Riool of afvoer ontstoppen voor Amsterdam

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Amsterdam.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Amsterdam is Technisch Bureau B.V.O.; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Amsterdam. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Amsterdam: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Amsterdam bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Amsterdam, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Amsterdam. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Amsterdam weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Amsterdam? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riolering Amsterdam

Amsterdam is een stad met veel inwoners die samen behoorlijk wat afvalwater produceren. Om ervoor te zorgen dat alles soepel door de leidingen loopt is een goed werkend riool dan ook van groot belang. Benieuwd hoe het rioolstelsel in Amsterdam door de jaren heen is opgebouwd? Wij zijn in de geschiedenis gedoken en vertellen er graag meer over.

Van levensbelang

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar vroeger was er geen riolering. Enkele Amsterdamse huishoudens hadden een gemetselde beerput, maar waar ging de rest van de mensen met het afvalwater naartoe? Een rioleringssysteem was er niet dus de emmertjes werden geleegd in sloten en grachten. Dit heeft, samen met het ontbreken van schoon drinkwater, in de 17e eeuw gezorgd voor meerdere cholera epidemieën waarbij duizenden mensen zijn overleden. De gemeente Amsterdam zag in dat er iets verandert moest worden – een rioleringssysteem bleek van levensbelang. Het werd tijd voor een ‘smeerpijp’.

Het eerste rioleringssysteem in Amsterdam

Aan het einde van de 17e eeuw, rond 1870 was het zover: het Liernurstelsel werd aangelegd. Dit eerste rioleringssysteem was een uitvinding van een Nederlandse ingenieur en bestond uit een gesloten buizenstelsel met een centraal punt waar de afvalstoffen werden verzameld. De afvalstoffen werden dusdanig verwerkt dat deze uiteindelijk als mest gebruikt konden worden. Doorspoelen met water zou dit proces in de weg zitten en was dus niet mogelijk. Krijg je dan geen last van stankoverlast in huis, als je de boel niet kunt schoonspoelen? Jawel. Om dit tegen te gaan werden er kleppen geïnstalleerd. Het eerste rioleringssysteem van Amsterdam leek op deze manier goed te werken.

Riool ontstoppen Amsterdam

De aanleg van riolering in Amsterdam loste veel problemen op, maar er ontstonden ook nieuwe problemen. Zo nu en dan stroomde het riool niet meer door op een bepaalde plek; mensen kregen te maken met verstoppingen. Het werd steeds vaker noodzakelijk om het riool te ontstoppen in Amsterdam.

Ontstoppingsbedrijf Amsterdam

Wanneer het riool verstopt is dan moet dit zo snel mogelijk verholpen worden om ernstige problemen te voorkomen. Met de komst van het rioolstelsel ontstond er een nieuw vakgebied: de riooltechniek. Voor problemen met riolering kon men terecht bij een ontstoppingsbedrijf uit Amsterdam. 

Een gemengd riool

Amsterdam veranderde. Er werd steeds meer gebruik gemaakt van toiletten, er werd een waterleidingsysteem aangelegd, de industrie ontwikkelde zich en het inwoneraantal steeg. Het Liernurstelsel bleek niet meer geschikt te zijn voor een grote stad als Amsterdam. In 1906 werd er gestart met de aanleg van een gemengd rioolstelsel, waarbij afval-en regenwater gezamenlijk worden afgevoerd. In de oude delen van Amsterdam wordt nog steeds gebruik gemaakt van dit rioolsysteem. Bij normale weersomstandigheden levert dit geen problemen op, echter bij hevige regen kunnen er wel problemen ontstaan. Het water kan dan niet allemaal direct worden afgevoerd en het riool kan overstromen. Om deze problemen tegen te gaan wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van speciale tanks die het water tijdelijk opvangen.

Een gescheiden riool

Er is nagedacht over de problemen die ontstaan bij hevige regenval. In de nieuwe wijken in Amsterdam wordt daarom gebruik gemaakt van een gescheiden riool, waarbij regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd. Regenwater gaat direct naar het oppervlaktewater en afvalwater wordt eerst gezuiverd. Op deze manier kan het rioolstelsel voor afvalwater van huishoudens en bedrijven niet overstromen.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Amsterdam

Recent is er een verstopping in de standleiding met spoed verholpen. Graag zouden we de gehele standleiding (4 appartementen en zolderverdieping) en de grondleiding laten reinigen.

dinsdag 24 april 2018
Erasmusgracht, Amsterdam

Mijn toilet op de begane grond, de wasbak boven en de wasbak in de keuken maken een slurpend geluid. Wanneer het toilet wordt doorgespoeld loopt deze helemaal leeg.

maandag 23 april 2018
Emanzana, Amsterdam

De wc spoelt niet meer door en de wasmachine lekt water. Ik denk dat de afvoer of het riool verstopt is. Ik heb geen rioollucht in huis.

woensdag 11 april 2018
Kortrijk, Amsterdam

Mijn gootsteen in de keuken is verstopt. Het is ongeveer twee maanden geleden ontstopt, maar dat was van korte duur. Er is toen een loodgieter geweest, nu zou ik graag een vakman met professioneel gereedschap inschakelen.

donderdag 5 april 2018
Pieter Calandlaan, Amsterdam

Ik heb onder de vloer een gemetseld riool dat her en der lekt waardoor er een rioollucht hangt. Nu heb ik begrepen dat je het onder rook kunt zetten en de lekkage(s) tijdelijk kan dichtmetselen. Het gaat om ongeveer 10 meter en het is redelijk bereikbaar.

woensdag 4 april 2018
Singel, Amsterdam

De wc is verstopt en er komt vies water omhoog in de badkamer.

zaterdag 24 maart 2018
Middenweg, Amsterdam

De keukenafvoer is verstopt, het water loopt niet goed weg.

zaterdag 17 maart 2018
Kekerstraat, Amsterdam

Uit mijn doucheputje komt sinds enkele weken een enorme rioollucht. Ik heb niet het idee dat het putje verstopt is. De lucht is sommige dagen sterker dan andere dagen.

woensdag 7 maart 2018
Vrolikstraat, Amsterdam

De gootsteen en douche afvoer lopen nauwelijks tot niet door.

zondag 4 maart 2018
De Clercqstraat, Amsterdam

Keuken/wasmachine afvoer in het appartement is verstopt (water loopt weg maar zeer langzaam). De verstopping zit buiten het appartement zelf, ergens verder in het gebouw.

zaterdag 3 maart 2018
Omval, Amsterdam

Mijn wc beneden is af en toe verstopt. Nog nooit eerder last van gehad en ik ben eerste bewoner van dit huis.

vrijdag 16 februari 2018
Tichelstraat, Amsterdam

Ik mijn appartement constateerde ik nare luchtjes. Ik heb zelf een aantal sifonnen schoongemaakt, maar dat heeft het probleem niet verholpen. Als het water is weggespoeld hoor je geborrel. Dit gebeurt pas na een aantal seconden, dus ik heb het vermoeden dat een aantal meter verder verstoppingen zitten. Ik zou graag mechanisch een 4tal afvoeren/leidingen gereinigd hebben.

maandag 5 februari 2018
Brouwersgracht, Amsterdam

Ik heb last van rioleringslucht in de badkamer. Het houdt nu een week aan. Heb vloeibare ontstopper gebruikt en soda. Het water loopt daardoor wel beter weg, maar de stank houdt aan.

woensdag 10 januari 2018
Pieter van der Werfstraat, Amsterdam

Het putje van de douche en het bad loopt niet goed door. Ik heb zelf al regelmatig geprobeerd om het te ontstoppen met soda en kokend water. Helaas werkt dit niet. Ook gootsteenontstopper heeft geen effect gehad.

zondag 7 januari 2018
Ferdinand Bolstraat, Amsterdam

De hemelwaterafvoer is verstopt. Een deel van het probleem zit rond een opvangbak aan de gevel op de derde verdieping.

zaterdag 16 december 2017
Stadionkade, Amsterdam

Er zit een tennisbal vast in het toilet. Hoe krijg ik die eruit?

vrijdag 24 november 2017
Transvaalplein, Amsterdam

Het water van de wasmachine loopt niet meer weg waardoor de afvoerpijp overstroomt. We hebben er al een veer door gehad van 10 meter maar er komt geen vuil uit. Ook hebben we er al een waterstofzuiger opgezet, maar ook dat mag niet baten. Wat kunnen jullie nog voor mij doen?

maandag 2 oktober 2017
Hoofdweg, Amsterdam

Onze keukenafvoer loopt slecht door. Soms helpt het om de rubberen ontstopper te gebruiken maar dat moet bijna dagelijks gebeuren. Chemische middelen helpen niet en de ontstoppingsveer loopt vast.

zondag 17 september 2017
C.J.K van Aalststraat, Amsterdam

We hebben regelmatig last van een verstopte gootsteen in de keuken. Enige tijd geleden is er naar gekeken door iemand die hier een klein beetje verstand van had. Deze persoon denkt dat het probleem diep in de afvoer zit. Graag zou ik een expert in willen schakelen.

dinsdag 1 augustus 2017
Jan den Haenstraat, Amsterdam

Onze hele badkamer staat blank nadat het toilet is overstroomd bij het doorspoelen.

dinsdag 1 augustus 2017
Eerste Bloemdwarsstaat, Amsterdam

De afvoerpijp van de wasmachine stroomt over als de machine afpompt. Als we met een slang water in de afvoer laten stomen loopt het wel weg, maar het water van de wasmachine kan het niet aan. We denken dat er ergens een verstopping zit. Het borrelt ook.

maandag 17 juli 2017
Finsenstraat, Amsterdam

Het water loopt soms niet goed weg in het toilet en de wasbak.

zaterdag 8 juli 2017
Kantershof, Amsterdam

Onze keukenafvoer is verstopt. Het water loopt niet weg.

vrijdag 19 mei 2017
Keizersgracht, Amsterdam

De douche en wc zijn verstopt.

dinsdag 16 mei 2017
Osdorperweg, Amsterdam

Er zit een verstopping in de keukenafvoer. Sifon is schoongemaakt en ik ben met een trekveer van 3m de hoofdafvoer in gegaan. Helaas geen resultaat. We hebben nu één dag last van het probleem. Het wordt vermoedelijk veroorzaakt door verresten.

zondag 14 mei 2017
Statenjachtstraat, Amsterdam

We hebben last van stank ik huis met als gevolg misselijkheid en hoofdpijn. De stank is overwegend 's nachts aanwezig, maar afhankelijk van de temperatuur ook overdag.

vrijdag 12 mei 2017
Wiltzanghlaan, Amsterdam

Er zit een verstopping in de gootsteen in de keuken.

donderdag 27 april 2017
Hoogte Kadijk, Amsterdam

De gootsteen raakt telkens na een paar weken opnieuw verstopt en blijft nabubbelen.

donderdag 27 april 2017
Sumatrakade, Amsterdam

We hebben twee keer middels een damp rioolvliegjes bestreden maar helaas hebben we daarmee niet de bron weggenomen. De rioolvliegjes komen uit de kruipkelder waar veel (gele) snippers in liggen. Om dit keer tot de kern van het probleem te komen, willen we graag dat de bron wordt aangepakt door een echte expert.

dinsdag 18 april 2017
Stuyvesantstraat, Amsterdam

Nare lucht afkomstig van riool. Er zit vermoeddelijk een knik in de uitgaande leiding, deze moet worden opengegraven.

maandag 3 april 2017
Nieuw Zeelandweg, Amsterdam

In het wasmachinehok ruikt het heel erg muf en dat begint al bij het trapgat. De opbergruimte (aangrenzend aan huis en 'onder' de trap) ruikt naar ontlasting en het is vrij penetrant.

dinsdag 28 maart 2017
Desselstraat, Amsterdam

Mijn toilet is verstopt en ik krijg het met een plopper niet opgelost. 

dinsdag 7 maart 2017
De Wittenkade, Amsterdam

In een klein appartementengebouw treden met enige regelmaat verstoppingen op en bij verbouwingen worden vaak verroeste delen aangetroffen.

woensdag 1 maart 2017
Van Boshuizenstraat, Amsterdam

Sinds kort liggen er vliegjes op de grond, graag zou ik daarom het riool willen laten controleren.

zaterdag 25 februari 2017
Ruyschstraat, Amsterdam

Wij hebben een afsluiter van onze laatste put naar het kanaal. Het vermoeden is dat er iets onder de afsluiter vast zit. In een poging om dit los te krijgen is er heel veel kracht gebruikt waardoor het nu helemaal niet meer mogelijk is om de afsluiter te gebruiken. Reparatie is noodzakelijk.

woensdag 1 februari 2017
Ankerweg, Amsterdam

Wij hebben een tuinhuis met verouderde riolering. Graag willen wij de riolering bloot laten leggen, om te zien wat er aan mankeert. Eventueel ophogen en vernieuwen.

maandag 23 januari 2017
Sloterdijkerweg, Amsterdam

Een tijd geleden is bij mijn buurman voor de deur de stoep fors ingezakt, paar maanden later begon er voor mijn deur ook een stukje in te zakken. Kan het zijn dat er een rioolprobleem zit en dat de stoep is ingezakt door rattengangen?

maandag 24 oktober 2016
Insulindeweg, Amsterdam

Overlast van rioolvliegjes in het huis (keuken, woonkamer badkamer) en een enorme rioollucht in de badkamer.

vrijdag 14 oktober 2016
John Franklinstraat, Amsterdam

Ik heb een verstopping in de afvoer van de wastafel in mijn badkamer. Ik heb de PVC leidingen tot aan de muur schoongemaakt en met een 10m ontstoppingsveer geprobeerd de verstopping te verhelpen maar tevergeefs.

donderdag 13 oktober 2016
Ruimzicht, Amsterdam

De afvoer van mijn badkamer (douche) lijkt verstopt. Het water loopt veel langzamer weg dan normaal.

dinsdag 20 september 2016
H. Stolleplantsoen, Amsterdam

Het water in de wasbak van de keuken loopt niet meer door. Tevens overstroomt de vaatwasser.

donderdag 1 september 2016
Dusartstraat, Amsterdam

Veel vocht en bruine smurrie in kruipruimte, maar geen stank. Volgens mij is de afvoer niet goed aangelegd.

zaterdag 6 augustus 2016
Hoogheemraadweg, Amsterdam

Rioolstank in huis, voornamelijk bij sterke wind uit het zuid-westen.

woensdag 3 augustus 2016
Dubbelink, Amsterdam

De afvoer van de douche, wastafel en gootsteen loopt niet (goed) door. We hebben geen last van rioollucht.

donderdag 28 juli 2016
Wijsmullerstraat, Amsterdam

Grondverzakking heeft een breuk in de riolering veroorzakt.

zondag 17 juli 2016
Geerdinkhof, Amsterdam

Volgens de aannemer zijn de zeer hoge vochtwaarden in de vloer en de achterwand van de douche het gevolg van onvoldoende afschot.

maandag 20 juni 2016
Zeeburgerdijk, Amsterdam

Het toilet is verstopt en dat probleem is nu ook van invloed op de wasbakken in de keuken en in het toilet. Ik heb zelf al geprobeerd om het probleem op te lossen met een ontstopper en hg vloeibaar ontstoppingsmiddel... Zonder resultaat.

donderdag 22 oktober 2015
Het Laagt, Amsterdam

De aansluiting van de afvoer van een appartement op de standleiding van het complex moet worden vervangen.

zondag 26 juli 2015
Vrijzicht, Amsterdam