Wasbak ontstoppen

Wastafel ontstoppen door een erkende specialist

Wasbak ontstoppen? Als er geen water meer wordt afgevoerd, dan is zit zeker nodig! Een blokkade in een wastafel ontstaat meestal door dagelijks gebruik. Je poetst je tanden, wast je handen en je kamt je weelderige haardos - als je die hebt - boven de wasbak. Bij al deze handelingen verdwijnen de resten beetje bij beetje door de wasbakafvoer, die daardoor steeds slechter gaat werken. Genoeg van de overlast door geblokkeerde wastafel? Lees dan hier alles over de oplossingen die jouw lokale vakman kan bieden!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Ontstoppen wasbak: zelf oplossen of laten doen?

Wasbak ontstopping door jouw lokale rioolvakman

Zelf een wasbak ontstoppen kan tijdrovend en frustrerend zijn. Mogelijk ben je fysiek zelfs niet in staat om deze klus uit te voeren. Niet voor niets kun je bij Rioolprobleem Kwijt altijd terecht voor een vakman uit je eigen regio. Betrouwbaar, betrokken en betaalbaar: onze lokale riooldeskundigen staan dag en nacht voor woningen en bedrijven in heel Nederland klaar, ook in het weekend en op feestdagen! Nu een afspraak maken met jouw expert? Bel of mail vandaag en hij helpt je zo snel mogelijk.

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je wasbak ontstoppen?

De meest populaire wasbak ontstoppen tips op een rij

Hoe hardnekkiger de blokkade in je wasbak, hoe lastiger het zal zijn om deze op te lossen. Je weet dit misschien al, maar je laat je er niet door afschrikken. De volgende tips helpen doe-het-zelvers even op weg. Begin bij tip één. Werkt het niet, dan stap je over op tip twee. Mouwen al opgestroopt? Aan de slag!

 1. Meng een pak zuiveringszout met een liter heet water. Giet de oplossing in je wastafel en laat het mengsel een nacht inwerken. Spoel de wastafelafvoer dan nog eens met een liter heet water.
 2. Een rubberen zuignap aan een houten steel: als je al een paar generaties lang een ontstopper in huis hebt liggen, dan moet je er zeker gebruik van maken. Houd het rubber even onder een warme kraan en begin dan aan de wasbak ontstopping.
 3. Onder je wasbak zit een sifon. Dit is een leiding met een kromming. In die kromming kan vuil zitten. Haal de sifon los en reinig deze vanbinnen. Plaats de sifon wel weer goed terug, anders heb je straks een goede dweil nodig!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het wasbak ontstoppen

Het water in de wastafel blijft al een poosje stilstaan en de resten drijven er nog in. Je hebt geen tweede wasbak in je badkamer staan, dus je raakt al geërgerd. Telkens naar de keuken lopen om daar je tanden te poetsen zie je niet zitten en zelf een wastafel ontstoppen doe je ook liever niet. Je hebt er namelijk geen tijd voor of je bent toevallig ziek! Tijdig ingrijpen is echter wel noodzakelijk, anders trekt het vuil ook nog eens rioolvliegjes aan. Gelukkig heb je Rioolprobleem Kwijt nu gevonden, want hier vind je heel eenvoudig een vakman uit je eigen regio. Een wasbak ontstoppen betaalbaar en snel? Jouw expert regelt dit wel!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je vult je postcode of woonplaats in. Het nummer dat verschijnt verbindt je direct met jouw lokale specialist. Je kunt hem meteen bellen! Stuur je liever een bericht voor het maken van een afspraak, dan mag je ook het contactformulier gebruiken. Vertel jouw vakman wat het probleem is en hij plant zijn afspraak met jou direct in. In de meeste gevallen kan hij al binnen een dag langskomen. Heeft het spoed? Ook dan zorgt de expert ervoor dat hij zo snel mogelijk ter plekke kan zijn. Uiteraard neemt hij al het mogelijke gereedschap mee voor een efficiënte wasbak ontstopping. Vaak neemt hij ook al reserveonderdelen voor het geval er ook herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

3

Wasbak ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

Jouw vakman gebruikt een frees of een hogedrukreiniger om je wasbak te ontstoppen. Het vuil wordt dan uit de leiding gefreesd of gespoten. In sommige gevallen volstaat de ontstoppingsveer. Kunnen al deze gereedschappen je leidingen beschadigen tijdens het ontstoppen? Nee. Het toerental van de frees is hier te laag voor. Ook de hogedrukspuit kan zo afgesteld worden dat er geen krasje in je leidingen komt. En de ontstoppingsveer? Onze expert gebruikt deze dagelijks en weet daarom precies hoe hij ermee moet omgaan. In sommige gevallen kan een kapotte leiding de oorzaak zijn van een geblokkeerde wastafel. De vakman kan er dan voor kiezen om een inspectie uit te voeren. Is er inderdaad sprake van een gebrek? Dan zul je met de vakman over een nieuwe aanpak moeten overleggen.

4

Advies van jouw rioolexpert

Na de werkzaamheden zal de vakman de werkplek schoon achterlaten. En je wasbak? Door de ontstopping is deze nu helemaal schoon en voert deze beter water af dan ooit! Het is wel zaak om nieuwe blokkades in je wastafel te voorkomen. Daarom kun je ook rekenen op vrijblijvende adviezen van je expert. Deze zijn meestal gericht op het onderhoud van je leidingen. Alvast een paar tips hebben? Verwijder na het kammen of borstelen altijd de haren uit je wasbak. Zeepresten na het handen wassen? Los deze dan eerst goed op voordat je ze verder door de afvoer spoelt. Heb jij nog vragen na de ingreep of duikt er nieuw rioolprobleem op? Dan kun je jouw lokale vakman altijd weer bellen of mailen.

Kosten voor wasbak ontstoppen

Wastafel afvoer ontstoppen voor een eerlijke prijs

Een wastafel ontstoppen: wat kost dat nu? Natuurlijk wil je dit weten voor je een vakman laat aanbellen. Helaas kunnen wij geen vaste prijzen vermelden: dat komt omdat blokkades zich niet altijd op dezelfde manier laten oplossen. Voor het bepalen van een eerlijke prijs zijn daarom de volgende vragen van belang:

 1. Waardoor wordt de blokkade veroorzaakt?
 2. Hoe hardnekkig is deze blokkade eigenlijk?
 3. Is de blokkade in je wastafel goed bereikbaar?
 4. Hoe snel moet de wasbak ontstopt worden?
 5. Is inspectie van je riolering ook noodzakelijk?
 6. Dienen er ook reparaties uitgevoerd te worden?
 7. Met welk gereedschap kan de wasbak ontstopping uitgevoerd worden?
 8. Hoeveel arbeidsuren moeten voor de klus gerekend worden?

Voor een exacte prijs zul je jouw lokale specialist moeten raadplegen. Ga je akkoord met de voorgestelde werkzaamheden en de daaraan gekoppelde prijs, dan gaat hij zo snel mogelijk voor je aan het werk. Nu alvast een prijsopgave opvragen? Meteen een afspraak maken is nog beter als er spoed achter je opdracht zit!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Ernst-jan uit Ijhorst

Dezelfde dag geholpen met een rioolprobleem. Wc en douche liepen niet meer door. Wat bleek? Een groot wortelkanaal in mijn rioolbuis onder de grond. P...

Lees de hele review

Lenie uit Maasbree

Snelle en goede afhandeling van het probleem

Willy uit Eijsden

Zeeeeer snelle service. 13. 15 u gebeld 14. 15u aanwezig op zondag. Zeer kundig, goed advies en heel netjes gewerkt. Binnen 20 min probleem opgelost....

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Wasbak ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

Ik wil graag een blokkade in de afvoer van de wasbak laten verhelpen. Het water loopt niet meer weg en ik krijg dit zelf niet opgelost. Ik heb dus hulp nodig van een professional die de wasbak komt ontstoppen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Het water in de wasbak loopt erg langzaam weg. Wanneer ik op meerdere plekken in huis water laat lopen loop de wasbak vol. We horen soms ook een raar geluid wanneer we het proberen te ontstoppen. Ontstopper middel werkt niet en het begint vandaag ook te stinken. Kunnen jullie helpen?

3 maanden geleden

Gelderland • Harderwijk •

De wasbak afvoer moet ontstopt worden. Ik zou dit graag zo snel mogelijk gerepareerd willen zien worden dus ik hoop dat jullie snel kunnen helpen. Wanneer kan er iemand langs komen op de afvoer te ontstoppen?

3 maanden geleden

Gelderland • Nijmegen •

De afvoer van de wasbak loopt sinds enkele maanden niet goed af. Dit is erg vervelend en we willen het liefst zo snel mogelijk van dit probleem af. We hopen dat jullie spoedig iemand kunnen sturen om de wasbak te ontstoppen. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Loon op Zand •

De wasbak in de keuken loopt niet meer goed leeg. Ik heb de sifon onder de afvoer al schoongemaakt maar het werkt nog steeds niet zoals zou moeten. Gaarne zouden we dit weer werkend krijgen.

3 maanden geleden

Utrecht • Utrecht •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist