Hemelwaterafvoer ontstoppen

Laat een specialist jouw hemelwaterafvoer ontstopping verzorgen

Hemelwaterafvoer ontstoppen? Een blokkade in je hemelwaterafvoer is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Vooral na veel regen en wind is het belangrijk dat regenpijpen, dakgoten en andere onderdelen van je hemelwaterafvoer tijdig worden schoongemaakt. Laat je hemelwaterafvoer geen water meer door? Dan kan een lokale riooldeskundige jou te hulp schieten! Alles over zijn werkwijze en de kosten vind je hier.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Hemelwaterafvoer ontstoppen: zelf oplossen of laten doen?

Hemelwaterafvoer ontstopping door jouw lokale riooldeskundige

Hemelwaterafvoer (HWA) is een verzamelnaam voor alle onderdelen buiten je woning of bedrijf die regenwater, hagel of sneeuw opvangen en afvoeren. Meestal wordt met HWA je regenpijp bedoeld, maar je zou evengoed last kunnen hebben van een verstopping in je dakgoot. Nu is het zelf ontstoppen van hemelwaterafvoer niet altijd makkelijk: al helemaal niet als je slecht ter been bent. Via Rioolprobleem Kwijt kun je gelukkig wel eenvoudig in contact komen met een specialist uit je eigen regio. Hij lost het probleem zo voor je op!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je hemelwaterafvoer ontstoppen?

De meest populaire tips op een rij

Wil je zelf een poging wagen om je hemelwaterafvoer te ontstoppen? Met onderstaande tips kunnen we je op weg helpen. Kijk wel goed uit, zeker als je op een hoog dak moet klimmen. Lukt het niet? Dan kun je via ons altijd nog een gedreven vakman inschakelen.

  1. Trek eerst een paar stevige handschoenen aan. Veeg alle bladeren uit de goot en schep ook de modder eruit. Spoel de goot vervolgens na met een tuinslang.
  2. Je kunt een blokkade doorprikken met een lange stok of ijzerdraad. Zorg er wel voor dat je de hemelwaterafvoer niet beschadigt.
  3. Gebruik geen chemische middelen om je hemelwaterafvoer te ontstoppen. De chemicaliën kunnen het materiaal beschadigen en het milieu vervuilen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het hemelwaterafvoer ontstoppen

Bij veel wind kunnen zand, bladeren of stukken plastic in je hemelwaterafvoer terechtkomen en deze blokkeren. Komt er door een regen-, hagel-, of sneeuwbui ook nog water bij, dan kan dit vocht door al het vuil niet goed worden afgevoerd. Je dakgoot overstroomt! Het water komt eerst op je buitenmuren terecht. Misschien sijpelt het zelfs door openingen naar binnen. Het vocht trekt dan in je muren en vloeren en kan tot houtrot en schimmelvorming leiden. Een oplossing voor dit soort problemen is niet goedkoop, dus het op tijd ontstoppen van je hemelwaterafvoer is heel erg belangrijk! Ben je slecht ter been, heb je geen tijd of durf je niet zelf het dak op om je hemelwaterafvoer te ontstoppen? Dan moet je zonder twijfelen een riooldeskundige inschakelen!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je surft naar de website van Rioolprobleem Kwijt. Als je je woonplaats of postcode invoert, verschijnt het telefoonnummer van jouw lokale rioolvakman. Je kunt hem meteen bellen voor een afspraak! Je mag ook het contactformulier invullen voor een prijsopgave of een afspraak. Jouw expert reageert net zo snel! Hij kan al binnen een dag voor je deur staan. Mogelijk brengt hij ook een collega mee, zodat deze een oogje in het zeil kan houden als er een ladder beklommen moet worden. Ook neemt hij al het nodige gereedschap mee om je hemelwaterafvoer op een professionele manier te ontstoppen. Wil je liever dat jouw expert regelmatig komt om je hemelwaterafvoer te onderhouden? Dan kun je ook een onderhoudscontract met hem afsluiten!

3

Hemelwaterafvoer ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

De specialist verwijdert eerst al het bereikbare afval uit je hemelwaterafvoer. Misschien zit er wel mos, takjes, bladeren, stenen, plastic of vogelpoep in. Hierna spuit hij het geblokkeerde onderdeel van je hemelwaterafvoer door met een hogedrukslang. Lukt dit niet, bijvoorbeeld bij een pijp, dan zal de pijp eerst gedemonteerd moeten worden. In sommige gevallen moet de vakman de pijp zelfs openzagen om bij de blokkade te kunnen geraken. Uiteraard zal hij de pijp ook weer repareren en terugplaatsen. Zijn er nog meer onderdelen aan reiniging en/of reparatie toe? Dan bespreekt jullie dit eerst samen voordat je expert actie onderneemt. Na het ontstoppen en reinigen van je hemelwaterafvoer kan het water weer doorstromen naar je riolering of het wordt afgevoerd naar oppervlaktewater, afhankelijk van waar je woont.

4

Advies van jouw rioolexpert

Na de ingreep geeft jouw specialist je vrijblijvende adviezen om nieuwe verstoppingen in je hemelwaterafvoer te voorkomen. Zo is eens per jaar de hemelwaterafvoer reinigen meestal voldoende. Woon of werk je in een bosrijk gebied, dan is twee keer per jaar een minimum. Doe je dit niet graag zelf? Met een rooster op je hemelwaterafvoer kun je al veel gebladerte of ander afval voorkomen. Je kunt je lokale vakman ook inhuren voor periodiek onderhoud van je hemelwaterafvoer. Blokkades kunnen dan nog beter voorkomen worden. Reparatie, renovatie of vervanging van je dakonderdelen kunnen ook tot de mogelijkheden behoren: het is maar net wat je wenst. Meer weten? Jouw lokale specialist staat al voor je klaar. Hij helpt je heel graag verder!

Kosten voor hemelwaterafvoer ontstoppen

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij hemelwaterafvoer ontstopping

De prijzen voor het ontstoppen van je hemelwaterafvoer kunnen per situatie verschillen. Niet alle daken zijn namelijk even hoog of even steil. Niet alle daken worden ook even goed onderhouden. Jouw riooldeskundige zal zonder meer voor een eerlijke prijs zorgen, maar dan moet hij wel het volgende weten:

  1. Waar zit de blokkade precies?
  2. Waaruit bestaat de blokkade en hoe hardnekkig is deze?
  3. Met welke materialen kan de blokkade het beste opgelost worden?
  4. Zijn reparaties aan je hemelwaterafvoer ook noodzakelijk? Zo ja, wat moet er dan voor gereedschap en vervangende onderdelen gerekend worden?
  5. Hoeveel tijd zal het ontstoppen van je hemelwaterafvoer in beslag nemen?
  6. Hoe snel moet je hemelwaterafvoer ontstopt worden? Zit er spoed bij?

Als je belt voor een afspraak, dan kun je alvast naar een prijsopgave vragen. Ook als je andere vragen hebt, staat jouw lokale specialist je graag te woord. Zeker is dat je je na zijn hulp geen zorgen meer hoeft te maken als de eerste regendruppels weer gaan vallen!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

J h uit Middelburg

Verstopping gootsteen prima in orde, loop weer goed.

Simone uit Roosteren

Hardnekkige ontstopping kundig verholpen.

Jasper uit Haarlem

Goed verhelpen van vervelend afvoerprobleem door b. V. O. Afspraak maken en opvolgen goed afgestemd en snel geregeld. (geen lange gesprekken met voll...

Lees de hele review
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Hemelwater afvoer ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

De hemelwaterafvoer heeft een blokkade. Het water stroomt niet meer goed weg en veel water loopt er langs af. Het lukt niet om hem zelf te onstoppen dus ik wil dat er een deskundige langs komt die het goed afhandelt. Alvast bedankt.

3 maanden geleden

Gelderland • Arnhem •

Sinds enkele weken doet de hemelwaterafvoer het erg slecht. Wanneer het regent stroomt het water er allemaal langs af omdat er iets vast in zit. Hij moet nodig ontstopt worden dus ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Ik hoor het graag.

3 maanden geleden

Overijssel • Almelo •

De hemelwaterafvoer in mijn huis moet onstopt worden. Ik heb zelf geprobeerd het probleem op te lossen maar dit was zonder succes. Ik krijg hem maar niet ontstopt. Doordat er geen water meer in de hemelwaterafvoer komt ligt er een hoop water in de tuin. Ik hoop dat jullie mij spoedig kunnen helpen.

 

3 maanden geleden

Overijssel • Zwolle •

De hemelwaterafvoer buiten mijn huis heeft een blokkade opgelopen waarbij het afvoerwater van mijn bovenburen langs de pijp stroomt en met grote druk eromheen sproeit. Ik weet niet of het slechts ontstoppen is. Ik zou het graag zsm gerepareerd willen hebben omdat ik niet weet hoelang de pijp dit volhoudt.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Onze ondergrondse hemelwaterafvoerpijp in de voortuin heeft een soort blokkade opgelopen. Het water stroomt niet meer goed door en hierdoor loopt het regenwater niet goed af. Graag zou ik een offerte ontvangen voor het ontstoppen hiervan.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Albrandswaard •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist