Riool of afvoer ontstoppen voor Utrecht

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Utrecht.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Utrecht is Allrioolservice; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Utrecht. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Utrecht: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Utrecht bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Utrecht, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Utrecht. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Utrecht weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Utrecht? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riolering Utrecht

De huishoudens en bedrijven in de gemeente Utrecht produceren samen meer dan 24 miljard liter afvalwater per jaar. Ter voorkoming van problemen en vervuiling is het belangrijk dat het afvalwater op een goede manier wordt afgevoerd. Om alles in goede banen te leiden is er door de jaren heen hard gewerkt aan het rioolstelsel in Utrecht. Het resultaat: een stelsel bestaande uit 1200 kilometer riolering en 600 rioolgemalen.

Riool Utrecht

Het riool in Utrecht bestaat eigenlijk nog helemaal niet zo heel erg lang. Vroeger werden afvalwater, fecaliën en slachtafval in grachten en singels geloosd, om vervolgens in de Vecht te belanden. De rivier raakte steeds meer vervuild, de stank was vreselijk en het op veel plekken stilstaande water vormde een bron van bacteriën. Er braken steeds meer ziektes uit die veel slachtoffers eisten. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen, maar een concreet plan heeft lang op zich laten wachten. Pas in 1939 besloot de gemeenteraad dat er een centraal rioolstelsel aangelegd moest worden. Ook zou er een zuiveringsinrichting gebouwd worden. De daadwerkelijke realisatie hiervan heeft nog een tiental jaren geduurd; pas halverwege de vorige eeuw werd de rioolzuivering gebouwd.

Rioolontstopping Utrecht

De gemeente Utrecht treft veel maatregelen om rioolproblemen te voorkomen. Zo wordt er bijvoorbeeld elk jaar 5 kilometer riolering vervangen. Hierbij wordt rekening gehouden met de levensduur van een rioolbuis, deze is ongeveer 70 jaar. Ook worden riolen periodiek gereinigd, hierdoor zal rioolontstopping minder vaak noodzakelijk zijn. Daarnaast kunnen riolen die schoon zijn met een camera geïnspecteerd worden, dit maakt het in kaart brengen van problemen een stuk makkelijker.

Hemelwaterafvoer

Een deel van het riool in Utrecht bestaat uit een gemengd stelsel. Dat wil zeggen: regenwater en afvalwater van huishoudens en bedrijven worden samen afgevoerd. Maar er is ook een deel van Utrecht dat is voorzien van een gescheiden rioolstelsel. Regenwater wordt hierbij apart opgevangen en afgevoerd via de hemelwaterriolering. Het gescheiden rioolstelsel heeft een positief effect op de capaciteit voor het afvoeren van afvalwater.

Hevige neerslag

Het klimaat in Nederland verandert met als gevolg dat er meer neerslag valt. Soms kan er in korte tijd heel veel regen vallen. Om hierop in te spelen maakt de gemeente Utrecht gebruik van bergbezinkbassins, dit zijn grote opvangbakken die ondergronds worden geplaatst. Bij hevige neerslag kan het riool de hoeveelheid water niet meer aan, een deel hiervan kan dan worden opgevangen in de bergbezinkbassins.

Ontstoppingsbedrijf Utrecht

Ondanks alle maatregelen van de gemeente kunnen er soms toch rioolproblemen ontstaan. Het kan noodzakelijk zijn om het riool te laten ontstoppen, repareren of vervangen. Bij problemen kunt u Allrioolservice inschakelen. Dit ontstoppingsbedrijf uit regio Utrecht biedt 24/7 rioolservice.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Utrecht

Het water loopt niet meer goed weg bij mijn doucheputje. Tijdens het douchen loopt de douchebak steeds vol en na het douchen blijft er een bodempje liggen. 

zondag 22 april 2018
Amsterdamsestraatweg, Utrecht

In onze badkamer hangt soms een rioollucht. De stank lijkt uit het toilet te komen.

vrijdag 13 april 2018
Groeneweg, Utrecht

Het water van de wc spoelt niet goed door. Er zit niks in de hals van de wc en er komt geen viezigheid naar boven, maar er lijkt iets verstopt te zitten.

vrijdag 30 maart 2018
Makassarstraat, Utrecht

Het water in de gootsteen loopt erg langzaam weg.

donderdag 29 maart 2018
Johanniterhof, Utrecht

Het water in de afvoer van de douche loopt zeer langzaam weg. Heb al van alles geprobeerd: rubberen ontstopper, soda/heet water en een sterke chemische ontstopper. Heeft allemaal niet geholpen.

dinsdag 27 maart 2018
Wageningseberg, Utrecht

De gootsteen is verstopt. Het reinigen van de sifon heeft niet geholpen en ook vloeibare ontstopper heeft het probleem niet opgelost.

vrijdag 23 februari 2018
Reitdiepstraat, Utrecht

We hebben een nieuw huis gekocht (uit 1964), en de afvoer van de douche loopt heel langzaam door. De afvoer is onderdeel van een granieten vloer. Is het mogelijk om de afvoer te reinigen/ontstoppen voordat we de douche gaan verbouwen en gebruiken?

woensdag 21 februari 2018
Othellodreef, Utrecht

De afvoer van de douche is verstopt.

maandag 19 februari 2018
Rijnlaan, Utrecht

De wasbak in de keuken loopt niet meer goed leeg. Ik heb de sifon onder de afvoer al schoongemaakt maar het werkt nog steeds niet zoals zou moeten. Gaarne zouden we dit weer werkend krijgen.

woensdag 17 januari 2018
Salvador Dalistraat, Utrecht

Mijn toilet is verstopt vanwege een toiletblok (plastic). Ik heb meerdere malen geprobeerd om de verstopping te verhelpen, maar dit is niet gelukt.

vrijdag 22 december 2017
Sonny Rollinsstraat, Utrecht

De hemelwaterafvoerpijp van ons huis blokkeert de riolering van het buurhuis. Kunnen jullie de straat openbreken en dit aanpassen?

donderdag 14 december 2017
Da Costakade, Utrecht

Doucheputje loopt na 5 minuutjes douchen moeilijk door. De ene keer is het erger dan de andere keer. Gootsteenontstopper werkt niet. Vermoedelijke oorzaak: het rubberen dopje van de stankafsluiter is tijdens het schoonmaken weggespoeld en ergens vast gaan zitten in de afvoerleiding.

dinsdag 12 december 2017
Marconistraat, Utrecht

Ik heb in mijn achtertuin een stenen diepe put (diameter 2 meter) aangetroffen. Wil graag weten weten wat volgens jullie de functie van dat ding is. De constructie is grotendeels blootgelegd.

zondag 3 december 2017
Mariendaalstraat, Utrecht

De afvoer van de keuken en wastafel in de slaapkamer is verstopt. Het gaat om dezelfde afvoer. Het water loopt heel langzaam of niet weg. Ik woon in een flat op de vierde verdieping. Het gaat om een koopwoning.

woensdag 29 november 2017
Yokohamadreef, Utrecht

De afvoer in de badkamer loopt te langzaam door tijdens het douchen. Wij hebben een drain en deze is aangesloten op een afvoerbuis die onder de badkamervloer doorloopt. Gezien er een bocht in de afvoerbuis zit is het ons niet gelukt om met een trekveer ver genoeg te komen.

zondag 15 oktober 2017
Amsterdamsestraatweg, Utrecht

De afvoer van de dakgoot zit verstopt. Blad of een bal houdt het regenwater tegen. Het water gutst daardoor over de rand van de dakgoot. De dakgoot zit op 7,5 meter hoogte en loopt van de voorzijde naar de achterzijde van het huis. De dakgoot zit tussen twee huizen dus.

zaterdag 7 oktober 2017
Keggedreef, Utrecht

Wij hebben al een tijdje last van motjes in huis. Daarbij is het vaak vochtig in huis en bij regen en/of harde wind ruiken we een rioollucht. Sinds een week heb ik nu ook een aantal rioolvliegjes gezien dus ik vermoed dat er in de kruipruimte vochtvorming is, mogelijk door een kapot riool.

vrijdag 15 september 2017
Cremerstraat, Utrecht

Ons toilet is verstopt en spoelt niet door. Het water komt omhoog.

dinsdag 22 augustus 2017
Kintgenshaven, Utrecht

Toen ik een paar dagen geleden mijn was uit de wasmachine wilde halen, zag ik een paar plassen water op de vloer. Ik heb geconstateerd dat de afvoerbuis, waarin de afvoerslang van de wasmachine zit, vol met water staat. Ik denk dat er ergens een verstopping zit.

zondag 30 juli 2017
Servaasbolwerk, Utrecht

Onze douche afvoer zit verstopt. Ook een aantal andere wasbakken spoelen niet meer door, volgens mij zijn die op dezelfde afvoer aangesloten.

maandag 26 juni 2017
Kalverstraat, Utrecht

Er zit een verstopping in het toilet, het water spoelt heel langzaam weg.

maandag 19 juni 2017
Parkzichtlaan, Utrecht

Mijn hemelwaterafvoer (regenpijp vanaf het dak) zit verstopt. Ik zou dit graag laten ontstoppen.

vrijdag 9 juni 2017
Jean Gilbertlaan, Utrecht

Hardnekkig verstopte keukenafvoer. Middelen als HG hebben de verstopping niet verholpen. Het water loopt tergend langzaam weg en wanneer je het water laat stromen loopt de wasbak binnen no-time vol.

maandag 29 mei 2017
Bieslookstraat, Utrecht

De riolering is aan vervanging toe, het is nu van gresbuis en er zijn enkele kleine lekkages.

woensdag 26 april 2017
Galjoenstraat, Utrecht

In onze foyer van het theater hang van tijd tot tijd een rioollucht. We weten dit niet te verhelpen.

woensdag 19 april 2017
Braziliedreef, Utrecht

Onze keukenafvoer is verstopt.

zaterdag 15 april 2017
Luzernevlinder, Utrecht

De wc op de benedenverdieping loopt niet meer goed door.

dinsdag 11 april 2017
Laurens Reaalstraat, Utrecht

Rioollucht in de hal, waarschijnlijk door restwater in het riool. Er zijn van twee huizen een aantal jaar geleden appartementen gemaakt en daarbij is een watermeter afgesloten.

maandag 10 april 2017
Orchideestraat, Utrecht

Ik heb een paar maanden geleden een woning gekocht en zie dat de wc nu minder goed doorloopt. Ik denk de oorzaak te weten, maar wil graag advies.

donderdag 2 maart 2017
Fultonstraat, Utrecht

Het wc water loopt niet of heel langzaam weg. Het douchewater idem. Ook hoor ik borrelgeluiden bij het doortrekken van de wc.

dinsdag 7 februari 2017
Nicolaas Beetsstraat, Utrecht

De gootsteen (afvoer in de keuken) is verstopt. HG duo en soda helpen niet.

woensdag 1 februari 2017
Waterstraat, Utrecht

Verstopte keukenafvoer.

donderdag 26 januari 2017
Musicallaan, Utrecht

Gootsteen verstopt door cement.

maandag 23 januari 2017
Salvador Dalistraat, Utrecht

De wc lijkt verstopt, het duurt even voordat het water wegspoelt. In de badkamer heb ik daar ook last van.

maandag 16 januari 2017
Houstondreef, Utrecht

Wij hebben regelmatig stank in huis vanuit de badkamer. Het is duidelijk een soort rioolstank. Verder functioneert alles prima, alleen komen we niet van de stank af.

donderdag 5 januari 2017
Zeekoethof, Utrecht

De wc is verstopt.

maandag 2 januari 2017
Prinses Beatrixplein, Utrecht

Gootsteen loopt niet meer goed door.

woensdag 21 december 2016
Sudeten, Utrecht

Mijn keukenafvoer is verstopt.

maandag 5 december 2016
Musicallaan, Utrecht

Onze badafvoer is verstopt geraakt, het bad loopt heel langzaam leeg.

zaterdag 29 oktober 2016
Rijnenburglaan, Utrecht

Verstopte afvoer in de keuken en badkamer.

woensdag 19 oktober 2016
Adriaan Mulderstraat, Utrecht

Een verstopte afvoerbuis vanuit de keuken. De keuken is een half jaar geleden vernieuwd en de afvoeren zijn verplaatst. De loodgieter die de nieuwe afvoer op de bestaande afvoerbuis heeft aangesloten kon onvoldoende helpen. Hij stelde vast dat dit probleem op redelijke afstand van de gootsteenafvoer gelokaliseerd is en adviseerde ons om professionele hulp in te schakelen.

maandag 10 oktober 2016
Franz Léharsingel, Utrecht

Er komt sinds zaterdag een enorme stank uit het toilet en uit de kelder grenzend aan het toilet. Graag advies!

dinsdag 27 september 2016
C.van Maasdijkstraat, Utrecht

Hebben te kampen met een hardnekkige verstopping van de keukenafvoer. Zelf al het nodige geprobeerd (sifon schoonmaken, azijn, soda), maar zonder resultaat.

woensdag 14 september 2016
Bertha von Suttnerlaan, Utrecht

We hebben een probleem met de keukenafvoer. Bij inspectie bleek de regenwaterafvoer samen te komen met de keukenafvoer en bij hevige regenval geeft dit een terugslag met als gevolg ernstige wateroverlast.

dinsdag 16 augustus 2016
Olof Palmelaan, Utrecht

De afvoer van de gootsteen en tevens vaatwasser maakt een erg hard gorgelend geluid tijdens het afpompen.

dinsdag 26 juli 2016
Rika Hopperlaan, Utrecht

De wasbak in de keuken loopt niet meer goed leeg. Ik heb de sifon onder de afvoer al schoongemaakt maar het werkt nog steeds niet.

zaterdag 16 juli 2016
Salvador Dalístraat, Utrecht

Het water van mijn vaatwasser komt door de gootsteen omhoog wanneer ik de vaatwasser aanzet. De afvoer buiten is al nagekeken en in orde. Er is ook al een veer door de afvoer gedraaid en ik heb een ontstoppingsmiddel gebruikt.

maandag 27 juni 2016
Adriaanstraat, Utrecht

De aansluiting vanaf de vaatwasser, met zwanenhals naar de muur, lijkt verstopt. Een vloeibaar ontstoppingsmiddel heeft het niet opgelost.

maandag 27 juni 2016
Leon Jesselhof, Utrecht

Gootsteen in de keuken is verstopt.

zaterdag 21 mei 2016
Prinses Irenelaan, Utrecht

Het water in de inloopdouche loopt zeer langzaam weg, evenals het water bij de wastafel in dezelfde ruimte

woensdag 18 mei 2016
Stationsstraat, Utrecht

Verstopte gootsteen.

woensdag 4 mei 2016
Pepermuntstraat, Utrecht

De keukenafvoer blijft problemen geven.

dinsdag 9 februari 2016
Van den Broekstraat, Utrecht