Vaatwasser ontstoppen

Afwasmachine ontstoppen met behulp van een expert

Vaatwasser ontstoppen met behulp van een professional? Dat is een verstandige keuze. Zo trek je de vaatwasser open en je ziet dat er een flinke plas water in staat. Doe je niets aan het probleem, dan kan de afwasmachine gaan lekken en heb je zo waterschade! De vraag is dan hoe de vaatwasser geblokkeerd heeft kunnen raken. Een riooldeskundige kan dit voor je uitzoeken en het probleem verhelpen. Meer weten over zijn werkwijze en de kosten van vaatwasser ontstoppen? Alle uitleg vind je hier.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afwasmachine ontstoppen: zelf oplossen of laten doen?

Vaatwasser ontstopping door jouw lokale riooldeskundige

Hoe kan het dat je vaatwasser niet meer werkt? Zelf op zoek gaan naar de oorzaak en het probleem oplossen kan een tijdrovende klus zijn. Bespaar je de moeite en schakel direct een lokale rioolvakman in via Rioolprobleem Kwijt voor een afwasmachine ontstopping. Wij beschikken over een breed netwerk van riooldeskundigen en kunnen voor elke plaats een expert inzetten. Wil jij ook gekoppeld worden aan jouw lokale vakman? Pak dan je telefoon of stuur ons een bericht. Binnenkort staan jouw borden en pannen weer schoon en blinkend in de keukenkastjes!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je afvoer vaatwasser ontstoppen?

De meest populaire vaatwasser ontstoppen tips op een rij

Op zoek naar een manier om zelf je vaatwasser te ontstoppen? Dan hebben we hier wat tips voor je. Pak er voor de zekerheid ook maar een emmer en een dweil bij, voor het geval je vaatwasser toch gaat lekken. Werken onze afvoer vaatwasser ontstopping tips niet? Dan weet je ons vast wel weer te vinden voor een afspraak met jouw lokale vakman.

  • Controleer je gootsteen

Vaatwassers en gootstenen worden meestal op dezelfde afvoer aangesloten. Controleer dus of je gootsteen nog wel water afvoert. Is dat niet het geval, dan moet je de blokkade in je gootsteen zien te verwijderen. Je vaatwasser zal naar alle waarschijnlijk dan ook weer werken.

  • Controleer je afvoerslang

In de afvoerslang van je vaatwasser kan een knik zitten. Is dat het geval? Trek de slang dan recht en kijk of de vaatwasser het weer doet. Check ook even het filter en de pomp, want daar kunnen ook nog resten zitten!

  • Vaatwasser ontstoppen met soda

Als je vermoedt dat je vaatwasser geblokkeerd is geraakt door vetresten, dan kun je soda gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Meng twee eetlepels soda met een eetlepel azijn en giet het mengsel door de afvoerslang.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het vaatwasser ontstoppen

Je opent de vaatwasser na een spoelbeurt en je komt er - tot je schrik - achter dat er een flinke poel water in staat. In die poel drijven nog etensresten en uit de machine komt een muffe stank. Hier word je niet bepaald vrolijk van! De vraag is nu hoe dit heeft kunnen gebeuren. Heb je het keukengerei niet goed afgeveegd en blokkeren vet- en etensresten de afvoer van je afwasmachine? Of is er sprake van een technisch defect? Natuurlijk controleer je eerst nog even de afvoerslang, het filter en de pomp. Je draait ook even de kraan boven de gootsteen open om te zien of het water daar wel wegspoelt. Vermoed je inderdaad een blokkade? Dan kun je via Rioolprobleem Kwijt eenvoudig aan hulp komen!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Inmiddels weet je onze website te vinden. Dat is mooi! Je toetst hier je postcode of woonplaats in en je krijgt direct het telefoonnummer van jouw lokale rioolvakman te zien. Bel hem meteen voor een afspraak of voor advies! Je mag je verzoek natuurlijk ook via ons contactformulier indienen: je wordt dan net zo snel geholpen. Heb je een afspraak met je expert? Natuurlijk komt hij langs met een goed uitgeruste servicewagen. Hij heeft alles bij zich voor een succesvolle afwasmachine ontstopping. Is er juist sprake van een technisch defect? Dan zul je een monteur moeten inschakelen die verstand van jouw merk vaatwasser heeft. In bepaalde gevallen kun je ook contact opnemen met de fabrikant, zeker als er nog garantie op je afwasmachine zit.

3

Vaatwasser afvoer ontstoppen gelukt? Eind goed, al goed!

Na een korte inspectie weet jouw rioolvakman genoeg: je vaatwasser werkt inderdaad niet meer vanwege een blokkade. Als dit komt vanwege een geblokkeerde gootsteen, dan zal de expert de gootsteen behandelen. Werkt de gootsteen nog wel, dan zit de blokkade hoogstwaarschijnlijk in de afvoerslang van je vaatwasser. Deze zal vanbinnen gereinigd moeten worden. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een totale verstopping: dit houdt in dat de hoofdleiding verstopt is geraakt, waardoor meerdere afvoeren in je woning of bedrijf niet meer werken. Als dit zo is, dan zal jouw specialist hier snel genoeg achter komen! Hij gebruikt in ieder geen chemische middelen om je afvoeren te ontstoppen, want die vervuilen het milieu en kunnen je leidingen beschadigen.

4

Advies van jouw rioolexpert

Eindelijk kun je weer gebruik maken van je vaatwasser! Je bestek, borden en pannen liggen weer mooi opgeschoond in de keukenkastjes. Nu is het zaak om een volgende blokkade in je afwasmachine te voorkomen. Jouw specialist zal je daarom nog allerlei adviezen geven. Wil je alvast een paar tips? Veeg je keukengerei dan eerst schoon voor je het in de vaatwasser plaatst. Laat je afwasmachine zo nu en dan leeg draaien. Eventuele vetresten worden dan beter opgelost. Was er sprake van kalkaanslag in je leidingen? Gebruik dan regelmatig een middel om kalk tegen te gaan. Heb je nog andere vragen na de ingreep? Dan kun je jouw specialist altijd weer bellen of een berichtje sturen. Hij is je altijd graag van dienst!

Kosten afvoer afwasmachine ontstoppen

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij vaatwasser afvoer ontstoppen

Aan het ontstoppen van je vaatwasser zijn natuurlijk kosten verbonden. Maar hoeveel betaal je en waarvoor betaal je precies? Je wilt natuurlijk geen cent teveel uitgeven! Van jouw lokale specialist kun je zonder meer een eerlijke prijs verwachten, maar dan moet hij wel eerst antwoord krijgen op de volgende vragen:

  1. Waar zit de blokkade in de vaatwasser en is deze goed bereikbaar?
  2. Waaruit bestaat de blokkade en zit het hardnekkig vast?
  3. Komen er ook reparaties aan bod? Zo ja, met welke materialen?
  4. Met welk gereedschap kan de vaatwasser ontstopt worden?
  5. Hoeveel arbeidsuren moeten voor de klus gerekend worden?

Zodra de vakman precies weet wat hij moet doen, zal hij de kosten opgeven. Je krijgt dan ook een duidelijke uitleg over de werkzaamheden. Ga je akkoord met zowel de kosten als de aanpak, dan wordt er meteen gewerkt! Nu alvast een prijsopgave ontvangen of meteen een afspraak regelen? Bel of mail ons en jouw specialist staat je persoonlijk te woord.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

P. a. uit Stolwijk

Direct antwoord op mijn vraag voor een afspraak, waarbij duidelijk de kosten werden opgegeven. Afspraak punctueel nagegekomen en probleem snel verholp...

Lees de hele review

Simone uit Roosteren

Hardnekkige ontstopping kundig verholpen.

Jonathan uit Amersfoort

's ochtends om 08:00 gebeld, en ze stonden om kwart over 10 op de stoep. Supersnelle en vriendelijke service. Was binnen 20 minuutjes gepiept. Douche,...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Vaatwasser ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

De vaatwasser moet ontstopt worden. Ik denk dat het via de kruipruimte verholpen moet worden maar helaas kom er niet goed bij. Ik wil dat jullie een professional sturen die de boel komt ontstoppen.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Tilburg •

Het water van de vaatwasser kan goed meer worden doorgevoerd. Dit is erg vervelend want hierdoor werkt de vaatwasser niet goed. Hoe snel kan er iemand langs komen om de vaatwasser te ontstoppen? Ik hoor het graag.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

De vaatwasser stroomt slecht door en moet dus ontstopt worden. Alle bekende trucs werken niet, dus heb ik professionele hulp nodig. Ik hoop dat jullie snel een deskundige kunnen sturen om het op te lossen. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Den Haag •

Het water van de vaatwasser stroomt niet goed meer weg. Dit is erg vervelend want hierdoor moet ik alles met de hand wassen. Ik zou het erg op prijs stellen als jullie snel iemand kunnen sturen om de vaatwasser te ontstoppen. Ik heb hem zelf ook al geprobeerd te ontstoppen maar dit was zonder succes. Ik hoop snel van jullie te horen.

3 maanden geleden

Gelderland • Arnhem •

Mijn vaatwasser moet ontstopt worden. Hij loopt voortdurend vol met water en spoelt alles niet goed weg. Ik heb al ontstoppingsmiddelen gebruikt en geprobeerd om hem met een waterzuiger leeg te zuigen maar hij wil nog steeds niet doorlopen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist