Riool of afvoer ontstoppen voor Breda

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Breda.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Breda is RRS Riool Reinigings Service; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Breda. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Breda: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Breda bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Breda, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Breda. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Breda weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Breda? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riolering Breda

De historie van het riool in Breda gaat ruim 150 jaar terug. In de 19e eeuw begon de gemeente Breda met de eerste werkzaamheden voor het aanleggen van een rioolstelsel. Destijds zijn er onder de belangrijkste straten van de stad gemetselde buizen aangelegd. Deze buizen leidden vanaf de Grote Markt naar de Mark of de Oude Vest.

In 1863 begon men met het aanleggen van het Oude Vestriool, dit is het oudste riool van Breda. Veel wateren achter de huizen werden gedempt er vervangen door riolen. De meeste rioolbuizen kwamen uit op de Oude Vest; een oude vestinggracht. Dit leidde tot ernstige vervuiling en de gracht werd hiermee schadelijk voor de gezondheid van de bewoners. Om dit probleem tegen te gaan werden er maatregelen getroffen: een overwelving en het uitdiepen van de gracht moesten de vervuiling tegengaan.

Rioolservice Breda

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is er veel veranderd. Er is nieuwe riolering aangelegd en waar nodig wordt er rioolservice en -onderhoud uitgevoerd. Maar, het Oude Vestriool bestaat nog steeds! In 2010 en 2016 zijn er delen van het Oude Vestriool gerenoveerd. Het riool diende in originele staat gerestaureerd te worden. Om dit te bereiken zijn de voegen vernieuwd en is waar nodig schade aan het metselwerk hersteld. De restauratie betrof overigens maar een deel van het Oude Vestriool. Het overige deel van dit rioolstelsel is kwalitatief dusdanig goed dat het nog jaren meekan.

Rioolaansluiting

Het is voor elke woning, elk gebouw en ieder ander bouwwerk verplicht om aangesloten te zijn op het gemeenteriool. Ook tijdelijke voorzieningen (bijvoorbeeld een mobiel toilet) moeten worden aangesloten op de gemeentelijke riolering. In het grootste deel van Breda ligt een gescheiden rioolstelsel, wat inhoudt dat regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Wanneer woningen op het riool aangesloten moeten worden, dienen de afvoer van regen- en afvalwater gescheiden worden aangeboden. De riolering op eigen terrein moet zelf verzorgd worden, het is hierbij belangrijk dat de afvoer van regenwater via een grijze buis gaat en de afvoer van afvalwater via een bruine buis.

Riool ontstoppen Breda

Soms ontstaan er problemen met het riool. Wanneer er een verstopping in het riool zit dan is het noodzakelijk om deze te laten ontstoppen. Als dit niet gebeurt dan kunnen de problemen snel erger worden. In het ergste geval kunnen de buizen flink beschadigen en dient het riool (deels) vervangen of gerepareerd te worden.

Ontstoppingsbedrijf Breda

Voor het ontstoppen van uw riolering kunt u het beste een ontstoppingsbedrijf uit Breda inschakelen. De rioolexpert zal het probleem snel en vakkundig oplossen.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Breda

Het water loopt heel langzaam weg en bij regen loopt de put over.

donderdag 8 maart 2018
Bavelselaan, Breda

De afvoer in de keuken en die van de wastafel in de badkamer lopen niet goed af. Met de douche, toilet en andere afvoerpunten zijn er geen problemen.

zaterdag 27 januari 2018
Duivelsbruglaan, Breda

Wc is verstopt. Waarschijnlijk vanwege volle beerput. We willen graag de beerput laten legen. En indien mogelijk de beerput verwijderen en de wc op het riool aansluiten.

maandag 15 januari 2018
Anna Paulownalaan, Breda

Onze sanibroyeur is verstopt. Ik heb een tampon doorgespoeld en we denken dat deze is blijven hangen in de motor of een verstopping heeft veroorzaakt in de afvoer.

donderdag 14 december 2017
Gaffelstraat, Breda

De regenafvoer van mijn dak lijkt verstopt. Het verstoppingspunt zit vrij diep. Ik heb al geprobeerd om met de hogedrukspuit de verstopping te verhelpen maar dat is niet gelukt.

woensdag 13 september 2017
Henri het Sasplein, Breda

De afvoer van mijn douche is gedeeltelijk verstopt. Het water loopt nog wel weg maar niet snel genoeg, waardoor het afvoergootje na korte tijd alsnog overloopt. Met een veer hebben wij al een flinke dot haren kunnen verwijderen. Ook hebben we meerdere keren vloeibare ontstopper in de afvoer gegoten. Hierna heeft de afvoer enkele dagen moeiteloos doorgelopen. Nu, korte tijd later, lijkt het er op dat er (buiten bereik van de veer) toch nog iets hangt dat de goede doorloop blokkeert. De rubberen ontstopper kunnen we niet gebruiken omdat het een gootje in de vloer betreft.

woensdag 6 september 2017
Kwekerijstraat, Breda

Sinds een tijdje loopt het water in onze wastafel in de badkamer niet goed door. De problemen zijn ontstaan nadat de wastafel eraf is geweest voor reparatie. Wij hebben ons huis helemaal laten verbouwen en dus ook de badkamer, alles is pas vanaf maart 2016 in gebruik. Er is al door verschillende partijen naar gekeken, maar niemand kan vertellen wat er aan de hand is.

dinsdag 5 september 2017
Ruitersboslaan, Breda

Verstopping in de keuken, vermoedelijk door resten van vaatwastabletten. Alles geprobeerd maar ontstoppen lukt niet.

dinsdag 22 augustus 2017
Bernhardsingel, Breda

Mijn gootsteen en vaatwasser zijn verstopt.

zaterdag 8 juli 2017
Schippersdonk, Breda

De afvoer van de keuken loopt langzaam leeg en geeft een borrelend geluid.

woensdag 28 juni 2017
Boeimeerhof, Breda

Ik heb een rioollek in de kruipruimte. Er staat al een laagje water en ik ruik een mestlucht in huis. Ik heb ook al een aantal rioolvliegjes gezien.

woensdag 10 mei 2017
Paulusstraat, Breda

Onze wc loopt niet meer door. Alles al geprobeerd (zowel een plopper als chemische middelen), maar zonder resultaat.

woensdag 19 april 2017
Baronielaan, Breda

Het water in de wc komt naar boven en borrelt.

maandag 10 april 2017
Gertrudisstraat, Breda

In de badkamer hebben we last van rioollucht. Dit lijkt te komen door barsten in de closetsok.

dinsdag 4 april 2017
Overkroetenlaan, Breda

Wij hebben een kapotte gresbuis die onder de vloer van het huis doorloopt en vochtproblemen in de muur veroorzaakt. Is er een mogelijkheid om dit op te lossen zonder dat de (hele) vloer open moet? Dus door bijvoorbeeld een buis in de kapotte buis aan te brengen?

woensdag 1 februari 2017
Academiesingel, Breda

Bij het gebruiken van de kraan van de wasbak in de badkamer hoor ik een borrelend geluid in de afvoer onder het bad. Bij het leeg laten lopen van het bad komt het water bij de douche weer omhoog en komt er een vieze lucht mee. Ik heb het zelf al een paar keer ontstopt met soda en ontstopper, maar het probleem blijft terugkomen/bestaan.

maandag 9 januari 2017
Godevaert Montensstraat, Breda

De afvoer van de keuken is verstopt. Het water komt er langs de overloop uit.

zaterdag 24 december 2016
Wilhelminastraat, Breda

De leiding die de wc verbindt met de riolering is afgebroken. In de kruipruimte is dus een tijd lang de volledige inhoud van het toilet terechtgekomen.

maandag 10 oktober 2016
Zomergemstraat, Breda

Mijn wc is verstopt. Ik heb zelf al geprobeerd om de wc te ontstoppen maar dit is helaas mislukt! Kunnen jullie me helpen?

maandag 15 februari 2016
Middenerf, Breda