Riolering vervangen

Riool vervangen door een gedreven professional

Riolering vervangen als er steeds minder afvoeren goed werken? Veel mensen ontkomen daar helaas niet aan. Het vervangen van een riolering gebeurt meestal als de riolering zodanig verouderd is dat er steeds meer problemen optreden. Verstoppingen, lekkages en rioolstank kunnen dan regelmatig voorkomen in je woning of bedrijf. Denk jij dat jouw riolering aan vervanging toe is en wil je daar een afspraak voor maken? Dan staat er vandaag al een rioolvakman tot je beschikking. Lees hier alles over het wat en hoe!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Riool vervangen: zelf oplossen of laten doen?

Rioolstelsel vervangen door jouw lokale riooldeskundige

Alweer een verstopping. Alwéér een lekkage! Als je riolering niet meer naar behoren werkt, dan kun je daar heel moedeloos van worden. Wil je er iets aan doen? Dan moet je eerst weten wat er aan de hand is. Via Rioolprobleem Kwijt kun je eenvoudig in contact komen met een riooldeskundige uit je eigen regio. Je belt of mailt hem via onze site en je kunt direct een afspraak maken voor een inspectie. Al onze specialisten staan dag en nacht voor je klaar, ook in het weekend en op feestdagen!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je riolering vervangen?

Kijk dan wel uit voor (meer) schade!

Ben je een doe-het-zelver en heb je genoeg tijd om zelf je riolering te vervangen? Dan staat het je vrij om het te proberen. Weet wel goed wat je doet, anders kun je misschien (nog meer) schade aanrichten! Zo moet je goed weten hoe je buizen op afschot moet leggen: hierbij zul je nauwkeurig moeten passen en meten. Daarnaast moet je ook weten met welke materialen je het beste kunt werken. Lukt het niet? Dan moet je niet aarzelen om via ons een expert in te schakelen. Beter goed geklust dan riolering verprutst!

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Waarom een riolering vervangen?

In je woning of bedrijf treden er regelmatig lekkages of verstoppingen op. Mogelijk ruik je ook een penetrante stank dat recht uit het riool lijkt te komen. Wie nog meer pech heeft, heeft misschien ook last van rioolvliegjes. Je weet dat er iets goed mis is met je riolering, maar je weet niet precies wat. Het is mogelijk dat je riolering oud is en door slijtage steeds minder goed werkt. Buizen kunnen nog van gres of gietijzer gemaakt zijn en tegenwoordig worden die steeds vaker vervangen door buizen van kunststof. Maar voor we eventuele oplossingen aandragen, moet je eerst precies weten wat er aan de hand is. Een riooldeskundige kan de oorzaak opsporen en korte metten maken met al je rioolproblemen. Klaar voor de start?

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Via Rioolprobleem Kwijt kom je snel en eenvoudig in contact met een riooldeskundige uit je eigen regio. Je toetst je postcode of woonplaats in en je hebt zijn gegevens. Bel hem of stuur een bericht via het contactformulier. Een afspraak voor een inspectie is zo gemaakt! Natuurlijk zal de expert je nog wel wat vragen stellen om alvast een beeld te krijgen van je probleem. Eenmaal ter plekke zal de vakman kunnen beoordelen wat jouw rioolproblemen veroorzaakt en hoe de oplossing tot stand moet komen. Hij gaat zelf op onderzoek uit of hij gebruikt hiervoor een rioolcamera. Hiermee kan hij zien in welke staat jouw riolering verkeert. Zijn de buizen inderdaad aan vervanging toe? Dan zal de vakman een plan van aanpak inclusief kostenraming voor je opstellen. Pas na jouw akkoord, gaat hij aan de slag!

3

Riool vervangen? Eind goed, al goed!

Een riolering kan deels of geheel vervangen worden, afhankelijk van wat de vakman aan slijtage en/of schade aantreft. Hij kan je hier een uitgebreide rapportage van geven, eventueel met videobeelden. Meestal gaat het om vervanging van gresbuizen of gietijzeren buizen door buizen van kunststof. Zo zijn pvc-buizen relatief goedkoop en lichter qua gewicht. Ze zijn ook beter bestand tegen weersinvloeden en agressieve stoffen. Het is erg belangrijk dat de buizen goed op afschot worden gelegd, anders kunnen zowel afvalwater en resten later alsnog niet goed doorstromen. Dit vereist veel precisie en vakkennis. Jouw vakman zal je, hoe dan ook, goed informeren over de te verrichten werkzaamheden zodat je je goed kunt voorbereiden op eventuele overlast door opengebroken muren of vloeren.

4

Advies van jouw rioolexpert

Is je riolering vervangen en is er geen sprake meer van overlast door lekkages en/of verstoppingen? Dan is de missie van jouw vakman geslaagd! Nu is het aan jou om zo goed mogelijk zorg te dragen voor je riolering. Jouw expert zal je dan ook allerlei vrijblijvende adviezen kunnen geven voor wat betreft het onderhoud. Alvast een paar tips hebben? Probeer chemische stoffen dan zo veel mogelijk buiten de riolering te houden. Zo kunnen chemische (ontstoppings-)middelen je leidingen sneller doen slijten. Reinig je afvoeren ook maandelijks met een oplossing van soda en heet water: zo houd je ze makkelijker vetvrij. Wil je meer advies of heb je nog vragen na de ingreep? Dan kun je altijd weer contact opnemen met jouw lokale vakman.

Kosten riool vervangen

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij rioolvervanging

Als je riolering vervangen moet worden, dan vraag je je natuurlijk af wat het hele traject je gaat kosten. Om een eerlijke prijs te kunnen bepalen zal je vakman eerst je riolering moeten inspecteren. De antwoorden op de volgende vragen zullen hem dan helpen om een eerlijke prijs voor je op te maken:

  1. Hoe ernstig is de slijtage/schade aan de leidingen?
  2. Moet er één rioolbuis vervangen worden? Of moeten verschillende delen van de riolering vervangen worden?
  3. Moet de gehele riolering vervangen worden?
  4. Uit welk type buizen bestaat de oude riolering? Met welk type buizen zullen die vervangen moeten worden?
  5. Met welke middelen zal de vervanging van je riolering tot stand moeten komen?
  6. Hoeveel tijd nemen zowel inspectie als vervanging van het riool in beslag?
  7. Hoeveel rioolvakmannen zullen aan dit project moeten werken?

Is het de vakman duidelijk wat er moet gebeuren? Dan stelt hij vooraf een uitgebreid plan van aanpak op. Hierin worden alle benodigde werkzaamheden omschreven en je ziet wat deze (afzonderlijk) kosten. Duidelijker kan het niet! Ga je akkoord met zowel plan als prijs, dan zal de specialist zo snel mogelijk aan het werk gaan. Op naar een nieuwe riolering!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

A.c. uit Utrecht

Kwamen snel ter plaatsen (volgende dag, want ik had geen haast) ik had een verstopping van de wasmachine afvoer. Blijkbaar speelde het probleem zich 7...

Lees de hele review

Heleen uit Veenendaal

Na een vervelende ervaring met een ander ontstoppingsbedrijf, ben ik door gs rioolservice uiterst vakkundig, snel, vriendelijk en voor een redelijke p...

Lees de hele review

Kirsten uit Steenwijk

De gootsteen van de keuken liep niet meer goed door en maakte veel borrel geluiden. Zelf al paar weken van alles geprobeerd maar zonder resultaat. Toe...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Riolering vervangen? Deze mensen vroegen om hulp

De riolering is aan vervanging toe. De riolering is nu van gresbuis en er zijn enkele kleine lekkages. We willen de riolering graag laten vervangen want hij wordt steeds slechter. Ik hoop spoedig van jullie te horen.

3 maanden geleden

Utrecht • Utrecht •

Riool is afgebroken. Bij de gevel moet een stuk vervangen worden. Er moet een nieuwe bocht en pijp worden aangelegd. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Wij hebben een kapotte gresbuis die onder de vloer van het huis doorloopt en vochtproblemen in de muur veroorzaakt. Deze buis moet zo snel mogelijk vervangen worden. Is er een manier waarbij jullie niet heel de vloer hoeven open te halen? Door bijvoorbeeld een buis in de kapotte buis aan te brengen?

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Breda •

Wij hebben een tuinhuis met verouderde riolering. Graag willen wij de riolering bloot laten leggen, om te zien wat er aan mankeert. Indien nodig willen we hem daarna vervangen hebben. Het zou fijn als jullie iemand langs kunnnen sturen. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

De standleiding is lek en moet vervangen worden. De leiding is ca. 6 meter.  Hij is nu al een hele tijd lek en het wordt steeds erger. Het is erg vochtig is onze berm en er is ook al schimmel aan het ontstaan. Ik hoop dat jullie snel iemand kunnen sturen om de leiding te vervangen.

3 maanden geleden

Flevoland • Almere •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist