Riolering aanleggen

Rioolaanleg nodig? Vraag het aan jouw lokale expert!

Riolering aanleggen als je een nieuw huis of bedrijfspand bouwt of als je je toilet, keuken of badkamer opknapt? Hoe beter de leidingen worden aangelegd en aangesloten, hoe beter de doorstroming van afvalwater en resten, maar daar heb je wel een ervaren riooldeskundige voor nodig. Wil je meer weten over deze veelbesproken service? Dan vind je hier alle nodige informatie. Aansluitend kun je meteen een afspraak maken met een specialist uit je eigen regio!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Riool aanleggen: zelf oplossen of laten doen?

Aanleggen riolering door jouw lokale riooldeskundige

Ga je een nieuw huis of bedrijf bouwen? Of moet je riolering volledig vervangen worden? Een goed aangelegd rioolsysteem bevordert je woongenot. Via Rioolprobleem Kwijt vind jij direct een lokale rioolvakman die de aanleg van je riolering op zich kan nemen. Hij gebruikt alleen kwalitatief hoogwaardig materiaal en hij past zeer efficiënte technieken toe om de werking van het riool zo goed mogelijk te waarborgen. Ook in het beheer van je riolering kan hij zonder meer ondersteunen. Bel of mail ons vandaag nog en vraag jouw expert naar de mogelijkheden!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je riolering aanleggen?

Rioolaanleg kun je beter overlaten aan een professional

Voor de doe-het-zelvers bestaan er veel online handleidingen om zelf een riool aan te leggen. De aanleg van een riool is echter zeer specialistisch werk. Eén verkeerde meting kan namelijk al een hoop ellende veroorzaken. De afvoerbuizen moeten bijvoorbeeld naadloos op elkaar aangesloten worden. Gebeurt dat niet, dan treden er zowel verstoppingen als lekkages op. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Waarom een nieuw riool aanleggen?

Voor de aanleg van een riolering kunnen er drie mogelijke redenen zijn. Je gaat een woning of bedrijfspand bouwen of verbouwen. Het kan ook zo zijn dat je riolering in slechte staat verkeert en daarom geheel vervangen moet worden. Zelf je riolering aanleggen? Het ontbreekt je aan tijd, kennis en middelen. Veel mensen gooien na de eerste tegenslag ook de handdoek in de ring en bellen dan alsnog een specialist. Wil je het toch zelf proberen, maar heb je geen ervaring? Dan kunnen er makkelijk fouten en dus ook rioolproblemen ontstaan. Nee, het kan veel simpeler. Rioolprobleem Kwijt biedt je graag de expertise aan van een lokale vakman. Met een professioneel aangelegd riool is er namelijk veel minder kans op lekkages, verstoppingen, rioolstank en breuken in leidingen.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je vult je postcode of woonplaats in. Het telefoonnummer van jouw lokale vakman verschijnt dan direct. Bel hem voor advies of een afspraak. De expert zal dan alle mogelijkheden met je bespreken. Als hij een goed beeld heeft van je wensen, kan hij een offerte voor je opmaken. Het aanleggen van riolering is echter niet goedkoop. Zo kan een zeker materiaal voor rioolbuizen duurder zijn dan ander materiaal, maar de vraag is welk van de twee beter standhoudt. Ook zul je uitgebreid met je expert moeten bespreken hoeveel meter er aan riolering moet worden aangelegd. En welke voorbereidende werkzaamheden moeten er getroffen worden? Maak je geen zorgen, want jouw riooldeskundige zal je over elke stap in het traject kunnen adviseren.

3

Aanleggen riolering gelukt? Eind goed, al goed!

Bij het aanleggen van een riool worden de afvoeren van je toilet, badkamer en keuken verbonden met het gemeentelijke rioolstelsel. Hoe afvalwater en hemelwater afgevoerd moeten worden is (mede) afhankelijk van gemeentelijke bepalingen. Je kunt dan een gemengd of een gescheiden rioolsysteem laten aanleggen, dat wil zeggen: moeten hemelwater en afvalwater samen of apart worden afgevoerd? Veel gemeenten sturen tegenwoordig aan op een gescheiden systeem. Jouw vakman neemt in ieder geval alle bijbehorende werkzaamheden op zich, zoals het (voorbereidende) graaf-, hak-, of breekwerk en de reparaties van de bestrating na aanleg. Wat er precies gebeurt wordt in ieder geval ruim voor de aanleg met je besproken, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

4

Advies van jouw rioolexpert

Eindelijk ligt er nieuwe riolering en kun je volop genieten van alle sanitaire voorzieningen in je woning of bedrijf! Nu is het zaak om je riolering zo goed mogelijk te onderhouden. Jouw expert zal je dan ook vele adviezen op dit gebied kunnen verstrekken. Vermijd bijvoorbeeld vetresten en etensresten in afvoeren. Verwijder haren op tijd uit het sanitair in je badkamer en los zeepresten goed op door altijd even met warm water na te spoelen. De volledige inhoud van een frituurpan in je toilet gieten? Altijd een slecht idee. Pas ook op met het gebruik van chemicaliën, want chemische ontstoppers of schoonmaakmiddelen kunnen je leidingen ernstig beschadigen en het milieu vervuilen. Nog vragen na aanleg van je riolering? Dan kun je jouw lokale specialist altijd weer bellen of mailen.

Kosten voor riolering aanleggen

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij rioolaanleg

De kosten voor het aanleggen van riolering zijn in principe geheel afhankelijk van je wensen. Deze moeten uiteraard bekend zijn bij jouw lokale expert voor hij een eerlijke prijs kan opgeven. In de regel bepalen de volgende punten voor een groot deel de kosten:

  1. Hoeveel meter aan buizen moet er gelegd worden?
  2. Uit welk materiaal moeten de buizen bestaan?
  3. Hoeveel sanitaire voorzieningen moeten er worden aangesloten?
  4. Is er sprake van oude riolering en moet deze eerst verwijderd worden?
  5. Is er vooraf nog meer hak- en breekwerk nodig om ruimte te maken voor de nieuwe riolering? Zo ja, welke (extra) middelen moeten dan ingezet worden?
  6. Hoeveel rekent je lokale vakman aan uurloon?
  7. Hoeveel vakmannen moeten eigenlijk ingezet worden voor de klus?

Bij de aanleg van nieuwe riolering komt veel kijken. Zo kan de voorbereiding al veel tijd en middelen in beslag nemen. We raden je dus aan om de mogelijkheden eerst rustig met je vakman te bespreken. Regel vandaag nog een afspraak en hij staat voor je klaar!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Annemiek uit Streefkerk

Echt geweldige service. Gaan vrijdag avond op vakantie en laat dan net gisterenavond woensdag ons riool verstopt raken. Maar geen probleem en omdat hi...

Lees de hele review

P. a. uit Stolwijk

Direct antwoord op mijn vraag voor een afspraak, waarbij duidelijk de kosten werden opgegeven. Afspraak punctueel nagegekomen en probleem snel verholp...

Lees de hele review

Ernst uit Culemborg

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Riolering aanleggen? Deze mensen vroegen om hulp

Aanvraag offerte voor het aanleggen van eenriolering van een bestaand huis ivm verbouwing van de keuken. Huidige riolering is aangelegd via vetput naast huis en vervolgens aangesloten op de riolering van de buren. We willen graag een eigen riolering omdat dit ons praktischer lijkt. We willen graag advies en een offerte.

3 maanden geleden

Limburg • Venlo •

Ik wil graag een vrijblijvende offerte voor de aanleg van een stuk nieuwe riolering. Het werk moet goed en professioneel uitgevoerd worden.​​ Wij willen graag dat jullie op korte termijn een afpraak maken om zelf de situatie ter plekke te komen bekijken.

3 maanden geleden

Gelderland • Apeldoorn •

Ik ga per 1 juli verhuizen naar een bedrijfspand waar nog geen aansluiting op het riool bestaat. In de aangrenzende woning is wel een aansluiting op het riool. Ik zou graag advies willen voor de aanleg van een riolering in de bedrijfsruimte.

3 maanden geleden

Overijssel • Enschede •

Wij hebben behoefte aan advies met betrekking tot het aansluiten van een nieuwe rioolleiding. We willen dat deze komt in plaats van de oude bestaande riolering achter in onze tuin. Wilt u ons hierover terugbellen? We hopen snel van jullie te horen.

3 maanden geleden

Gelderland • Apeldoorn •

Wij hebben problemen met onze riolering, aangezien wij aan het verbouwen zijn leek het ons een goed idee om de riolering aan te pakken. We willen graag een nieuwe riolering aanleggen zodat we hier geen problemen meer mee hebben. Hiervoor zouden wij graag een offerte willen ontvangen.

3 maanden geleden

Friesland • Súdwest-Fryslân •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist