatwasser aanzet borrelt het in de gootsteen. Ik zou graag een expert inschakelen.

woensdag 17 augustus 2016
Wipmolenweg, Almere

De gootsteen is verstopt.

maandag 18 juli 2016
Citroenstraat, Almere

De wc op de begane grond is verstopt.

maandag 4 juli 2016
Loogkruidstraat, Almere

De afvoer van de keuken is verstopt. Het water loopt heel langzaam weg. Dit is de eerste verstopping na 21 jaar (huis gebouwd in 1995).

zondag 3 juli 2016
Frans Duwaerstraat, Almere

Sinds een paar dagen komt er stank uit het putje in de douche. Het gaat wel weg maar na het douchen komt het weer omhoog.

zondag 19 juni 2016
Kerseboomstraat, Almere

De afvoer in de keuken is verstopt.

dinsdag 24 mei 2016
Pieter Brueghelstraat, Almere

De gootsteen van onze keuken in het appartement loopt bijna niet meer door.

maandag 7 maart 2016
Henry Stanleystraat, Almere