Keuken ontstoppen

Ontstoppen afvoer keuken door een erkende specialist

Keuken ontstoppen lastig? Aan dat probleem kan vandaag een einde komen als je via ons een erkende lokale specialist inschakelt. Voorkom stinkende afvoeren, torenhoge vaatstapels en - als je een café of restaurant hebt - boze klanten! Wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een deskundige langskomt om je keukenafvoer op een professionele wijze te ontstoppen. Eerst meer weten voor je een afspraak gaat maken? Graag leggen we je hier meer uit over de diensten van jouw vakman.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Ontstoppen keukenafvoer: zelf oplossen of laten doen?

Keuken ontstoppen door jouw lokale riooldeskundige

Met bepaalde middelen om een keuken afvoer te ontstoppen moet je uitkijken. Zo kan een ontstoppingsveer bij verkeerd gebruik schade aan je leidingen veroorzaken. Dit gebeurt vooral wanneer de kabel in de afvoer blijft steken. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn zelfs nog schadelijker: ze zijn zeer slecht voor het milieu, tasten je leidingen aan en kunnen brandwonden veroorzaken. Liever een veilige en verantwoorde oplossing? Via Rioolprobleem Kwijt kom je in contact met een vakman uit je eigen regio. Bel of mail hem nu en hij helpt je graag verder!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je keuken ontstoppen?

De meest populaire keuken ontstoppen tips op een rij

Voordat je een riooldeskundige belt, wil je misschien nog een paar pogingen wagen om je keukenafvoer zelf te ontstoppen. Met de volgende tips helpen we je graag even vooruit. Zorg er wel voor dat je eerst al het overtollige water uit je keukenafvoer schept, voordat je aan een oplossing begint. Klaar voor de start?

 1. Meng een pak zuiveringszout met een halve liter schoonmaakazijn. Pas op je gezicht, want dit mengsel kan sterk bruisen! Giet het door je keukenafvoer en laat het een nachtje intrekken. Spoel het hierna door met een liter heet water.
 2. Werkte het vorige mengsel niet? Plaats dan een rubberen ontstopper op de keukenafvoer. Het rubber kun je eerst verwarmen onder een hete kraan: hier wordt het materiaal soepel van. Beweeg de ontstopper krachtig op en neer om het vuil naar boven te halen.
 3. In de kromming van de sifon onder je gootsteen kan vuil zitten. Haal de sifon los en reinig de binnenkant. Plaats de sifon hierna weer zorgvuldig terug, anders gaat deze lekken en heb je er binnen de kortste keren een probleem bij.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het keuken ontstoppen

Even je handen wassen, borden afspoelen, groente of fruit schoonmaken: dit gaat allemaal niet meer zo makkelijk als er een afvoer in je keuken is geblokkeerd. Je merkt het als het water in je gootsteen maar heel langzaam wegloopt of zelfs helemaal stilstaat. Zit er een ophoping in de afvoer van uw gootsteen, dan kan dat ook gevolgen hebben voor je afwasmachine. Dikwijls is deze aan dezelfde afvoer gekoppeld. Doet de vaatwasser het inderdaad niet meer? Je trekt de machine open en ziet meteen een waterpoel waar de etensresten nog in drijven. De vaat is ook niet goed schoon. Zelf je keuken ontstoppen? Geen tijd en geen zin, zeker als je een bedrijf runt! Nee, je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je belt een lokale riooldeskundige.

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Waarom kiezen voor Rioolprobleem Kwijt? Omdat je altijd hulp krijgt van een expert uit je eigen regio, waar je ook woont of werkt. Je toetst je woonplaats of postcode in en je kunt meteen het nummer bellen dat op je scherm verschijnt. Je mag ook het contactformulier invullen voor het maken van een afspraak. Onze vakman reageert op alle verzoeken en zorgt ervoor dat hij zo snel mogelijk ter plekke kan zijn. Uiteraard brengt hij al het nodige materiaal voor een keuken ontstopping mee. Een waarschuwing vooraf: betreft het een geblokkeerde vaatwasser? Als de oorzaak bij de afvoer ligt, heb je zonder meer een rioolvakman nodig. Gaat het om een technisch defect? Dan kun je beter een monteur inschakelen die verstand heeft van jouw merk vaatwasser.

3

Keuken ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

Jouw vakman kan met verschillende gereedschappen je keuken ontstoppen: meestal gebruikt hij een frees of een hogedrukreiniger. Soms kan de klus ook met een ontstoppingsveer geklaard worden. Binnen een uur kan je keukenafvoer volledig ontstopt zijn, afhankelijk van de ernst van de blokkade. Blijkt de blokkade door iets anders veroorzaakt te worden, bijvoorbeeld door een gebroken leiding, dan zal dat nader onderzocht moeten worden. De specialist kan dan besluiten om een inspectie uit te voeren, maar dit zal hij eerst met je overleggen. Komt er inderdaad een defect aan het licht? Dan zullen er mogelijk reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. De vakman bespreekt dan met jou de mogelijkheden qua aanpak en prijs. Komen jullie tot een akkoord, dan gaat hij weer zo snel mogelijk aan de slag.

4

Advies van jouw rioolexpert

De gootsteen sputtert niet meer tegen. Je vaatwasser draait weer op volle toeren. Wat is het toch fijn als je keukenafvoer weer werken! Maar hoe voorkom je nieuwe blokkades? Nu is regelmatig je keukenafvoer reinigen nog altijd beter dan je keukenafvoer ontstoppen. Jouw vakman zal je dan ook allerlei vrijblijvende tips geven voor het onderhoud van je keukenafvoeren. Misschien moet je geen olie of vet meer weggieten? Misschien moet je vaker voorkomen dat er etensresten diep in je leidingen verdwijnen? Wat het advies ook is: je zult er ongetwijfeld voordeel uit kunnen behalen! En heb je na de ingreep nog vragen? Of heb je weer last van een rioolprobleem? Dan mag je altijd weer contact opnemen met jouw lokale expert!

Kosten ontstoppen keukenafvoer

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij keuken ontstopping

Voor het ontstoppen van een keukenafvoer kunnen we geen eenduidige prijs noemen. Aan elk probleem kan namelijk een andere oorzaak - en dus ook een andere oplossing - gekoppeld zijn. Jouw lokale specialist doet er in ieder geval alles aan om tot een eerlijke prijs te komen voor zijn diensten. De volgende vragen zijn dan van belang:

 1. Is de blokkade in je keukenafvoer goed bereikbaar?
 2. Hoe hardnekkig is de blokkade eigenlijk?
 3. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
 4. Zijn reparaties ook noodzakelijk?
 5. Met welke middelen zullen eventuele inspectie en reparaties moeten worden uitgevoerd?
 6. Met welk gereedschap kan je keukenafvoer het beste ontstopt worden?
 7. Hoeveel tijd zal de keuken ontstopping in beslag nemen?
 8. Hoe snel moet de keukenafvoer eigenlijk ontstopt worden?

Een voorbeeld? Als je pan met frituurvet in je keuken afvoer giet, kan de specialist lang bezig zijn aan een oplossing en dat zul je uiteraard terugzien in de kosten. Wil jij alvast een prijsopgave van jouw lokale expert ontvangen of meteen een afspraak met hem maken? Dan mag je ons op elk moment van de dag bellen of mailen!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Hans uit Apeldoorn

Een verstopping is nooit een feest maar na het telefoontje was de loodgieter snel aanwezig en kon hij het probleem oplossen en was mijn dag weer goed....

Lees de hele review

Michiel uit Amersfoort

Uitstekende bereikbaarheid, duidelijke afspraken, stipt op net en keurig werk.

Thea uit Le duc

Twee potdichte rioleringen om ons huis lopen weer als een zonnetje na de reiniging door een vriendelijke medewerker. Wij zijn er blij mee.

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Keukenafvoer ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

De keukenafvoer loopt niet meer goed door. We zijn al te werk gegaan met verschillende ontstoppers maar dit was zonder succes. Het is erg vervelend want hierdoor kunnen we niet goed gebruik maken van onze keuken. Ik hoop snel van jullie te horen

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Den Haag •

De keukenafvoer moet ontstopt worden. De keuken is twee maanden geleden ook al onstopt, maar dat was van korte duur. Er is toen een loodgieter geweest, nu zou ik graag een vakman met professioneel gereedschap inschakelen. Ik hoop snel van jullie te horen. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Onze keuken is al de hele week verstopt en het is verschrikkelijk irritant. Wat zijn de kosten voor het onstoppen van de keukenafvoer? Wanneer zouden jullie dit kunnen uitvoeren? We zoeken een professional die het bij ons zonder problemen kan uitvoeren.

3 maanden geleden

Limburg • Echt-Susteren •

Ik heb een blokkade in de keukenafvoer. Het zit waarschijnlijk ergens onder de betonvloer. Met een trekveer kom ik ongeveer een meter in de afvoer. Daarna kom ik niet verder. Het water loopt niet meer weg. Wat zijn de kosten ongeveer? En kunnen jullie dinsdag langskomen?

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Roosendaal •

De keukenafvoer werk niet goed meer. Het is nodig dat er een onstopper komt. We hebben zelf namelijk van alles geprobeerd maar dit was allemaal zonder enig succes. Ik zie uw reactie spoedig tegemoet.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Eindhoven •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist