Rioolinspectie

Voor iedere woning of bedrijf een riool inspectie op maat

Rioolinspectie biedt uitkomst als de oorzaak van een rioolprobleem niet meteen duidelijk is. Verstoppingen, vochtproblemen of rioolstank kunnen dan makkelijker worden getackeld. Je krijgt ook inzicht in de algehele staat van je riolering. Zijn er delen aan vernieuwing toe? Of is je riolering zo verouderd dat het helemaal vervangen moet worden? De antwoorden krijg je van je lokale rioolvakman die je via ons kan inschakelen. Hij kan jouw rioolprobleem op slimme wijze onderzoeken én op vakkundige wijze oplossen.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Rioolinspectie aanvragen via Rioolprobleem Kwijt

Professionele riool inspectie door jouw lokale expert

Problemen met het riool? Geen idee wat de oorzaak is? Laat het riool grondig inspecteren door een rioolspecialist uit je eigen regio. Na inspectie kan hij ook voor de nodige reparaties zorgen. Hoe kom je in contact met deze expert? Door het nummer te bellen dat je op de website van Rioolprobleem Kwijt ziet staan. Je mag ook het contactformulier invullen als je een prijsopgave wilt ontvangen of een afspraak wilt maken. Jouw lokale expert staat 24/7 voor je klaar!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Voordelen van rioolinspectie

Alles voor jouw woon- of werkgemak

Je weet dat er iets mis is met je riolering, maar je kunt je vinger er nog niet opleggen. Het is dan verstandig om een rioolinspectie aan te vragen. Jouw huishouden of bedrijfsvoering mag immers niet door een rioolprobleem benadeeld worden! Een professionele riool inspectie biedt dan ook alleen maar voordelen:

  1. Problemen zoals lekkages of leidingbreuken worden goed zichtbaar.
  2. Beginnende problemen kunnen op tijd voorkomen worden.
  3. Je krijgt een goed beeld van de algehele staat van het rioolstelsel.
  4. De opbouw van je rioolstelsel kan goed in kaart worden gebracht.
  5. Je kunt achterhalen op wiens terrein een rioolprobleem zich voordoet. Bijvoorbeeld op je eigen perceel of op dat van de gemeente.

Hoe lang duurt een inspectie eigenlijk? Voor een eengezinswoning duurt het ongeveer een uur. Voor grotere panden kan een inspectie soms wel een dag in beslag nemen. Het hangt ervan af wat je met de inspectie wilt onderzoeken. Al interesse? Neem dan nu al contact op met je lokale rioolvakman.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

De noodzaak van een rioolinspectie

Als je problemen hebt met je riolering, ga je in eerste instantie misschien uit van een plaatselijke verstopping. Maar wat als er sprake is van een groter probleem? Denk hierbij aan wortelgroei in je leidingen of aan verzakte of kapotte leidingen. Een inspectie van je riolering kan hier duidelijkheid in verschaffen, maar je beschikt niet over de juiste kennis en de middelen om dit zelf te doen. Geen nood, want daar zijn rioolexperts voor! Via Rioolprobleem Kwijt schakel je een vakman uit je eigen regio in. Deze kan eenmalig een inspectie uitvoeren, maar je kunt hem ook inhuren voor periodieke inspectie én onderhoud van je riolering. Wat je maar wenst! Zeker voor hotels, zorginstellingen of woningcorporaties kan deze laatste dienst een zeer interessante optie zijn.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je surft naar de website van Rioolprobleem Kwijt. Hier tik je je postcode of je woonplaats in. Vervolgens zie je een telefoonnummer verschijnen: hiermee kom je rechtstreeks in contact met jouw lokale specialist! Een afspraak maken of vragen stellen kan ook via ons contactformulier. Jouw expert neemt alle verzoeken vrijwel direct in behandeling: ook in het weekend en op feestdagen! Kom je samen tot een afspraak, dan zorgt hij ervoor dat hij zo snel mogelijk bij jou kan komen aanbellen. Vanzelfsprekend neemt hij dan alle benodigdheden mee voor een professionele inspectie. Eenmaal ter plekke onderzoekt hij jouw klachten over je riolering en kiest hij een geschikte inspectiemethode. Is visuele inspectie voldoende of moeten er technische middelen aan te pas komen, zoals een rioolcamera of een rookgenerator?

3

Inspectie uitgevoerd? Eind goed, al goed!

De rioolexpert kruipt onder de vloer om de buizen te inspecteren. Hangen ze goed in de beugels? Zijn er scheuren of breuken? Lukt het niet om het probleem met het blote oog op te sporen, dan kan een rioolcamera worden ingezet. Deze wordt via je toilet door de riolering geleid om alle leidingen te controleren op gebreken. In andere gevallen gebruikt de specialist een rookgenerator. Dit apparaat blaast een onschadelijke witte rook door verdachte leidingen om eventuele scheuren of breuken aan te tonen. Deze methode wordt vooral gebruikt om stankoverlast te onderzoeken. Het voordeel van deze technieken is dat er geen muren of vloeren opengebroken hoeven te worden. Althans, nog niet. Want als er een defect in je riolering wordt gevonden, kunnen die werkzaamheden alsnog voorkomen.

4

Advies van jouw rioolexpert

Is er een defect aan het licht gekomen? De vakman kan desgewenst een uitgebreide rapportage maken van zijn bevindingen, eventueel met videobeelden. Je krijgt dan een plan van aanpak overhandigd: hierin staat wat er moet gebeuren om het defect op te lossen en wat je dit gaat kosten. Stem je in met de aanpak en de prijs, dan maak je een nieuwe afspraak met je lokale vakman om de reparaties te laten uitvoeren. Kleinere reparatiewerkzaamheden kunnen meestal meteen worden uitgevoerd als de tijd dit toelaat. Zijn alle problemen opgelost? Dan kun je weer volop aandacht besteden aan je dagelijkse bezigheden! En heb je na de ingreep nog vragen? Dan kun je jouw vakman altijd weer bellen of mailen voor advies.

Kosten voor rioolinspectie

Van professionele inspectie tot professionele oplossing

Hoeveel betaal je voor een rioolinspectie? Dat kan per opdracht verschillen. Jouw lokale expert zal er in ieder geval voor zorgen dat jij altijd een eerlijke en heldere berekening krijgt. Wel zal hij eerst moeten bepalen welke diensten binnen de inspectie noodzakelijk zijn. De volgende vragen zijn dan van groot nut:

  1. Hoe groot is het gebouw?
  2. Met welke middelen moet de inspectie worden uitgevoerd?
  3. Hoeveel tijd zal de inspectie in beslag nemen?
  4. Wenst de klant een uitgebreide rapportage?

Soms neemt een inspectie meer tijd en meer middelen in beslag, zeker als het om een heel groot pand - en dus om een zeer uitgebreid rioolstelsel - gaat. Zijn herstelwerkzaamheden na inspectie nodig? Ook daar zijn kosten aan verbonden en die kunnen eveneens per situatie verschillen. Meer weten of meteen een afspraak regelen? Neem dan nu contact op met jouw lokale professional.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Piet uit Hunsel

Wij zijn erg blij met de hulp van rioolservice budel. We weten nu na lange tijd, wat het probleem is en nu kan er iets aan gedaan worden. Een opluchti...

Lees de hele review

Berrie uit Kampen

Goed en snel geholpen met professionele apperatuur.

C.j.m uit Brunssum

Snelle service vriendelijk werkte netjes en gaf goed advies

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Rioolinspectie? Deze mensen vroegen om hulp

Ik vermoed dat de hemelwaterafvoer is aangesloten op het riool. Dit denk ik omdat er bij regenval geen water uit de afvoer stroomt en de putten op welke ze zijn aangesloten ook geen water lozen. Ik heb zelf al water gespoten in de hemelwaterafvoer welke op straat uitkomt, maar dit water komt niet terug. Ik zou graag een prijsopgave ontvangen voor een inspectie.

3 maanden geleden

Overijssel • Dinkelland •

Hebben waarschijnlijk een probleem met het toilet en de douche-afvoer. Water blijft staan in de douchehoek terwijl het water in de toilet zeer laag staat. Er is ook een vochtplek in het plafond van de woonkamer. We weten niet precies wat er aan de hand is dus we hopen dat er iemand langs kan komen. Wat zijn de kosten voor een inspectie?

3 maanden geleden

Gelderland • Apeldoorn •

Ik heb problemen met mijn riolering. Mijn riolering is onlangs schoongespoten en toen vertelde de ontstopper dat er waarschijnlijk een verzakking is. Graag zou ik willen weten wat een camera inspectie door u zou gaan kosten.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Oegstgeest •

Ik ruik nu al sinds ik mijn huis kocht een urinegeur. Het huis is keurig onderhouden, en tijdens de inspectie was de kruipruimte droog. De geur loopt van beneden, langs de muur die aan de wc grenst, ook ruik je het langs de muren van de eerste en tweede verdieping. Wat kan dit zijn? Waar moet ik zelf kijken? Als jullie komen kijken, hoe duur zou dit dan zijn? Ik hoop dat jullie spoedig een camera inspectie kunnen doen.

3 maanden geleden

Gelderland • Ede •

Goedendag, ik zou graag mijn hele riolering willen laten inspecteren en indien nodig laten reinigen/ontstoppen. Wij hebben een klotsend geluid in de afvoer. Wanneer het geluid in de afvoer gaat lijkt er een klotsend geluid te komen. Ik zou hier graag de kosten van willen weten en/of een offerte van willen ontvangen. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Gelderland • Harderwijk •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist