Regenpijp ontstoppen

Voor elke regenpijp ontstopping een enthousiaste expert

Regenpijp ontstoppen? Daar heb je een kundige en enthousiaste vakman voor nodig, zeker als je slecht ter been bent of geen tijd hebt om zelf je regenpijp te ontstoppen. Maar als de regenpijp niet ontstopt wordt, dan kan het water op je dak niet meer weg. Door het teveel aan vocht kan de goot overstromen of zelfs inzakken. Komt het water op je buitenmuren terecht, dan kan er zowel buiten als binnen houtrot of schimmelgroei optreden! Voorkom dit nu door onze specialist in te schakelen.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Regenpijp ontstoppen: zelf oplossen of laten doen?

Regenpijp ontstopping door jouw lokale riooldeskundige

Het zelf ontstoppen van een regenpijp kan zwaar werk zijn. Misschien ben je fysiek ook niet in staat om dit te doen. Wat de reden ook is, onze rioolspecialisten komen graag een handje helpen. Bel of mail naar Rioolprobleem Kwijt en je komt rechtstreeks in contact met een vakman uit je eigen regio. Hij kan je al binnen 24 uur helpen, ook in het weekend en als het nodig is, zelfs op feestdagen. Wacht niet met bellen, want waterschade wacht ook niet!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je regenpijp ontstoppen?

De meest populaire tips op een rij

Wacht je vol spanning af tot het water over je buitenmuren loopt en het vocht naar binnen trekt? Of probeer je het probleem eerst nog zelf op te lossen? Sommige mensen kiezen voor dit laatste. Speciaal voor hen hebben we een aantal tips om een regenpijp te ontstoppen.

  1. Verwijder met een schepje het vuil van je dak en verzamel het in de emmer. Zo voorkom je dat er meer vuil in de regenpijp terechtkomt. Natte bladeren laten zich makkelijk verzamelen. Droge bladeren kun je met een borstel wegvegen.
  2. Met een lange stok, een lang stuk ijzerdraad of een ontstoppingsveer kun je de blokkade in je regenpijp doorprikken. Pas wel op dat je de pijp niet beschadigt, want met deze gereedschappen kan dat makkelijk gebeuren.
  3. De meeste regenpijpen bestaan uit zink, lood of pvc. Soms bestaan ze ook uit koper. Ze kunnen slijten, vervormen of breken als je chemicaliën gebruikt om een blokkade op te lossen. Gebruik dan ook liever geen chemische middelen!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het regenpijp ontstoppen

Via je regenpijp wordt hemelwater, zoals regen en sneeuw, naar je regenpijp afgevoerd. Het water kan dan door naar je riolering of het wordt naar oppervlaktewater geleid. Helaas kunnen bladeren, takjes, zand of andere materialen je regenpijp blokkeren. Zit de pijp vol met vuil, dan kan het water op je dak ook niet meer weg. het dak overstroomt en het water komt op je buitenmuren terecht. Dringt het naar binnen, dan kunnen muren, vloeren, plafonds en meubelen door houtrot of schimmel worden aangetast. Geen prettig vooruitzicht? Uiteraard niet. Zelf je regenpijp ontstoppen dan? Daar heb je de tijd en de middelen niet voor of je bent slecht ter been. In plaats daarvan kun je via Rioolprobleem Kwijt meteen een riooldeskundige inhuren!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Gelukkig weet je al hoe je Rioolprobleem Kwijt kunt vinden, anders had je deze informatie niet kunnen lezen! Vul je woonplaats of postcode in en je ziet meteen het telefoonnummer van jouw lokale expert. Je mag ook het contactformulier gebruiken als je een prijsopgave wilt ontvangen of een afspraak wilt maken. Jouw expert zal ervoor zorgen dat hij jouw opdracht zo snel mogelijk kan uitvoeren! Vanzelfsprekend komt hij langs in een servicewagen met daarin al het nodige gereedschap. Als er een hoog dak beklommen moet worden, brengt hij soms een tweede man mee die toezicht kan houden op de veiligheid. Of dit gebeurt, wordt uiteraard van tevoren met je besproken zodat je weet wat je kunt verwachten.

3

Regenpijp ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

Jouw specialist verwijdert eerst het oppervlakkige vuil van het dak. Zo kan dat in ieder geval niet in je regenpijp belanden. Hierna zal de vakman de regenpijp ontstoppen met behulp van een hogedrukslang. De pijp wordt meestal van bovenaf doorgespoten. Lukt dit niet, dan kan de pijp in veel gevallen ook vanaf de onderkant worden behandeld. In sommige gevallen is de blokkade zo hardnekkig dat de pijp eerst gedemonteerd en dan doorgezaagd moet worden. De expert spuit het verstopte deel dan goed door. Hierna kan de regenpijp weer gerepareerd en gemonteerd worden. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de blokkade. Mos, onkruid, bladeren, takjes, modder, grind of vogelpoep kunnen hardnekkig blijven vastzitten!

4

Advies van jouw rioolexpert

Is de blokkade in je regenpijp eindelijk verdwenen? Dat was te verwachten, want jouw vakman werkt alleen met het allerbeste gereedschap! Nu is het wel zaak om nieuwe blokkades in je regenpijp te voorkomen. De expert geeft je dan vrijblijvend advies: zo kun je bijvoorbeeld een rooster boven de pijp plaatsen. Regen, hagel of sneeuw kunnen door het rooster, maar bladeren niet. Misschien moet je ook gaan nadenken over een onderhoudscontract. Jouw lokale vakman komt dan op regelmatige basis jouw regenpijp en alle andere gerelateerde dakonderdelen onderhouden. Ontstopping, reparatie en renovatie kan daar ook bij horen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Nog vragen na de ingreep? Dan mag je jouw lokale specialist altijd weer bellen of mailen.

Regenpijp ontstoppen kosten

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij regenpijp ontstopping

Als jouw specialist een eerlijke prijs moet berekenen voor het ontstoppen van een regenpijp, dan moet hij met een aantal zaken rekening houden. Niet alle opdrachten kosten namelijk evenveel geld, omdat sommige makkelijker op te lossen zijn dan andere. Maar waarmee moet de vakman dan rekening houden?

  1. De ernst van de blokkade
  2. De bereikbaarheid van deze blokkade
  3. De (eventueel) uit te voeren reparaties
  4. De middelen voor ontstopping en reparatie
  5. De duur van de behandeling

Sta je op het punt om jouw lokale specialist te bellen voor een afspraak? Dan kun je hem het probleem uitleggen en alvast naar een prijsopgave vragen. De afspraak is zó gemaakt! Eenmaal ter plekke kan de vakman je heldere uitleg verschaffen over de benodigde werkzaamheden en wat alle handelingen dan definitief zullen kosten. Verwacht een goede service, want jouw tevredenheid staat bij hem voorop!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Annemiek uit Gouda

Goed geholpen. Prettig in contact. Goede uitleg en advies.

Jolanda uit Steenwijk

Snel en vakkundig geholpen door een aardige nette medewerker van kamers rioolreiniging!

Arjan uit Eindhoven

Riool service budel was snel ter plaatse (binnen 12 uur) om de leidingen weer vrij te maken. Na oplossen van het probleem ook advies ter preventie. Aa...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Regenpijp ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

Sinds enkele dagen loopt de regenpijp niet meer. Het water zoekt momenteel de makkelijkste weg en dat is via de buizen van de wasmachine terug naar binnen. Het is mij met een ontstoppingsveer niet gelukt om de verstopping weg te krijgen. Mogelijk zit het onder de grond. Ik hoop snel van jullie te horen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

De regenpijp moet ontstopt worden. Tegen de buitenmuur, aan de bovenkant zien we het regenwater langs de muur stromen en zien we groene aanslag tegen de muur aan. De glazenwasser zegt dat er in geen afval te zien is. Kunnen jullie dit verhelpen?

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Tilburg •

De regenpijp aan de voorkant van het huis lijkt geblokkeerd. Bij zware regenval stroomt het water niet weg door de pijp maar lekt het vanuit de dakgoot en komt het eruit tussen de verbindingen van de pijpstukken. Ik wil dat mijn regenpijp ontstopt wordt en ik hoop dat er snel iemand langs kan komen.

3 maanden geleden

Limburg • Heerlen •

De zinken regenwaterafvoer (de regenpijp) van ons fietsenhok moet ontstopt worden. Ik heb zelf geprobeerd deze door te spoelen met een tuinslang maar dat hielp niet. Vermoedelijk zitten er bladeren in. Het levert geen direct probleem op (alleen bij regenval) maar ik wil het wél graag verholpen hebben.

3 maanden geleden

Gelderland • Bronckhorst •

Wat zijn de kosten om een regenpijp te laten ontstoppen? Hij zit namelijk al een hele tijd vast en er stroomt geen regenwater door. Ik wil dat er een professional langs komt om de boel te ontstoppen. Ik hoop spoedig van jullie te horen.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Eindhoven •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist