Riool of afvoer ontstoppen voor Groningen

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Groningen.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Groningen is 123 Ontstopper; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Groningen. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Groningen: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Groningen bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Groningen, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Groningen. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Groningen weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Groningen? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riool Groningen

Het afvalwater van bedrijven en huishoudens in Groningen wordt afgevoerd via het rioolstelsel. Voor een groot deel wordt regenwater en afvalwater via hetzelfde riool afgevoerd; dit is het gemengde rioolstelsel. Maar, om in te spelen op de klimaatverandering, wordt er in Groningen op steeds meer plekken een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Hierbij gaat alleen het afvalwater naar de rioolgemalen en kan het regenwater rechtstreeks naar het oppervlaktewater worden afgevoerd.

Rioolservice Groningen

Rioolbuizen gaan niet eindeloos mee. Om ervoor te zorgen dat het riool goed blijft functioneren en er niet continu problemen ontstaan wordt er door de gemeente Groningen geïnvesteerd in rioolrenovatie. Op verschillende plekken in de stad worden werkzaamheden uitgevoerd. Voor de renovaties wordt gebruik gemaakt van de koustechniek, wat inhoudt dat de rioolbuis van binnenuit wordt hersteld. Hoe dit in zijn werk gaat? Via een rioolput wordt er een kunststof kous geplaatst in de bestaande rioolbuis. Als deze kous uithardt ontstaat er een nieuwe leiding. Dankzij de vernieuwde leiding kan het riool weer 50 jaar langer mee. Deze methode heeft een groot voordeel voor de inwoners van Groningen, het is namelijk niet nodig om de straat open te breken. Scheelt een hoop overlast!

Rioolgemalen

Om vervuiling te voorkomen gaat het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie voordat het in oppervlaktewateren wordt geloosd. De gemeente heeft hiervoor een uitgebreid buizenstelsel en een aantal kleine rioolgemalen. Via deze weg komt het afvalwater uit bij het hoofdgemaal, op dit punt neemt het waterschap de verantwoordelijkheid voor het rioolwater over van de gemeente Groningen. Het hoofdrioolgemaal (rioolgemaal Groningen) pompt het afvalwater door een persleiding van acht kilometer om vervolgens uit te komen bij de waterzuiveringsinstallatie. Leuk om te weten: het rioolgemaal is sinds 1994 een monumentaal gebouw.

Woonboten

Groningen is een stad met behoorlijk wat woonboten. Het afvalwater van de bewoners van deze woonboten werd lange tijd geloosd in het oppervlaktewater. Ook nadat de stad was voorzien van een rioolstelsel werd het afvalwater van de woonboten nog altijd rechtstreeks in het oppervlaktewater geloosd. In 1997 werden de eerste stappen ondernomen om hier verandering in te brengen. Met de ingang van het Lozingenbesluit huishoudelijk afvalwater werd het lozen van huishoudelijk afvalwater officieel verboden. Toch heeft het nog een jaar of 10 geduurd voordat er echt iets gedaan werd. Pas in 2007 besloot de gemeente Groningen dat woonboten ook op het rioolstelsel in de stad aangesloten moesten worden.

Riool verstopt Groningen

Zoals eerder genoemd investeert de gemeente in het onderhouden en verbeteren van het rioolstelsel, maar dat neemt niet weg dat er van tijd tot tijd problemen kunnen ontstaan. Wanneer het riool verstopt in Groningen is het belangrijk om dit tijdig op te laten lossen. Wacht men hier te lang mee dan kunnen de problemen erger worden of de buizen kunnen beschadigen.

Ontstoppingsbedrijf Groningen

Wanneer u te maken krijgt met rioolproblemen dan is het aan te raden om een professioneel ontstoppingsbedrijf uit Groningen in te schakelen. De problemen zullen snel en vakkundig voor u worden opgelost.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Groningen

Wij hebben last van kalksteen/urinesteen in onze leiding, dat is geconstateerd d.m.v een camera. Is dit probleem op te lossen zonder de leiding te vervangen?

vrijdag 13 april 2018
De Vries Lamstraat, Groningen

Graag zou ik een vetput laten plaatsen.

maandag 12 maart 2018
Zuiderweg, Groningen

Rioollucht in de badkamer na verbouwing. Er is al een extra grote beluchter geplaatst en het een en ander afgekit, maar de stank blijft. De geur is wisselend van sterkte.

dinsdag 6 maart 2018
Saffierstraat, Groningen

De wc is verstopt. Vermoedelijk doordat er een toiletblok in is gevallen. We hebben al meerdere chemische ontstoppers geprobeerd maar helaas zonder succes.

vrijdag 29 december 2017
Koeriersterweg, Groningen

Afvoerputje moet 1,5 meter verplaatst worden. Hiervoor in de plaats moet een afvoerrooster van ongeveer 2,5 meter breed komen.

zaterdag 21 oktober 2017
Kerkstraat, Groningen

Het doucheputje stinkt, de wc's spoelen niet altijd goed door en de wasbak loopt langzamer leeg. Lijkt een beginnende verstopping.

woensdag 4 oktober 2017
De Zaayer, Groningen

Het water van de afvoer in de keuken loopt niet meer weg. Ik heb alles geprobeerd maar niks helpt.

zondag 1 oktober 2017
Wagnersingel, Groningen

Er is waarschijnlijk een plastic kapje van het afzuigsysteem in het toilet gevallen en per ongeluk doorgespoeld. Het toilet is nu nog niet verstopt, maar om problemen te voorkomen zou ik het graag laten inspecteren.

donderdag 17 augustus 2017
Nijensteinheerd, Groningen

De geur uit het doucheputje is niet echt fris, moet waarschijnlijk gereinigd worden.

maandag 7 augustus 2017
Hereweg, Groningen

Het water dat via de dakafvoer in de riolering zou moeten lopen liep niet meer weg en sloeg door de muur van de schuur naar binnen. Een buurman is met een veer de riolering in gegaan en toen hij hem eruit trok bleken er wortels aan de veer te zitten. De riolering loopt door de tuin van de schuur naar de straat. Waar het kapot is weten we niet.

donderdag 27 juli 2017
Getij, Groningen

Hemelwaterafvoer loopt door de schuurvloer en heeft mogelijk last van boomwortels bij de aansluiting op het riool.

donderdag 27 juli 2017
Isebrandtsheerd, Groningen

Na het douchen loopt het water niet weg.

dinsdag 4 juli 2017
Trompsingel, Groningen

Mijn toilet trekt niet goed door, graag zou ik willen dat iemand er even naar kijkt. Het water komt niet naar boven.

woensdag 31 mei 2017
Eerste Hunzestraat, Groningen

De wc loopt niet door.

maandag 29 mei 2017
Bekemaheerd, Groningen

De afvoer van de douche lijkt verstopt, het water loopt erg langzaam weg. Vloeibare gootsteenonstopper helpt inmiddels niet meer. Ik ben woonachtig op een woonboot met een pomp onder in het ruim die het water wegpompt. Deze lijkt wel naar behoren te werken en in de keuken heb ik ook geen problemen met de afvoer.

maandag 24 april 2017
Winschoterdiep, Groningen

In woon in een appartement op de eerste etage. De gootsteen liep al slecht door, nu nauwelijks. Heb zelf de zwanenhals al los gehaald, maar het probleem zit dieper. Ook al met (aggressieve) ontstoppingsmiddelen gewerkt en een ontstoppingsveer, helaas geen succes.

dinsdag 4 april 2017
Helperveste, Groningen

We hebben een probleem met de afvoer in de keuken, deze is regelmatig verstopt. Nu blijkt uit een inspectie dat de leiding 4 meter verder is verzakt.

zondag 26 maart 2017
Amethiststraat, Groningen

We hebben last van verstopping en volgens ons zit in de kruipruimte een slecht stuk riool.

woensdag 22 juni 2016
Zuiderweg, Groningen

Wij gebruiken in de badkamer regelmatig vloeibare ontstopper en ik heb het idee dat ons toilet ook niet meer goed doorspoelt. De laatste tijd hebben we ook last van vervelende kleine (latrine)vliegjes.

zaterdag 13 februari 2016
Zwinglistraat, Groningen