Afvoer ontstoppen

Ontstoppen afvoer door een erkende rioolvakman

Afvoer ontstoppen moeilijk? Niet als je dit aan een vakbekwaam iemand overlaat. Het kan namelijk best lastig zijn om een diep gelegen blokkade met een rubberen ontstopper te verwijderen. In sommige gevallen kan dat zelfs onmogelijk zijn, bijvoorbeeld als de blokkade wordt veroorzaakt door een breuk in je leiding. Kies meteen voor effectief afvoer ontstoppen en bel voor een afspraak met een erkende lokale specialist. Hier vertellen we je alvast meer over de werkwijze van het ontstoppen van een afvoerbuis en de kosten!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Afvoer ontstoppen: zelf oplossen of laten doen?

Afvoer ontstopping door jouw lokale riooldeskundige

Vroeg of laat krijgt elke woning of bedrijf te maken met een geblokkeerde afvoer. Dit is niet zo vreemd, want je gebruikt je toilet, keuken of badkamer bijna iedere dag. Ook buiten kun je overlast ervaren: denk maar aan je dakgoot of regenpijp die bij regen en wind door bladeren en ander vuil geen water door de afvoerbuis kunnen spoelen. Wat het probleem ook is: voor alles bestaat een professionele oplossing. Die krijg je als je nu via Rioolprobleem Kwijt jouw lokale expert inschakelt. Zet die eerste stap!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Kun je zelf je afvoer ontstoppen?

De meest populaire afvoerbuis ontstoppen tips op een rij

Je gaat misschien liever naar de tandarts dan dat je een afvoer moet ontstoppen. Of het is toch andersom. We hebben hoe dan ook een paar afvoer ontstoppen tips voor je klaarstaan voor het geval je toch een poging wilt wagen. Lukt het niet? Dan weet je ons vast wel weer te vinden!

  1. Verhindert de blokkade de afvoer van elektrische apparatuur, zoals je droger of afwasmachine? Controleer dan eerst de filters op vuil en reinig deze.
  2. Meng een pak zuiveringszout met een liter water. Giet de vloeistof geleidelijk door de geblokkeerde afvoer en laat het een nachtje inwerken.
  3. Zet een rubberen ontstopper op de geblokkeerde afvoer en beweeg deze krachtig op en neer. Hoe meer zuigkracht, hoe beter het vuil kan losraken.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast vóór het afvoer ontstoppen

Het begint misschien met een verdacht borrelend geluid en een nare stank. Na een poosje merk je dat je afvoer geen water meer doorlaat. Spoel je door, dan zie je het vocht en de resten dreigend naar de oppervlakte borrelen. Nog één keer de spoelknop indrukken en het water loopt over je vloeren. Sta je bij een andere afvoer? Vet, stof, haren, zeepresten of etensresten kunnen hierin voor een hardnekkige blokkade hebben gezorgd. Misschien laat geen enkele afvoer nog iets door, omdat de hoofdleiding geblokkeerd is. Misschien is de oorzaak nog spannender en zit er een scheur of breuk in een leiding. Ga je dan zelf uren aan de slag of laat je het uitzoeken door een ervaren riooldeskundige? De meeste mensen kiezen graag voor dit laatste!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Hoe kom je snel aan een lokale rioolexpert? Via Rioolprobleem Kwijt natuurlijk. Je toetst je postcode of woonplaats in en je krijgt direct het nummer van je expert in beeld. Je mag ook een bericht sturen via het contactformulier: dit komt rechtstreeks bij jouw lokale specialist terecht. Vraag gerust naar een prijsopgave of maak meteen een afspraak! De expert zorgt ervoor dat hij zo snel mogelijk bij je kan komen aanbellen. Hij brengt al het nodige gereedschap mee, zodat hij direct aan de slag kan gaan bij aankomst. Afhankelijk van de aard en de ernst van de opdracht kan hij ook een collega meebrengen. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als er een buitenafvoer geblokkeerd is en er op grote hoogte gewerkt moet worden.

3

Afvoer ontstopping gelukt? Eind goed, al goed!

Eenmaal aangekomen gaat jouw lokale expert direct aan het werk. De blokkade in jouw afvoer kan worden verwijderd met een frees of met een hogedrukreiniger. In sommige gevallen werkt een ontstoppingsveer beter, afhankelijk van waaruit de blokkade bestaat. Denkt de specialist eerder aan een defect? Dan kan hij een inspectie uitvoeren met een camera of een rookgenerator. Als er onderdelen gerepareerd moeten worden, dan word je hiervan op de hoogte gesteld. Je krijgt dan een vrijblijvend plan van aanpak inclusief kostenplaatje gepresenteerd. Ga je akkoord met de prijs en de voorgestelde werkzaamheden voor het afvoerbuis ontstoppen, dan wordt er zo snel mogelijk verder gewerkt. Hoe complexer het probleem, hoe meer tijd en middelen aan de afvoer ontstopping zullen moeten worden besteed. Houd hier rekening mee!

4

Advies van jouw rioolexpert

Is de blokkade uit je afvoer verwijderd? Dan ben je natuurlijk hartstikke blij dat je weer kunt koken, wassen en afwassen! Om nog maar te zwijgen over onbezorgd toiletgebruik. Maar hoe voorkom je dat er weer een blokkade optreedt? De specialist biedt je tijdens de ingreep allerlei nuttige adviezen. Deze hebben veelal betrekking op onderhoud van het afvoerstelsel. Dat is ook wel logisch, want door goed onderhoud blijven je afvoeren ook langer functioneel! Heb je na de ingreep vragen? Dan kun je jouw lokale deskundige altijd nog bellen of mailen voor vrijblijvend advies. Wil je het onderhoud volledig aan hem overlaten, dan kun je hem ook naar de mogelijkheden van een servicecontract vragen. Zo weet je zeker dat blokkades in je afvoeren voorkomen worden!

Kosten voor afvoer ontstoppen

Eerlijke prijzen en heldere uitleg bij afvoer ontstopping

Je kunt niet lang zonder een werkende afvoer, daarom moet je de beslissing om een rioolspecialist in te schakelen snel nemen. Helaas valt de keuze van sommige mensen niet altijd op een betrouwbare specialist. Bij Rioolprobleem Kwijt hebben wij juist de beste specialisten geselecteerd zodat jij altijd eerlijke prijzen krijgt. Jouw prijs voor afvoerleiding ontstoppen wordt veelal bepaald door de volgende zaken:

  1. Is de blokkade in de afvoerbuis makkelijk te bereiken?
  2. Hoe hardnekkig is deze blokkade eigenlijk?
  3. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
  4. Komen er ook reparaties aan bod? Zo ja, met welke materialen?
  5. Met welk gereedschap kan het probleem naar tevredenheid worden opgelost?
  6. Hoeveel arbeidsuren zijn nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen?

Een eerlijke prijs ontvangen is één ding. Jouw lokale expert zal je ook duidelijke uitleg verschaffen over de benodigde werkzaamheden van afvoer ontstopping. Zijn er meer of andere werkzaamheden nodig, dan word je hier altijd van op de hoogte gebracht. Niets gebeurt zonder jouw akkoord! Wil je nu een prijsopgave ontvangen? Of liever meteen een afspraak maken voor het ontstoppen van de afvoer? Jouw expert kan niet wachten om je te helpen.

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Jaap uit Bilthoven

H.j. uit Santpoort noord

De service man kwam veel sneller dan gedacht een heeft het probleem snel en netjes verholpen.

Lenie uit Maasbree

Snelle en goede afhandeling van het probleem

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Afvoer ontstoppen? Deze mensen vroegen om hulp

De afvoer in ons huis is compleet geblokkeerd. Ik heb hem al geprobeerd te ontstoppen door azijn en soda er in te gooien maar dit lijkt niet te helpen. Ik hoop dat er een professional langs kan komen om de afvoer te ontstoppen.

3 maanden geleden

Gelderland • Montferland •

Ik wil graag dat mijn afvoer ontstopt wordt. Wanneer er thuis iets van een kraan wordt aangezet komt er water uit het afvoerputje in de tuin. En gister kwam het water ook plotseling omhoog in de wasbak van de kamer. Ik wil dat dit probleem op een goede manier wordt opgelost. Ik vermoed dat er er een probleem is met de hemelwater afvoer aan de achterzijde van het huis en het stadsriool. Ik hoop snel van jullie te horen.

3 maanden geleden

Noord-Brabant • Oosterhout •

Mijn afvoer wordt geblokkeerd. Het is al een losse verbinding door middel van een overschuifmof. Ik heb er al vloeistof ingegooid maar het lijkt weinig effect te hebben. De afvoer loop nu een beetje door maar nog steeds erg traag. 

3 maanden geleden

Zuid-Holland • Lansingerland •

De afvoer in ons huis moet onstopt worden. We hebben al verschillende methodes die op internet stonden gebruikt maar dit was zonder succes. Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen want we komen er zelf niet uit.

3 maanden geleden

Limburg • Brunssum •

De afvoer loopt niet goed af. Het water stroomt niet weg en het lijkt alsof er ergens een blokkade zit. Ik wil onze afvoer graag opstopt hebben en voor een lange tijd van dit probleem af zijn. Graag een offerte voor ontstoppen van deze afvoer.

3 maanden geleden

Limburg • Sittard-Geleen •

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist