Rioolreiniging

Riool reinigen met behulp van ervaren rioolvakman

Rioolreiniging is nodig om lekkages, verstoppingen en stankoverlast te voorkomen, dan wel meteen op te lossen. In het dagelijks leven ben je behoorlijk afhankelijk van de werking van je riool. Gaat daar iets mis dan kan je huishouden of bedrijfsvoering behoorlijk ontregeld raken. Jouw lokale vakman komt graag bij je langs voor een preventieve reiniging of voor een reiniging bij een bestaand rioolprobleem, zoals een geblokkeerde leiding. Meer weten? Hier vind je alle nodige informatie over deze dienst.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Rioolreiniging aanvragen via Rioolprobleem Kwijt

Laat je riool doorspuiten door een ervaren vakman

In het dagelijkse leven bent je behoorlijk afhankelijk van je riolering. Gaat er iets mis, dan kan je huishouden of bedrijf behoorlijk ontregeld raken. Als je je riool laat reinigen door een vakman kun je een hoop problemen voorkomen! Via Rioolprobleem Kwijt kom je snel en eenvoudig in contact met een specialist uit je regio. Je belt het nummer dat je op deze pagina ziet staan of je stuurt hem een bericht via het contactformulier. Jouw expert kan niet wachten om je te helpen!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Is zelf je riool reinigen mogelijk?

De meest populaire tips op een rij

Riool reiniging is specialistisch werk, maar dat neemt niet weg dat je zelf niets aan het onderhoud van je riolering kunt doen. Sterker nog: goed onderhoud begint bij jou, omdat je dagelijks gebruik maakt van je sanitaire voorzieningen. Met deze tips helpen we je wat stappen vooruit!

  1. Voorkom zoveel mogelijk haren, vetresten en etensresten in je afvoeren.
  2. Met schoonmaakazijn kun je eventuele kalkresten in je leidingen tegengaan.
  3. Reinig je riolering eens per maand met een oplossing van zuiveringszout en heet water. Dit helpt goed tegen vetresten.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Wanneer is rioolreiniging nodig?

Je kunt een preventieve rioolreiniging of een reiniging bij een rioolprobleem aanvragen. Het eerste wordt uitgevoerd om rioolproblemen te voorkomen. Het tweede wordt aangevraagd als er al sprake is van een rioolprobleem, zoals een verstopping of rioollucht. Je kunt dan eerst een rioolinspectie laten uitvoeren. Als blijkt dat het probleem is ontstaan door een vervuild riool, dan kunt je deze door de rioolvakman laten reinigen. Veel woningen en bedrijven kiezen voor rioolreiniging als zij bijvoorbeeld last hebben van terugkerende verstoppingen en het probleem nog even niet op een andere manier kan worden opgelost. Je hoort het al: rioolreiniging is vrij specialistisch werk. Je doet er dus altijd goed aan om een rioolvakman in te schakelen! Via Rioolprobleem Kwijt zul je die snel en makkelijk vinden.

2

Contact met jouw lokale expert

Je gaat naar Rioolprobleem Kwijt en je toetst je postcode of woonplaats in. Je krijgt dan meteen het telefoonnummer van jouw lokale specialist te zien. Je mag hem bellen of een bericht sturen via het contactformulier. Je kunt hem vragen stellen over zijn dienst of meteen een afspraak maken voor een inspectie. Vaak is inspectie nodig om de staat van je riolering in kaart te brengen en om eventuele euvels (al) op te sporen. Hierna deelt de specialist zijn conclusies met je. Is preventieve reiniging noodzakelijk of moet er inderdaad een reiniging worden uitgevoerd wegens een verstopping? En is frequent periodiek reinigen beter dan eenmalig? Je zou dan een onderhoudscontract met je specialist kunnen afsluiten.

3

Rioolreiniging uitvoeren

Jouw riool specialist gebruikt frezen of hogedrukspuiten om jouw riolering te reinigen. Het vuil in de leidingen wordt dan los gefreesd of los gespoten met hoge waterdruk. Het gaat hier om duurzame methodes, want de vakman gebruikt geen chemische middelen. Het vuil wordt fijngemaakt en meteen weggespoeld met water. In sommige gevallen gebruikt de vakman spoelwagens en zuigwagens. De spoelwagen maakt het riool schoon en spoelt het afvalwater naar de zuigwagen. De zuigwagen zuigt het afvalwater op en brengt het naar een bedrijf waar het opgezogen vocht wordt gerecycled. de vakman kan ook een rioolcombi inzetten: deze heeft zowel een spoelfunctie als een zuigfunctie. Is al het vuil verwijderd? Dan kun je weer volop gebruik maken van je sanitair. Resten worden nu makkelijker afgevoerd omdat ze door schone leidingen gaan!

4

Advies van jouw rioolexpert

Hoe schoner je leidingen, hoe minder kans op rioolproblemen. Nu kun je je leidingen op professionele wijze laten reinigen, al dan niet regelmatig, maar je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid te dragen als het gaat om de werking van je riolering. Jouw expert geeft je dan graag adviezen over het onderhoud: wat moet jij bijvoorbeeld doen of laten om je riolering optimaal te laten werken? Misschien moet je beter letten op wat je door de leidingen spoelt. Misschien moet je stoppen met het gebruik van chemische middelen om verstoppingen op te lossen? Hoe dan ook, jouw lokale vakman geeft je altijd advies op maat. Schroom dus niet om nu al te bellen voor een afspraak of voor meer informatie over rioolreiniging.

Kosten rioolreiniging

Service op maat voor een gepaste en redelijke prijs

De kosten voor het reinigen van een riolering kunnen per opdracht verschillen. Vreemd is dat niet, want niet alle rioleringen werken immers even optimaal. Als je contact opneemt met jouw lokale specialist voor een riool reiniging zullen de volgende zaken eerst nader bepaald moeten worden voordat hij je van een gepaste en redelijke prijs kan voorzien.

  1. Betreft het een eenmalige of periodieke rioolreiniging?
  2. Dient er een inspectie te worden uitgevoerd en zo ja, met welke middelen?
  3. Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?
  4. Met welke middelen zullen de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?
  5. Hoeveel tijd zullen die werkzaamheden in beslag nemen?
  6. Gaat het inderdaad om een periodieke reiniging: hoe vaak dient de specialist dan langs te komen?

Geïnteresseerd? Onze vakmannen staan 365 dagen per jaar voor je klaar. Je kunt ze dus altijd bellen of mailen om een afspraak te maken voor het reinigen van je riool. Eventueel voorkomende rioolproblemen lossen zij ook graag voor je op, zodat je je dagelijks leven zonder verdere zorgen kunt voortzetten. Bel of mail nu Rioolprobleem Kwijt voor een rechtstreekse verbinding met jouw lokale rioolvakman!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Serv uit Brunssum

Gisteren gebeld, meteen contact en terugbelafspraak. Duidelijke informatie vooraf over werkwijze en tijdstip. Vandaag gebeld voor bezoek. Probleemanal...

Lees de hele review

Peter p.a.l uit Ossendrecht

Zeer goed geholpen. Monteur gaf goed advies en reparatie naar 100% tevredenheid uitgevoerd. Einden werkzaamheden werden ook restafval stukken door mon...

Lees de hele review

Harm uit Horst

Goede en snelle service. Vakkundige en vriendelijke afhandeling. Top!

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Rioolreiniging? Deze mensen vroegen om hulp

Kunnen jullie een offerte geven voor het reinigen van het rioolsysteem. Delen zijn reeds vervangen en er zijn inspectieputten/behandelputten aangelegd. Ergens loopt er nog iets vast, wat na het leegzuigen wellicht opgelost kan zijn. Ik denk dat een afzuiger, camera en evt een spuit voldoende moet zijn. Ik hoor het graag.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Boxmeer •

Sinds ik op dit adres woon is er wat vervelende lucht en ik weet niet precies waar het vandaan komt. Het leek erop alsof het met 2 niet goed aangesloten toiletten te maken had. Maar nadat dat verholpen was is de stankoverlast er nog steeds. Is wellicht een rioolreiniging de oplossing? Wat zouden de kosten bedragen? Alvast

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Ik heb een wc op de begane grond die zo nu en dan helemaal leeg loopt. Ik denk dat dit komt doordat er ergens iets vast zit. Een emmertje met heet water heeft onze problemen altijd kunnen verhelpen maar dat was nu niet het geval. Heeft het zin om ons riool te reinigingen? En wat zijn de kosten hiervan?

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Capelle aan den IJssel •

We hebben al een tijdje een binnenafvoer die slecht weg loopt. De gedeeltelijke blokkade zit vanaf de plek waar hij in de keuken de vloer in gaat tot de plek waar hij het riool in loopt. We willen die leiding graag laten reinigingen zodat de keukenafvoer weer goed weg loopt. Graag een prijsopgave hiervoor.

3 maanden geleden

Gelderland • Arnhem •

Wij hebben verschillende wasbakken die steeds borrelen wanneer het toilet doorgespoeld wordt of wanneer het buiten regent. Ook spoelt niet altijd makkelijk ons toiletpapier weg. We denken dat het nodig is om ons riool te laten reinigen. We hopen dat iemand dit snel kan komen doen.

3 maanden geleden

Gelderland • Oost Gelre •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist