Riool of afvoer ontstoppen voor Tilburg

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Tilburg.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Tilburg is Rions Brabant B.V.; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Tilburg. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Tilburg: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Tilburg bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Tilburg, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Tilburg. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Tilburg weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Tilburg? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Textielstad Tilburg

Tegenwoordig ligt er onder de straten van Tilburg een goedwerkend rioolstelsel, maar dit is niet altijd zo geweest. Net als in andere Nederlandse steden werd het meeste afvalwater in Tilburg vroeger geloosd in het oppervlaktewater. Dit was niet zonder gevolgen: het water, dat dwars door de stad stroomde, raakte ernstig vervuild. De grootste boosdoener van deze vervuiling? De textielindustrie. De kleursloffen in het geloosde afvalwater veroorzaakten ernstige vervuiling. Het gebrek aan hygiëne in de stad zorgde ervoor dat de ziekte cholera regelmatig uitbrak. Het sterftecijfer was ontzettend hoog. Aan het einde van de 19e eeuw werd duidelijk dat er echt iets moest veranderen.

Vloeivelden

In 1930 werden de eerste zuiveringswerken aangelegd om het vervuilingsprobleem in de stad tegen te gaan. Op de vloeivelden (weilanden) werd het afvalwater drooggelegd, met als gevolg een vreselijke stank. In de jaren hierna werd er verder gewerkt aan zuiveringsinstallaties. In de loop van de 19e eeuw is de rioolwaterzuivering steeds verder verbeterd. In 1998 is de laatste verbouwing afgerond en sindsdien voldoet de zuivering aan alle landelijke en Europese normen.

Riolering Tilburg

We zijn inmiddels heel wat jaren verder, en er is hard gewerkt aan het aanleggen van riolering in Tilburg. Het vervuilingsprobleem is niet meer aan de orde, maar er doet zich wel een ander probleem voor. De klimaatverandering zorgt ervoor dat er steeds vaker piekmomenten met hevige regenval zijn. Op verschillende plekken in Tilburg veroorzaakt dit veel overlast. Hoe dit probleem wordt aangepakt? De gemeente investeert in de aanlag van zogeheten ‘blauwe aders’. De blauwe aders vormen een extra riool voor de afvoer van overtollig regenwater. De rioolbuizen die hiervoor worden gebruikt zijn dikker dan de rioolbuizen die het afvalwater afvoeren.

Het regenwater wordt via de blauwe aders afgevoerd naar gebieden buiten de stad. Hier wordt het water verzameld, om vervolgens gebruikt te worden voor het aanvullen van watertekorten. Het regenwater wordt onder andere gebruikt voor de landbouw en recreatie.

Riool ontstoppen Tilburg

Zo nu en dan kan het riool verstopt raken. Mocht dit het geval zijn, dan is het van belang om dit snel te laten verhelpen. Wanneer dit niet gebeurt dan kunnen de problemen een stuk ernstiger worden. Uiteindelijk kan het zelfs noodzakelijk zijn om het riool te vervangen.

Ontstoppingsbedrijf Tilburg

Wanneer er problemen met het riool zijn dan is het aan te raden om een professioneel ontstoppingsbedrijf uit regio Tilburg in te schakelen. Zij beschikken over de kennis en het materiaal om de problemen snel en vakkundig op te lossen.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Tilburg

Het riool na de vaatwasser is verstopt. Helaas krijg ik het niet open. Ik denk dat het via de kruipruimte verholpen moet worden.

woensdag 25 april 2018
Drielstraat, Tilburg

Er staat al een paar weken een grote plas water in de tuin die de put niet afvoert. Ook stroomt het water van de douche niet meer goed weg.

zondag 18 maart 2018
Lanciersstraat, Tilburg

Mijn douchewater loopt moeizaam weg en daarbij gaat mijn wasbak borrelen. Het water komt later in de tuin uit het putje.

maandag 5 maart 2018
Van Alphenstraat, Tilburg

De keukenafvoer zit deels verstopt door knutselwerk van de kinderen (slijm maken).

maandag 5 maart 2018
Schipluidenlaan, Tilburg

Afvoer van de keuken en badkamer is verstopt, beide delen dezelfde lijn. En ook lekt de kraan in de badkamer.

vrijdag 9 februari 2018
Boomstraat, Tilburg

We hebben een jaar geleden een huis gekocht en een nieuw toilet gebouwd. Ik merk dat soms het water slecht wegloopt en het fonteintje borrelt. Heb daar een ontluchter op gezet, maar lijkt niet voldoende. Ook hangt er soms een vreemde geur. Ik ben benieuwd of de leiding schoon is.

maandag 22 januari 2018
Niers, Tilburg

Onze regenpijp is verstopt. Tegen de buitenmuur, aan de bovenkant zien we het regenwater langs de muur stromen en zien we groene aanslag tegen de muur aan. De glazenwasser zegt dat er in de dakgoot geen afval te zien is. Kunnen jullie dit verhelpen?

zaterdag 20 januari 2018
Benatzkystraat, Tilburg

Het water in de wc loopt al enige tijd langzaam weg. Ik zou graag het riool laten reinigen.

vrijdag 12 januari 2018
Jozefisraelsstraat, Tilburg

De wc stroomt geregeld over en de ene keer loopt het water wel goed weg en de andere keer blijft heel de pot een tijd vol met water staan. Ik heb de pot er al af gehaald en met een ontstoppingsveer van een meter of 6 de riolering geprobeerd schoon te maken. Ik voel geen weerstand en er komt ook geen vuil aan de veer te zitten. Daarna loopt het water soms weer goed en soms weer heel slecht weg.

maandag 1 januari 2018
Noordbesterdstraat, Tilburg

Gootsteen verstopt. Het water loopt niet meer weg.

donderdag 28 december 2017
Jeker, Tilburg

De afvoer in de tuin is verstopt. Het water loopt niet meer weg.

dinsdag 12 december 2017
Metslawierstraat, Tilburg

Het toilet is verstopt.

zondag 10 december 2017
Louis Bouwmeesterplein, Tilburg

Wij hebben enorme last van een rioollucht/muffe lucht, dit komt vanuit de meterkast in de gang.

maandag 4 december 2017
Beertastraat, Tilburg

We hebben last van een verstopte afvoer.

maandag 13 november 2017
Brasemstraat, Tilburg

Rioollucht in de hal en in de keuken loopt het water slecht weg.

zondag 12 november 2017
Dalfsenlaan, Tilburg

De spoelbak in de keuken loopt vol.

zondag 5 november 2017
Den Heanstraat, Tilburg

Bij het doorspoelen van het toilet komt er water omhoog, daarna zakt het weg. Misschien dat het noodzakelijk is om de riolering door te spoelen.

vrijdag 3 november 2017
Griegstraat, Tilburg

Afvoer verstopt. De verstopping zit na de sifon.

dinsdag 31 oktober 2017
Vriezenveenstraat, Tilburg

In de badkamer hebben wij zo af en toe last van een rioollucht, ik heb het vermoeden dat dit van de douche afkomt. Met regen is de lucht erger.

donderdag 26 oktober 2017
Hendrik de Keijserstraat, Tilburg

De afvoer van de keuken is verstopt. Waarschijnlijk op circa 1,5 meter van het aanrecht. Daar gaat de afvoer van smal over naar breed, met een 90 graden bocht. Ik denk dat in de loop der jaren daar het een en ander is aangekoekt. Net voor de pijp de vloer in gaat komt ook de vaatwasser er nog bij. Kunnen jullie de pijp schoonspuiten?

dinsdag 17 oktober 2017
Spaarnwoudelaan, Tilburg

Wij hebben de afvoer in de keuken verstopt.

woensdag 11 oktober 2017
Cannabichstraat, Tilburg

Het water in wasbak van de badkamer loopt niet vlot weg. Een etage hoger komt waswater uit de wasmachine uit de afvoerput naar boven, soms komt dat water ook in de badkuip (weer etage lager). Ik heb onfrisse was en er hangt een muf geurtje op de bovenste etage.

zaterdag 23 september 2017
Lage Witsiebaan, Tilburg

Verstopping in de keuken.

maandag 21 augustus 2017
Kruiningenstraat, Tilburg

Ik wil graag weten hoe de riolering bij mij in de tuin loopt en of alles wel op het riool aangesloten is, i.v.m. wateroverlast in de kelder van de buren.

donderdag 22 juni 2017
Hasseltstraat, Tilburg

Bij het wegpompen van het water van de wasmachine borrelt het water weer terug.

maandag 29 mei 2017
Chopinstraat, Tilburg

Ik heb een borrelende riolering. Vermoedelijk is er iets mis met de ontluchting. Ik zou graag eens na laten kijken wat er gedaan kan worden om dit borrelende geluid weg te krijgen.

woensdag 17 mei 2017
Statenlaan, Tilburg

Stankoverlast 's avonds en 's ochtends, overdag vrijwel niet. Beneden in de gang, keuken en op de trap. Soms ook in de rest van het huis.

dinsdag 9 mei 2017
Jan van Beverwijckstraat, Tilburg

Vorig jaar is bij ons de straat opnieuw aangelegd, de riolering is ook vernieuwd. Hierdoor ben ik me bewust geworden van het feit dat het goed is om periodiek de aansluiting van het huis op het riool eens door te spoelen. We hebben geen last van verstopping, er is tijdens de werkzaamheden met een camera onder het huis gekeken. Toch heb ik het idee dat het water van toilet en douche soms minder goed wegloopt, wat natuurlijk niet vreemd is na zoveel jaren gebruik (2002-2017).

zaterdag 29 april 2017
Palmenstraat, Tilburg

Wij zijn slecht aangesloten op het riool en hebben afvoerproblemen. We hebben een 'beerput' (septictank) in de tuin. Deze tank is al meerdere malen geleegd en er is al enkele malen een verstopping ad-hoc opgelost. Het afvoerprobleem is daarmee echter steeds voor korte duur verholpen.

maandag 24 april 2017
Burchtstraat, Tilburg

Een volledig verstopte douche met drain afvoer.

dinsdag 4 april 2017
Koolhovenlaan, Tilburg

In mijn wc loopt het water te langzaam weg. En als ik veel water op een andere plek weg laat lopen gaat er in een ander putje wat borrelen. Denk dat er iets in mijn hoofdafvoer zit.

zaterdag 1 april 2017
Deken Sandersstraat, Tilburg

Om de paar dagen is het riool verstopt en als ik dan met mijn hogedrukreiniger in het riool ga blijf ik ergens hangen. Het probleem zit volgens mij ergens onder het huis.

vrijdag 3 maart 2017
Oudelangstraat, Tilburg

Mijn regenwaterputje in de tuin is verstopt. Het putje zit nog niet helemaal dicht maar als het flink geregend heeft raakt de put verstopt en duurt het lang voordat het regenwater wegloopt.

woensdag 1 maart 2017
Bijsterveldenlaan, Tilburg

De keukenafvoer is verstopt.

zondag 19 februari 2017
Van Maarseveenstraat, Tilburg

De aansluiting van het regenwaterafvoer en overloopputje op riool zijn defect en moeten worden vernieuwd. Het lek ligt open en is gedetermineerd.

dinsdag 14 februari 2017
Zwartvenseweg, Tilburg

Verstopte keukenafvoer.

woensdag 18 januari 2017
Tobias Asserlaan, Tilburg

In ons huis hangt soms een rioollucht.

maandag 16 januari 2017
Kasteel Cannestraat, Tilburg

Het water in ons bad loopt heel traag weg. Met druk doorspoelen en het gebruik van een ontstoppingsmiddel hebben niet geholpen.

zondag 1 januari 2017
Molenbochtstraat, Tilburg

De spoelbak begint te verstoppen.

donderdag 24 november 2016
Sonerf, Tilburg

Toilet loopt niet door en de gootsteen en badkamer zijn verstopt.

vrijdag 30 september 2016
Kastrupstraat, Tilburg

Mijn gootsteen in de keuken en badkamer zijn verstopt. Al vanalles zelf geprobeerd met ontstopper en de sifon eraf gehaald en schoongespoeld. Op het moment dat ik in mijn keuken het water wegpers komt het in de badkamer uit de pijp. Dus ik denk zelf dat de verstopping na de koppeling zit van keuken en badkamer.

woensdag 14 september 2016
Jacob Roggeveenstraat, Tilburg

Mijn zoontje heeft een wc blok doorgespoeld en deze zit nu vast in de wc. Waarschijnlijk moet de wc pot los om het blok te verwijderen.

maandag 1 augustus 2016
Lexmondstraat, Tilburg

Mijn water vanuit de keuken loopt niet goed weg. We hebben al HG gebruikt maar zonder afdoende resultaat. Buiten in de patio hebben we een putje waardoor je in de afvoer komt. Deze overstroomt nu als de vaatwasser en of wasmachine aanstaat.

zaterdag 23 juli 2016
Amsweerstraat, Tilburg

Soms loopt het riool goed weg, maar soms ook niet. Ik denk dat er een beluchter/ontluchter geplaatst moet worden.

zaterdag 28 november 2015
Lage Witsiebaan, Tilburg