Rioolvliegjes bestrijden

Roep nu een halt toe aan de rioolvliegjes in huis!

Rioolvliegjes zijn ongedierte. Heb je last van deze harige insecten, dan is dat meestal te wijten aan een ander rioolprobleem, zoals een verstopping of een lekkage. Wat doen rioolvliegjes? Ze groeien op in drek en verspreiden zich snel door je woning of bedrijf. Ze zitten dan vooral massaal in je kruipruimte, keuken of badkamer. Ze steken niet, maar ze kunnen wel voedsel besmetten met bacteriën en schimmels. Nood aan de man? Jouw riooldeskundige staat al paraat. Hij helpt je zó aan een effectieve oplossing!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Rioolvliegjes bestrijden via Rioolprobleem Kwijt

Jouw lokale vakman staat al voor je klaar

Staat het huilen je nader dan het lachen? Rioolvliegjes in je woning of bedrijf is dan ook absoluut geen pretje. Gelukkig hebben de specialisten bij Rioolprobleem Kwijt al vele rioolvliegjesplagen met succes opgelost! Wil jij ook tot één van onze gelukkigste klanten behoren? Dan kun je hier meteen het telefoonnummer intoetsen dat je hier ziet staan. Je mag ook het contactformulier invullen voor een afspraak. Op deze manieren kom jij rechtstreeks in contact met een vakman uit je eigen regio!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Is zelf rioolvliegjes in huis bestrijden mogelijk?

De meest populaire tips op een rij

Rioolvliegjes kunnen het beste voorkomen worden door goed onderhoud van het riool. Maar wat als je woning of bedrijf al zwart ziet van de vliegjes? Eerlijk is eerlijk: tegen een echte rioolvliegjesplaag kun je zelf weinig beginnen, maar er zijn wel wat manieren om de groeiende bevolking tegen te gaan. Klaar voor wat tips? Start.

  1. Zuig de rioolvliegjes op met een stofzuiger. Dit kun je doen als je ze tegen je muren geplakt ziet zitten.
  2. Check al je afvoeren op vuil, dan wel slib. Rioolvliegjes kunnen veel eitjes leggen in het vuil van verstoppingen!
  3. Gebruik een spuitbus met insecticide om rioolvliegjes te doden. Pas hier wel mee op als je kinderen en/of huisdieren hebt en lucht de behandelde ruimte goed door.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door rioolvliegjes

Stel je eens voor dat er sprake is van een leidingbreuk. Het vuil en het afvalwater lekken uit de breuk en vormen een slib. Rioolvliegjes zijn er dan als de kippen bij om broedplaatsen in dit slib aan te leggen. Gaandeweg ontstaan er zo steeds meer rioolvliegjes. Met veel pech komen ze via je kruipruimte je woning of bedrijf in. Het kan ook zijn dat ze door droogstaande sifons binnenkomen. Voor je het weet, is jouw hele woning of bedrijf vergeven van de vliegjes! Rioolvliegjes in huis zijn erg onhygiënisch, want ze komen immers uit het riool. Ze zitten massaal tegen je muren geplakt en ze zitten op een gegeven moment zelfs in je eten. Een snelle oplossing is dan zeker gewenst!

2

Contact met jouw lokale expert

Via Rioolprobleem Kwijt kun je snel en eenvoudig in contact komen met een riool deskundige uit je eigen regio. Je toetst je postcode of je woonplaats in en je belt het nummer dat hierna op het scherm verschijnt. Je mag je specialist ook benaderen via het contactformulier. Hij houdt toch alles in de gaten! Je kunt naar een prijsopgave vragen of meteen een afspraak maken. Doe je dit laatste, dan zal de vakman zo snel mogelijk voorbereidingen treffen. Zo kan het zijn dat hij ook nog een ongediertebestrijder voor je moet regelen, maar dit weet hij vaak pas als hij jouw probleem met eigen ogen heeft gezien. Zit er spoed bij? Ook dan zorgt de expert ervoor dat hij zo snel mogelijk voor je voordeur staat!

3

Rioolvliegjes bestrijden? Eind goed, al goed!

Bij het rioolvliegjes bestrijden moeten er drie dingen gebeuren. De rioolspecialist moet eerst het rioolprobleem, zoals een breuk of een verstopping, verhelpen. Ook moeten alle open verbindingen met het riool - zoals droogstaande sifons - worden opgelost. Dan moet er vaak ook nog een ongediertebestrijder komen: hij kan alle rioolvliegjes in huis bestrijden en hun broedplaatsen uitroeien. Soms moet de bestrijder eerst langskomen, omdat de rioolspecialist door de vele vliegjes zijn werk niet naar behoren kan uitvoeren. De bestrijder spuit een mengsel van water en gif op de broedplaatsen en de volwassen rioolvliegjes. Lost de riool vakman het rioolprobleem ook op, dan kun je er zeker van zijn dat de rioolvliegjesplaag snel tot de verleden tijd gaat behoren.

4

Advies van jouw rioolexpert

Eindelijk zijn die vervelende rioolvliegjes weg! Je kunt weer lekker in je woning of bedrijf vertoeven zonder dat je de vliegjes van je spullen en je muren af moet slaan. Maar hoe voorkom je een volgende plaag? Jouw riooldeskundige kan je hier allerlei adviezen over geven. Zo is het belangrijk om in de zomer stilstaand water in en rond je pand te verwijderen, zodat er ook geen slib kan ontstaan. Want in slib leggen rioolvliegjes namelijk hun eitjes! Een andere belangrijke tip? Zorg dat verstoppingen of lekkages zo snel mogelijk worden opgelost, zodat de rioolvliegjes geen kans krijgen om in het ontstane vuil broedplaatsen aan te leggen. Heb je zelf nog vragen na de bestrijding van de rioolvliegjes? Dan mag je altijd weer contact opnemen met jouw lokale vakman!

Kosten rioolvliegjes bestrijden

Service op maat voor gepaste en redelijke prijzen

Als je last hebt van rioolvliegjes, dan ontkom je niet aan een professionele oplossing. Dit is niet anders, maar je wilt er wel een gepaste en redelijke prijs voor betalen. Jouw lokale vakman zal ervoor zorgen dat je nooit teveel hoeft te betalen, maar om tot een eerlijke prijs te komen zal hij wel eerst het volgende moeten weten:

  1. Hoe ernstig is de rioolvliegjesplaag?
  2. Waar liggen de broedplaatsen precies?
  3. Is er eveneens sprake van een verstopping of een lekkage?
  4. Hoeveel tijd zal de reparatie in beslag nemen?
  5. Met welke middelen zal de reparatie uitgevoerd moeten worden?
  6. Hoeveel tijd zal de bestrijding van de rioolvliegjes in beslag nemen?
  7. Met welke middelen moeten de rioolvliegjes bestreden worden?

Als er een ongediertebestrijder aan te pas komt, zul je hem ook moeten vergoeden voor zijn diensten. Indien gewenst kan jouw lokale rioolvakman alle kosten op één bon vermelden. De kosten voor de bestrijder vind je daar dan ook op. Uiteraard bespreek je vooraf met onze specialist welke werkzaamheden in feite nodig zijn. Nu een afspraak maken? Jouw lokale vakman heet je al welkom.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Lenie uit Maasbree

Snelle en goede afhandeling van het probleem

C.j.m uit Brunssum

Snelle service vriendelijk werkte netjes en gaf goed advies

Harm uit Horst

Goede en snelle service. Vakkundige en vriendelijke afhandeling. Top!

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Rioolvliegjes bestrijden? Deze mensen vroegen om hulp

Overlast van rioolvliegjes in het huis (keuken, woonkamer badkamer) en een enorme rioollucht in de badkamer. Ik wil hier graag zo snel mogelijk van af. Ik hoop dat jullie snel een deskundige kunnen sturen om ze weg te halen. Ik hoop op een spoedige reactie.

3 maanden geleden

Noord-Holland • Amsterdam •

Hoe kan ik van rioolvliegjes afkomen? Het worden er steeds meer. Ik heb gelezen dat het gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn. Kunnen jullie mij advies geven?

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

We hebben sinds enige tijd last van rioolvliegjes in het pand. Voornamelijk bij de voordeur, echter ook in het pand. Intern onderzoek naar de afvoeren in onze ruimte heeft niets opgeleverd. Ik zou graag op een deskundige wijze willen laten onderzoeken waar deze vandaan komen en willen weten welke maatregelen genomen kunnen worden ter voorkoming van overlast.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Rotterdam •

Ik heb veel rioolvliegjes in de gang/kruipruimte. Het is daar ook erg vochtig. Ik hoop een vrijblijvende offerte te ontvangen voor eventuele vervanging of reparatie van het riool en vervanging van het oude zand naar schoon zand om de vochtige kruipruimte tegen te gaan. Hopelijk kunnen jullie helpen.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Maassluis •

Ik heb al heel lang een erge stankoverlast in de benedenverdieping van mijn huis. Ik heb ook erg last van veel muggen en rioolvliegjes. De kruipruimte stinkt heel erg en er ligt veel water. Twee rioolbedrijven hebben rookinspecties gedaan, maar geen breuk in de buizen geconstateerd.  Ik wil graag een offerte ontvangen voor de rioolvliegjes en de stankoverlast. Ik hoor graag zsm van u.

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Gouda •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist