Riool of afvoer ontstoppen voor Nijmegen

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Nijmegen.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Nijmegen is RRS Riool Reinigings Service; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Nijmegen. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Nijmegen: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Nijmegen bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Nijmegen, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Nijmegen. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Nijmegen weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Nijmegen? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riool Nijmegen

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is tegenwoordig voorzien van een rioolstelsel waar alle bedrijven en huishoudens op zijn aangesloten. Maar dit is niet altijd zo geweest, vroeger was er geen riool. Hoe deden mensen dat destijds dan? Hoe werden afvalwater en fecaliën afgevoerd?

Lange tijd stroomde het afvalwater door de straatgoten van de Bovenstad naar de Benedenstad. Hier vormde zich een stinkende massa die diende als broeinest voor ziektes. Er braken dan ook verschillende epidemieën uit. Om dit probleem tegen te gaan moest er iets veranderen. Nijmegen was toe aan een rioolstelsel.

Riolering Nijmegen

Uiteindelijk heeft het nog lange tijd geduurd voordat er daadwerkelijk iets werd gedaan. Pas in 1885 werd er voor het eerst gestart met de aanleg van een riool. Dit riool liep via de Berg en Dalseweg, Van der Brugghenstraat, Van Broekhuijsenstraat, Ziekerstraat, Houtstraat en Begijnenstraat naar de rivier de Waal. Het riool was 1.7 kilometer lang en bestond voor het grootste deel uit buizen gemaakt van beton.

Het laatste stuk van het riool, onder de Benedenstad, werd gemaakt van gietijzer in plaats van beton. Reden hiervoor was de lage ligging van dit deel van de stad. Bij hoge waterstanden stroomt het water vanuit de Waal een heel eind het riool in. Destijds is er om deze reden voor gekozen om voor de laatste 300 meter gietijzer te gebruiken. Dit deel van de riolering functioneert overigens nog steeds.

Overbelasting van het riool

Nijmegen heeft een hoger en een lager gelegen stadsdeel. Wanneer er veel regen valt kan dit voor problemen zorgen. Het hoger gelegen deel heeft hier geen last van; het water loopt vanzelf naar beneden. Het lager gelegen deel krijgt hierdoor extra water te verwerken en kan overbelast raken. Het gevolg: een overstort van rioolwater komt in het oppervlaktewater terecht. Om dit probleem tegen te gaan wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een gescheiden rioolstelsel waarbij de afvoer van regenwater wordt afgekoppeld van het afvalwaterriool.

Ontstoppingsbedrijf Nijmegen

Om ervoor te zorgen dat het gemeentelijke rioolstelsel in Nijmegen goed blijft functioneren worden er regelmatig inspecties uitgevoerd door rioolservicebedrijven. Vervolgens wordt de riolering waar nodig gerepareerd of vervangen. Voor het onderhoud van de riolering op het perceel van uw woning bent u als huiseigenaar zelf verantwoordelijk. Om ernstige schade en ongemakken te voorkomen is het aan te raden om bij problemen tijdig een ontstoppingsbedrijf uit Nijmegen in te schakelen. Niet alleen verstoppingen, maar ook andere rioolproblemen zullen snel en vakkundig worden opgelost.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Nijmegen

Onze gootsteen in de keuken loopt niet meer door. Met een ontstoppingsveer komen we er niet bij.

dinsdag 17 april 2018
Ewartstraat, Nijmegen

Het riool van de wc is verstopt.

maandag 26 maart 2018
Claustrum, Nijmegen

Onze afvoer is verstopt. Dit is al eerder voorgekomen en we weten dat er in de hoek van de gang een gat in de leiding geboord moet worden om daar de veer in te brengen om de verstopping te doorboren. In onze bovenwoning liggen allemaal nieuwe leidingen, maar die zijn aangesloten op oude leidingen in de muren die smal en/of bochtig zijn en daarom verstopt het.

vrijdag 23 maart 2018
Fransestraat, Nijmegen

De keukenafvoer is verstopt. Ontstoppingsmiddel geprobeerd, zonder resultaat.

dinsdag 6 maart 2018
Aldenhof, Nijmegen

De wasbak afvoer in de keuken is verstopt geraakt en zou dit graag zsm gerepareerd willen zien worden.

zondag 18 februari 2018
holtgesbroek, Nijmegen

Mijn afvoer loopt over naar een gresbuis. Hierbij is de aansluiting lek en lekt het in mijn kelder. Graag zou ik dit deel vernieuwd willen hebben.

zondag 18 februari 2018
Balistraat, Nijmegen

De keukenwasbak en de afvoer van wasmachine lopen niet goed door. Als je het water in de wasbak laat lopen dan is de kans aanwezig dat het uit de wasmachineafvoer omhoog komt of andersom. Ook borrelen de afvoeren.

zaterdag 20 januari 2018
Weezenhof, Nijmegen

Het water van de gootsteen loopt niet goed weg. Het water komt via de afvoerslang in de afwasmachine terecht.

woensdag 17 januari 2018
De Gildekamp, Nijmegen

Wij hebben een aantal jaar terug onze rioolbuis gedeeltelijk laten vervangen voor PVC (was gresbuis). Nu hebben we in het oude stuk gresbuis last van lekkage op de verbindingen. Ik zou graag dit deel ook laten vervangen voor PVC. Het gaat om ongeveer 10 meter pijp.

maandag 11 december 2017
Nieuwe Nonnendaalseweg, Nijmegen

De aansluiting tussen de riolering binnenshuis in de kelder (PVC) naar de riolering buitenhuis (aardewerk) schijnt te lekken. De aansluiting van PVC naar aardewerk zit in de buitenmuur. Ik heb zelf buitenhuis het riool al (deels) afgegraven waardoor ik vrij zeker weet dat deze aansluiting lek is.

woensdag 25 oktober 2017
Bosbesstraat, Nijmegen

In de voortuin zakt de grond weg door zeer waarschijnlijk een defecte of weggezakte rioolbuis. We hebben (kleine) ratten ontdekt die in het vossengat zitten. De ongedierte bestrijder geeft aan dat het riool hersteld moet worden.

dinsdag 24 oktober 2017
Jozef Israelsstraat, Nijmegen

In de gresbuis van het toilet naar buiten zitten scheuren. Deze buis lekt en zal waarschijnlijk vervangen moeten worden. De buis loopt door de buitenmuur naar de erfput.

donderdag 31 augustus 2017
Citroenvlinderstraat, Nijmegen

De wc afvoer is verstopt.

maandag 21 augustus 2017
Waterstraat, Nijmegen

Elke avond trekt er een enorme rioollucht door ons huis. Eerst begon het altijd rond 22.15, maar tegenwoordig steeds vroeger. Graag wil ik achterhalen wat hier de oorzaak van is.

woensdag 9 augustus 2017
Lorkenstraat, Nijmegen

Het water in de douche loopt niet weg en wanneer de kraan in de keuken aan wordt gezet komt het water in de douche omhoog. Vloeibare ontstopper (HG duo ontstopper) werkt niet.

vrijdag 28 juli 2017
Tolhuis, Nijmegen

De afvoer van mijn gootsteen loopt soms niet goed door, dus even doorspoelen lijkt mij verstandig.

donderdag 6 juli 2017
De Kluijskamp, Nijmegen

De afvoer in de keuken loopt slecht tot bijna niet door. Waarschijnlijk zit het probleem in de aansluitpunten op de oude afvoer.

woensdag 19 april 2017
Oude Nonnendaalseweg, Nijmegen

De afvoer van de wasmachine zit in kelder en loopt via Sanibroyeur. De afvoer lijkt net te klein voor de pomp van de wasmachine. Graag jullie hulp!

maandag 17 april 2017
Rembrandtstraat, Nijmegen

De afvoer in de keuken loopt niet (goed) door.

dinsdag 8 november 2016
Weezenhof, Nijmegen

Er zit een verstopping in de gootsteen.

maandag 10 oktober 2016
Groenestraat, Nijmegen

Wij hebben een babywashandje in onze doucheput zitten. We kunnen het washandje niet zien of voelen.

donderdag 19 mei 2016
Tangostraat, Nijmegen

Wanneer ik boven de wc doorspoel, komt het in het buitenputje naar omhoog.

vrijdag 15 april 2016
Patrijsstraat, Nijmegen

Ons toilet beneden is (deels) verstopt. Het water loopt heel langzaam weg en als we de kraan in de keuken gebruiken horen we het water in het toilet borrelen.

dinsdag 12 april 2016
Tooropstraat, Nijmegen

Doucheputje loopt niet meer door. HG vloeibare ontstopper helpt niet meer, vroeger hielp dit wel.

maandag 11 april 2016
Korenmarkt, Nijmegen