Rioolbeheer

Jouw riool beheren is nog nooit zo makkelijk geweest

Rioolbeheer houdt in dat men ervoor zorgt dat het riool goed blijft werken. Je kunt dan een riooldeskundige inschakelen voor periodieke controles van je riolering. Het grote voordeel? Beginnende rioolproblemen worden meteen getackeld en je weet altijd in welke staat je riolering verkeert.  Wil jij extra zorg besteden aan de riolering van je woning of bedrijf? Dan kun je op deze pagina terecht voor alle informatie. Meteen een afspraak maken kan ook: wij brengen je rechtstreeks in contact met jouw lokale vakman.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Rioolbeheer aanvragen via Rioolprobleem Kwijt

Jouw lokale rioolexpert staat je met raad en daad bij

Kapotte rioleringsbuizen of verstoppingen in het riool kunnen voorkomen worden wanneer er periodiek onderhoud en inspectie plaatsvindt. Voorkomen is beter dan genezen! Laat je rioolstelsel daarom beheren en onderhouden door een speciaal geselecteerde riool vakman van Rioolprobleem Kwijt. Bel ons nummer of stuur een bericht via het contactformulier. Laat een lokale specialist je adviseren over het onderhoud van je riolering en maak samen een gericht actieplan!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat is rioolbeheer?

Periodiek onderhoud om rioolproblemen te voorkomen

Rioolbeheer is het regelmatig inspecteren en onderhouden van een riolering. Dat is nodig, want het riool bestaat uit vele verschillende onderdelen, zoals buizen, putten of pompen. Alle onderdelen dienen om afvalwater en hemelwater op een een veilige en gezonde manier af te voeren. Zo worden ziektes zoals cholera onder de bevolking voorkomen en kan vervuild water niet in het milieu terechtkomen.  

Komt er door een lekkage aan een leiding of door een ander mankement wel vervuild water uit de riolering in de bodem terecht? Dan moet deze bodem gesaneerd (ofwel: verschoond) worden. Als het vervuilde water uit jouw riolering afkomstig is, dan zijn de kosten voor de sanering voor jou!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Wanneer vraag je rioolbeheer aan?

Dankzij rioolbeheer kun je problemen als verstoppingen, lekkages, leidingbreuken of rioollucht voor zijn. Natuurlijk zit geen enkele woning of bedrijf op dit soort problemen te wachten, maar is dat genoeg reden om rioolbeheer aan te vragen? Dat ligt eraan. Zorginstellingen hebben er bijvoorbeeld groot belang bij om omgevingen schoon en steriel te houden. Een leidingbreuk kan zoiets teniet doen. Ook woningcorporaties hebben baat bij rioolbeheer, omdat ze niet overal tegelijk kunnen zijn om rioolproblemen bij huurders op te lossen. Ook huishoudens kunnen van rioolbeheer profiteren. Misschien heb je op dit moment veel last van lekkages of verstoppingen en is uit onderzoek gebleken dat je riool vervangen moet worden. Tot het zover is, kun je rioolbeheer aanvragen, zodat je tot de vervanging gebruik kunt blijven maken van je sanitaire voorzieningen.

2

Contact met jouw lokale expert

De rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt helpen je graag als je vragen hebt over onderhoud en beheer van het riool. Via ons kom je rechtstreeks in contact met een lokale professional. Je toetst je postcode of woonplaats in of je stuurt een verzoek via het contactformulier. Je kunt je vakman vragen stellen over zijn diensten of meteen een afspraak met hem maken. Hij zorgt er dan voor dat hij zo spoedig mogelijk bij je kan langskomen. Je bespreekt met hem de noodzaak van rioolbeheer en hij kan een inspectie organiseren om te bepalen wat er daadwerkelijk moet gebeuren. Na inspectie kan hij dan een rioleringsplan opstellen. In dit plan zullen de benodigde werkzaamheden beschreven worden.

3

Rioolbeheer uitvoeren

Wat is de staat van je riolering en hoe vaak moet je specialist dan langskomen? Wat moet er het komende jaar of in de komende jaren aan het riool gebeuren? Jouw vakman geeft je advies en draagt mogelijke oplossingen aan. Uiteraard houdt hij hierbij rekening met je budget. Onder het rioolbeheer kunnen veel verschillende taken vallen, zoals: inspectie. reiniging, ontstopping, reparaties of renovaties. Het grote voordeel is dat zowel beginnende als bestaande rioolproblemen snel worden opgespoord en getackeld. In het plan van de specialist staat precies wat er moet gebeuren en tegen welke kosten de uit te voeren werkzaamheden mogelijk zijn. Na jouw akkoord kan er getekend worden en gaat de expert vanaf de afgesproken datum aan de slag.

4

Advies van jouw rioolexpert

Jouw lokale vakman houdt je voortdurend op de hoogte van de staat van je riolering. Desgewenst kan hij een uitgebreid rapport opstellen. In veel gevallen wordt er ook een logboek bijgehouden van de uitgevoerde werkzaamheden. Daarnaast biedt de vakman je ook advies over het onderhoud van je riolering. Het is namelijk erg belangrijk dat jij hieraan een steentje bijdraagt. Dit doe je bijvoorbeeld door niets door de riolering te spoelen wat de leidingen zou kunnen verstoppen of beschadigen. Giet bijvoorbeeld nooit olie of vet door je afvoeren. Doe je dat wel, dan kan er een spectaculaire verstopping ontstaan. Ook moet je voorzichtig zijn met chemische middelen: de meesten kunnen je leidingen namelijk sneller doen slijten of zelfs doen smelten.

Kosten rioolbeheer

Service op maat voor een gepaste en redelijke prijs

De kosten voor rioolbeheer zijn geheel afhankelijk van de afspraken tussen jou en de lokale vakman. Na rioolinspectie van je riolering zal in ieder geval duidelijk worden wat er precies moet gebeuren. Grofweg kan er dan een gepaste en redelijke prijs worden bepaald aan de hand van de volgende vragen:

  1. Gaat het om één of meerdere complexen?
  2. Hoe uitgebreid is het te behandelen rioolstelsel?
  3. Hoe vaak zal de specialist moeten langskomen?
  4. Welke werkzaamheden zijn nodig om je riolering in goede staat te houden?
  5. Met welke middelen moeten de benodigde werkzaamheden worden uitgevoerd?
  6. Hoeveel tijd zullen de werkzaamheden in beslag nemen?
  7. Is er voldoende budget om de plannen te kunnen uitvoeren?

Voor rioolbeheer zijn er verschillende afspraken mogelijk. Wil je hier meer over weten? Bel of mail dan vandaag nog voor een meer advies of voor een vrijblijvend aanbod. Wij verzekeren je dat jouw riolering in goede handen is bij jouw lokale vakman! Neem contact op en hij staat je persoonlijk te woord!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Ellen uit Vught

Ook in het weekend een snelle hulp van willem langewouters van riwelda rioleringswerken. Hij deed er alles aan om mijn probleem met de riolering te ve...

Lees de hele review

Berrie uit Kampen

Goed en snel geholpen met professionele apperatuur.

Michiel uit Amsterdam

Snel en netjes geholpen

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Rioolbeheer? Deze mensen vroegen om hulp

Ik ben werkzaam voor een organisatie die appartementen verhuurd in de binnenstad van Amsterdam. Wij verhuren 43 appartementen op 11 verschillende locaties in Amsterdam. Zoals u ongetwijfeld begrijpt hebben wij regelmatig te maken met verstoppingen die z.s.m. dienen te worden opgelost. Momenteel worden verstoppingen opgelost door onze CV monteur, echter is hij hier niet in gespecialiseerd en vinden wij hem vrij duur. Daarom ben ik aan het oriënteren of we wellicht een andere partij kunnen vinden die ons in de toekomst met een passende prijs de juiste service kan bieden. We zoeken dus iemand die deze appartementen kan beheren en eventuele rioolproblemen kan voorkomen. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Dag, Ik ontvang graag een offerte voor een 'abonnement' voor 61 dan wel 108 particulieren in één complex. Ik wil graag dat de rioolen ontstopt worden en dat er een jaarlijkse inspectie gaat plaats vinden. Het gaat om een nieuwbouwcomplex en ik wil graag dat alles goed verloopt. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Wij hebben sinds de aanleg van onze badkamer last van stank die uit het doucheputje komt. Tot op heden hebben we geen idee waardoor het komt. We willen graag dat dit probleem wordt opgelost en daarnaast willen we ook een jaarlijkse rioolcontrolle afsluiten. We hebben namelijk al veel problemen gehad met onze riolen en dit willen we in de toekomst voorkomen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Als vereniging Dijkrandwoningen (geen VvE) zijn we op zoek naar deskundige op het terrein van hemelwaterafvoer en riolering. We hebben twee bouwblokken met 16 woningen van ± 30 jaar oud. Ze zijn allemaal voorzien van separate royaal bereikbare kruipruimtes. Door deze ruimten lopen leidingen en afvoeren. Er bestaat collectieve behoefte aan deskundig advies inzake zowel de status van de kruipruimten met het inpandige riooldeel als advies over het uitwendige hemelwater afvoersysteem. Kunnen we hierover, liefst ter plaatse, een afspraak maken? Ik hoor het graag.

3 maanden geleden

Utrecht • Nieuwegein •

Ik zou graag horen wat een abonnement bij jullie kost en hoe dat in zijn werk gaat. We hebben nog geen verstopping maar wil het voorkomen door regelmatige controle. We kennen namelijk mensen die hier veel problemen mee hebben gehad en willen niet dat het bij ons net zo erg wordt. Ik hoor het graag.

3 maanden geleden

Gelderland • Hattem •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist