Riool of afvoer ontstoppen voor Rotterdam

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Rotterdam.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Rotterdam is Smit Riooltechniek; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Rotterdam. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Rotterdam: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Rotterdam bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Rotterdam, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Rotterdam. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Rotterdam weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Rotterdam? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riolering Rotterdam

In een grote stad als Rotterdam wordt veel afvalwater geproduceerd. Om dit netjes af te voeren, en vervuiling of ziektes te voorkomen, is een goed rioolstelsel erg belangrijk. Vroeger was er geen rioolstelsel. Maar hoe werden fecaliën en afvalwater destijds dan afgevoerd? En hoe is het riool in Rotterdam uiteindelijk ontstaan?

Dumpen in sloten en grachten

Vroeger was er geen riolering in Rotterdam, dit gaf veel problemen. Bijna elke woning lag nabij een sloot of gracht, wat het voor mensen makkelijk maakte om fecaliën en afvalwater hierin te dumpen. Het is bijna niet in te beelden wat voor een vieze en stinkende modderpoelen er hierdoor ontstonden. En dat was misschien nog niet eens het ergste; de vervuiling zorgde ervoor dat er regelmatig cholera epidemieën uitbraken. Het resultaat: veel slachtoffers. Er werd overigens wel geprobeerd om maatregelen te treffen, maar dit was tevergeefs. Er werd geen gehoor gegeven aan de regels omtrent het afvoeren van vuil. Men bleef dit steevast in de binnenstad doen in plaats van buiten de stad.

Riool Rotterdam

Er moest iets gebeuren om de cholera epidemieën tegen te gaan. Het heeft lang geduurd, maar in 1854 werden er eindelijk stappen gemaakt. Het ‘Waterproject van Rose’ werd in gang gezet. Wat dit inhield? In het plan stond beschreven dat het openbare water in de binnenstad regelmatig ververst moest worden en sloten en grachtjes werden vervangen door verzamelriolen. Het was misschien een goed begin, maar de problemen waren hier niet mee opgelost. Er werd nog steeds veel afvalwater geloosd in de wateren. Er ontstond een nieuwe cholera epidemie die aan veel mensen het leven kostte. Er moesten meer maatregelen getroffen worden, en dat gebeurde: in 1866 werd de botersloot gedempt en er werd ruim 3500 meter riool aangelegd. Het was wederom een stap in de goede richting, maar nog steeds waren de problemen niet opgelost.

Spoelsysteem

Tegen het einde van de 19e eeuw stemde de gemeenteraad in met een nieuw plan. Het spoelsysteem zorgde ervoor dat Rotterdam snel verlost werd van de vervuilde wateren. Het sterftecijfer daalde en voor lange tijd leek dit een goede oplossing. Echter tientallen jaren later bleek dit toch niet helemaal waar te zijn: de rivier veranderde in een open riool. Het spoelsysteem was aan verandering toe, rioolwaterzuiveringsinstallaties bleken noodzakelijk.

Verbeteringen riolering Rotterdam

Inmiddels zijn we behoorlijk wat jaren verder en is het rioolstelsel in Rotterdam flink verbeterd. En nog steeds worden er aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat Rotterdam schoon en gezond blijft zonder watervervuiling. Het rioleringsbeleid is vastgelegd in het GRP: Gemeentelijk Rioleringsplan. Hierin staat onder andere beschreven dat er de komende jaren gemalen, persleidingen en 200 kilometer riolering worden vervangen.

Riool ontstoppen Rotterdam

Er wordt veel geïnvesteerd in het verbeteren van het riool in Rotterdam. Maar, ondanks dat kunnen inwoners van de stad toch problemen ervaren. Wanneer het riool verstopt raakt dan is het noodzakelijk om dit snel op te laten lossen. Een ontstoppingsbedrijf uit Rotterdam zal ervoor zorgen dat de problemen snel en vakkundig worden verholpen.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Rotterdam

Sinds enkele dagen zit de regenpijp verstopt. Het water zoekt momenteel de makkelijkste weg en dat is via de buizen van de wasmachine terug naar binnen. Het is mij met een ontstoppingsveer niet gelukt om de verstopping weg te krijgen. Mogelijk zit het onder de grond.

maandag 16 april 2018
Lindesingel, Rotterdam

WIj hebben last van een verstopping in het toilet. Er is per ongeluk een blikje tonijn in terechtgekomen, deze zit nu vast in de afvoer.

maandag 9 april 2018
Vondelweg, Rotterdam

Mijn afvoer is verstopt. Het water van de gootsteen en vaatwasser kan niet worden afgevoerd.

donderdag 5 april 2018
Beukelsdijk, Rotterdam

Mijn riool is verstopt. Het water komt omhoog en loopt uit het laagst gelegen toilet.

zondag 11 maart 2018
Bloklandstraat, Rotterdam

Ik wil graag een verstopping in de afvoer van de douche laten verhelpen. Het water loopt niet meer weg en ik krijg dit zelf niet opgelost.

zondag 11 maart 2018
Zuster Hennekeplein, Rotterdam

In ons huis loopt een afvoerbuis waar op verschillende punten de keukengootsteen, vaatwasser, bad en wasmachine uitkomen. Deze afvoer lijkt verstopt te zitten. We horen een borrelend geluid, het badwater loopt zeer langzaam weg en bij gebruik van de wasmachine komt er wat water in het bad omhoog. Ook ruiken we in de badkamer af en toe een rioollucht. De totale afvoerbuis is ongeveer 7 meter lang en heeft een aantal haakse bochten. De buis komt uiteindelijk uit op de standleiding van het appartementengebouw.

donderdag 1 maart 2018
Schiehavenkade, Rotterdam

Mijn keukenafvoer, waar ook de wasmachine op aangesloten is, zit verstopt. Heb al ontstoppingsmiddelen gebruikt en geprobeerd om hem met een waterzuiger leeg te zuigen maar hij wil nog steeds niet doorlopen.

maandag 5 februari 2018
Sint-Janshaven, Rotterdam

Wij hebben sinds een tijdje last van rioolvliegjes thuis. Nu heb ik ze kunnen lokaliseren, ze komen uit de meterkast. We hebben geen kruipruimte dus de meterkast is onze laagste punt in het huis. Er is zover ik weet geen lek in de riolering: alles werkt en er komt ook geen muffe of vieze geur uit de meterkast. Ik zou graag advies willen.

vrijdag 2 februari 2018
Vredehofweg, Rotterdam

Afvoer in de keuken is helemaal verstopt.

maandag 29 januari 2018
Zestienhovensekade, Rotterdam

De wc is verstopt. Het water spoelt heel langzaam door.

maandag 29 januari 2018
Wolphaertsbocht, Rotterdam

De keukenafvoer is verstopt.

vrijdag 26 januari 2018
Dick Ketstraat, Rotterdam

Ik wil graag de afvoer van de wastafel in de keuken en badkamer laten ontstoppen.

maandag 22 januari 2018
Leo Gestelstraat, Rotterdam

Ik heb last van een verstopping. Het water dat mijn wasmachine op zolder wegpompt (2e etage), komt er 1 etage lager in de wasbak in de badkamer weer uit. Ik heb vaker loodgieters laten komen die de verstopping "oplossen" maar twee dagen later is hetzelfde probleem weer aanwezig. Ik wil definitief van dit probleem af en wil daarom graag een inspectie uit laten voeren.

dinsdag 16 januari 2018
Kruipbrem, Rotterdam

De keukenafvoer loopt niet meer door. Ook niet met gebruik van chemicaliën. De verstopping zit verder dan de sifon. Door het gebruik van chemische middelen is ook de afdichting van de spoelbak niet meer goed.

dinsdag 2 januari 2018
Zwaardleliestraat, Rotterdam

De gootsteen van de keuken loopt erg slecht door en als de vaatwasmachine aan staat komt het water omhoog.

dinsdag 5 december 2017
Bekermos, Rotterdam

We hebben een lekkage in de badkamer en ik denk dat afvoer verstopt zit, het water komt omhoog.

dinsdag 21 november 2017
Maurice de Vlaminckstraat, Rotterdam

Wij hebben last van een verstopte waterafvoer bij de keuken, in de badkamer op de 1ste verdieping en bij de wasmachine op zolder.

donderdag 16 november 2017
Dennekruid, Rotterdam

Mijn wc is verstopt.

zondag 12 november 2017
Emelissedijk, Rotterdam

Het riool is verstopt.

dinsdag 15 augustus 2017
Dordselaan, Rotterdam

De afvoer in de keuken loopt niet goed door. Water loopt langzaam weg en komt omhoog als de kraan lang open staat of als de vaatwasser water afvoert.

dinsdag 15 augustus 2017
Marius Richtersstraat, Rotterdam

Er komt water in de kelder na zware regenval. Wil een dompelpomp plaatsen maar waar en hoe?

zondag 30 juli 2017
Pijnackerstraat, Rotterdam

Er staat water in mijn badkamer dat niet wegstroomt.

zaterdag 15 juli 2017
Meidoornstraat, Rotterdam

Er hangt regelmatig een rioollucht in huis, met name in de douche en in de hal bij de voordeur. Sinds een aantal weken stikt het hier van de vliegjes en het worden er met de dag meer. Nu ben ik bang dat dit rioolvliegjes zijn. Sommige zijn niet groter dan een fruitvlieg, sommige zijn wat groter.

dinsdag 11 juli 2017
Troostheide, Rotterdam

De keukenafvoer is verstopt.

donderdag 8 juni 2017
De Jagerstraat, Rotterdam

De gemeente Rotterdam wil het riool in onze straat vervangen, hierdoor moet de huisaansluiting misschien worden aangepast.

woensdag 10 mei 2017
Diergaardesingel, Rotterdam

De afvoer van ons bad is verstopt.

dinsdag 9 mei 2017
Achillesstraat, Rotterdam

Sinds een aantal maanden hebben wij last van een verzachte voortuin en rioleringslucht. Dit probleem is ook bij onze buren aan de hand. Waar het probleem vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar graag zouden wij hier wat aan laten doen.

woensdag 29 maart 2017
Jerichostraat, Rotterdam

Graag wil ik nadere informatie over het herstellen c.q. vervangen van het gietijzeren collecteurriool. Het blok bestaat uit 13 woningen waarvan er een aantal problemen hebben. Omdat het om een collecteurriool gaat moet het volgens ons eigenlijk in het geheel vervangen worden.

woensdag 8 maart 2017
Doddegras, Rotterdam

Graag schakel ik een expert in voor het ontstoppen van de gootsteen in de keuken. Ik heb zelf al geprobeerd om te ontstoppen met een HG duo ontstopper, het schoonmaken van de sifon en een ontstoppingsveer, maar het mocht niet baten.

zaterdag 4 maart 2017
Vlaskade, Rotterdam

Bezoek heeft de wc borstel afgebroken tijdens gebruik en vervolgens de wc doorgespoeld. Vermoedelijk zit de steel van de wc borstel vast in leiding. De wc loopt nu vol en kan niet gebruikt worden. Bezoek heeft geprobeerd om met afwasmiddel de wc te onstoppen maar dit mocht niet baten.

vrijdag 24 februari 2017
Klaverstraat, Rotterdam

Het water in de toiletten, keuken en douche zakt langzaam weg en borrelt.

dinsdag 7 februari 2017
Meezenbroekstraat, Rotterdam

Er is een kleine verzakking ontstaan in de stoep aan de voorzijde van mijn huis. Nadat de gemeente hier naar gekeken heeft blijkt de waterafvoer / rioolbuis stuk te zijn. Ik wil dit graag laten repareren.

maandag 6 februari 2017
Walenburgwerweg, Rotterdam

Riool is afgebroken. Bij de gevel moet een nieuw stukje bocht en pijp aangelegd worden.

vrijdag 3 februari 2017
Piccolo, Rotterdam

We hebben last van een vetverstopping in de keuken.

vrijdag 27 januari 2017
Grote Visserijstraat, Rotterdam

De keukenafvoer is verstopt. Ontstoppingsveer van 5 meter was geen oplossing. Zou graag het probleem laten oplossen.

zondag 22 januari 2017
Marius Richtersstraat, Rotterdam

Scheefgezakte waterputten.

donderdag 19 januari 2017
Glazoenowlaan, Rotterdam

Zodra ik de kraan in de keuken openzet, komt het water in de badkamer omhoog. Ik denk dat er ergens een verstopping zit.

dinsdag 29 november 2016
Strevelsweg, Rotterdam

WC is verstopt, water loopt pas na enige tijd weg.

maandag 28 november 2016
Lumeystraat, Rotterdam

Verstopping in de badkamer (wasmachine, wastafel en douche afvoer). Er lijkt rommel in de afvoer te zitten en het water stroomt slecht weg.

zaterdag 26 november 2016
Breitnerstraat, Rotterdam

In onze badkamer zit een verstopping. Het bad en de douche lopen niet goed door, de wc wel. We willen graag de boel laten doorspuiten of laten inspecteren tot aan het hoofdriool, want er zouden meer verstoppingen kunnen zitten.

dinsdag 22 november 2016
Zeedistel, Rotterdam

Verstopping in de wc op de begane grond. De verstopping zit binnen de 5 meter, hierna komt namelijk de afvoer van de wc samen met de overige afvoeren die wel doorlopen. WC loop heel langzaam door.

maandag 21 november 2016
Madame Gresstraat, Rotterdam

Hoe kan ik van rioolvliegjes afkomen? Het worden er steeds meer. Ik heb gelezen dat het gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn. Kunnen jullie mij advies geven?

maandag 10 oktober 2016
Rhederoord, Rotterdam

We hebben sinds enige tijd last van rioolvliegjes in het pand. Voornamelijk bij de voordeur, echter ook in het pand. Intern onderzoek naar de afvoeren in onze ruimte heeft niets opgeleverd. Ik zou graag op een deskundige wijze willen laten onderzoeken waar deze vandaan komen en willen weten welke maatregelen genomen kunnen worden ter voorkoming van overlast.

zondag 11 september 2016
Schouwburgplein, Rotterdam

De wc is verstopt.

dinsdag 9 augustus 2016
Bruijnstraat, Rotterdam

Ik heb al een tijdje stankoverlast van de riolering.

maandag 8 augustus 2016
Boergoensestraat, Rotterdam

Wij hebben last van vliegjes en hebben het advies gekregen om onze rioolafvoer na te laten nakijken. Ik zou graag controle op onze rioolpijp in de kruipkelder willen. 

woensdag 3 augustus 2016
Clara de Vriesstraat, Rotterdam

De regenafvoer van de schuur voor het huis is verstopt met zand toen hij afgebroken was. Nu gerepareerd, maar er loopt geen water door. Bij regen komt alles over de dakgoot naar beneden.

zaterdag 16 juli 2016
Rijsbes, Rotterdam

Gaag wil ik de huisaansluiting van het middelse portiek in ons complex laten vernieuwen. Het gaat om een aansluiting van 3 appartementen. Bij veel regen en harde wind komt het water in de onderste flat terug omhoog (in wc en wasbak). Heel erg vervelend.

zondag 10 juli 2016
Georg Hegelstraat, Rotterdam

De afvoer van de wc zit verstopt.

maandag 27 juni 2016
Ernest Claespad, Rotterdam

Water in de gootsteen in de keuken loopt niet goed door. De keuken is een half jaar geleden nieuw geplaatst. Het water komt omhoog in de gootsteen als de vaatwasser aanstaat, dus er komen etensresten in de gootsteen terecht.

dinsdag 14 juni 2016
Buitenbassinweg, Rotterdam

De afvoer van het ligbad zit verstopt. Het water stroomt al jaren heel langzaam weg, ontstopper helpt niet en een veer krijgen we er niet goed in. Vandaag tegels gedeeltelijk weggehaald, maar de sifon is schoon. In de daarachterliggende PVC pijp krijgen we geen trekveer geschoven, het vermoeden is dat daar al de verstopping zit.

zaterdag 30 april 2016
Arendalhof, Rotterdam

Water loopt niet meer weg vanuit de gootsteen in de keuken.

dinsdag 29 maart 2016
Francis Picabiastraat, Rotterdam

Wij vermoeden dat het riool een breuk heeft of gedeeltelijk is afgescheurd door verzakking.

maandag 28 maart 2016
's Gravenweg, Rotterdam

Het water in bad en gootsteen loopt wel weg maar blijft erg lang staan.

maandag 21 maart 2016
Balsemkruid, Rotterdam

Onze riolering van ons huis tot aan de hoofdaansluiting moet worden vervangen, dit is circa 12 meter. Dit is nu op het moment één aansluiting samen met de buurvrouw, maar dit moet gesplitst worden naar allebei een eigen riolering/aansluiting.

woensdag 10 februari 2016
Bloemenlaan, Rotterdam

Mijn douche is verstopt.

dinsdag 27 oktober 2015
Koninginneweg, Rotterdam

Stenen riolering moet gedeeltelijk vernieuwd worden.

donderdag 22 oktober 2015
Aper Bouwmankade, Rotterdam

De keukenafvoer wil niet meer doorspoelen. Sifon en zwanenhals heb ik reeds verwijderd, maar zonder succes.

zondag 18 oktober 2015
Wijnbrugstraat, Rotterdam

Het stinkt in ons pand in Rotterdam, vooral bij nat weer. Ook is er sprake van een kleine verzakking.

maandag 7 september 2015
Sluisjesdijk, Rotterdam

Wij hebben sinds de aanleg van onze badkamer last van stank die uit het doucheputje komt. Tot op heden hebben we geen idee waardoor het komt.

maandag 20 juli 2015
Zevenoord, Rotterdam