Riool of afvoer ontstoppen voor Eindhoven

Een verstopping in de riolering is ontzettend vervelend en het riool ontstoppen is geen prettige klus. Het is daarom raadzaam om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Wij zijn Rioolprobleem Kwijt en wij werken met een landelijk netwerk van lokale ontstoppingsbedrijven, die u snel kunnen helpen met het ontstoppen van het riool of met andere rioolproblemen in Eindhoven.

Ontstoppingsdienst: 24/7 en 365 dagen per jaar

Het ontstoppingsbedrijf waar we mee samenwerken voor Eindhoven is Riool Service Budel; de beste keus voor het oplossen van uw verstopping in Eindhoven. Onze rioolspecialisten staan het hele jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Al onze specialisten hebben ruime ervaring en gebruiken uitsluitend de nieuwste technieken en materialen voor het verhelpen van uw verstopte afvoer, verstopte gootsteen of verstopte WC of toilet.

Loodgieter of gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf?

Veel mensen denken dat ze een algemene loodgieter moeten bellen als de WC of gootsteen verstopt is, maar u bent beter af door een ontstoppingsbedrijf of gespecialiseerde riool spoed loodgieter te bellen. Wij zijn juist gespecialiseerd in het ontstoppen van het riool, WC, gootsteen of afvoer. Daar waar een algemene loodgieter er heel veel zaken bij doet en maar af en toe een ontstopping tegenkomt, zijn wij experts voor het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van riolering, afvoer, leidingen, vetafscheiders en septic tanks.

Rioolservice Eindhoven: wij achterhalen de oorzaak

Via onze rioolservice voor Eindhoven bent u dus snel uit de brand geholpen. Onze rioolontstoppers kijken bovendien naar de achterliggende oorzaak van uw rioolprobleem, zodat dit niet binnen de kortste keren weer terugkomt. Zo voorkomt u dat u later weer met uw handen in het haar zit.

Met welk rioolprobleem heeft u te maken?

U kunt kampen met een groot aantal problemen rondom de riolering in Eindhoven, daarom bieden wij een veelzijdige rioolservice. U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende diensten:

 • Het ontstoppen van het riool, de afvoer of andere sanitaire voorzieningen zoals bad of douche
 • De reiniging van het rioleringsstelsel
 • Het oplossen en voorkomen van riool verstopping
 • Het repareren of vernieuwen van de riolering
 • Het aanleggen van een riolering of het uitbouwen van een rioolstelsel
 • Het plaatsen, reinigen of ledigen van olie- en vetafscheiders
 • Het inspecteren van de riolering
 • Het beheren en onderhouden van de riolering (ook zakelijk)
 • Advies omtrent uw rioleringssysteem

Staat uw benodigde rioolservice er niet tussen of vindt u het lastig om te beschrijven wat er aan de hand is? We kunnen ter plekke vaststellen welk soort rioolprobleem er speelt. Bij spoed en dringende rioolproblemen zijn wij 24/7 bereikbaar via 085 - 0187125. Dus, is uw WC verstopt, uw riool verstopt of uw afvoer verstopt en wilt u het riool laten ontstoppen? Aarzel niet en bel ons direct.

De gevolgen van een verstopping

Als uw riool verstopt is, merkt u dit vaak doordat de WC verstopt is, doordat de gootsteen niet meer goed leeg loopt, of dat het doucheputje verstopt lijkt. Vaak gaat een verstopt riool ook gepaard met stankoverlast; er hangt een rioollucht in huis. Dit zijn allemaal gevolgen van een rioolverstopping en het is belangrijk om deze verstopping snel te verhelpen, voordat er meer schade ontstaat. Het snel ontstoppen van de WC, gootsteen of afvoer kan dus erger voorkomen.

Waar moet u op letten bij zelf het riool ontstoppen?

Het is dus belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool zelf te ontstoppen:

 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool zelf te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 085 - 0187125.

Kosten van een ontstoppingsbedrijf

De manier waarop onze ontstoppers te werk gaan kan per situatie en locatie verschillen. Er kan dan wel stankoverlast in de keuken zijn, dat hoeft niet te betekenen dat de keukenafvoer verstopt is. Een WC of toilet dat niet goed door loopt kan veroorzaakt worden door een verstopping van het riool. Onze riool ontstoppers komen veel verschillende problemen tegen en iedere situatie is weer anders. Een inspectie op locatie is in sommige gevallen dan ook gewenst om tot een aanpak en inschatting van de kosten voor ontstopping, reiniging of reparatie te komen.

De kosten voor de ontstoppingsdienst worden berekend aan de hand van meerdere factoren:

 • de locatie van de verstopping
 • de staat van het riool en ernst van de situatie
 • de inzet van materieel en apparatuur om het rioolprobleem te lokaliseren en op te lossen
 • de benodigde tijd om het riool, afvoer of leidingen te ontstoppen en te reinigen

We maken in overleg met u een plan van aanpak en kostenberaming op basis van van uw rioolprobleem in Eindhoven. In veel gevallen kunt u direct een prijsopgave telefonisch ontvangen. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit teveel betaalt of achteraf voor een verrassing komt te staan. Onze specialisten lossen de rioolverstopping vakkundig op en geven u ook advies in het voorkomen van toekomstige verstoppingen. Wanneer onze ontstopper uw huis of bedrijf in Eindhoven weer verlaat bent u dus goed ‘bewapend’ tegen meer verstoppingen en overlast.

Particuliere en zakelijk rioolservice

Het kan zijn dat u nu te laat bent met het voorkomen van een verstopping en dat u daardoor het riool moet laten ontstoppen. Dit hoeft niet nogmaals te gebeuren. U kunt een op maat gemaakte serviceovereenkomst aangaan, zowel als particulier en als bedrijf. De meest voorkomende werkzaamheden zijn hierbij inbegrepen, zoals reguliere rioolreiniging, inspectie en onderhoud van hoofdriolen.

Advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor Eindhoven? Bel 085 - 0187125 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte en voor het maken van een afspraak!

Riolering Eindhoven

Het afvalwater van bedrijven en huishoudens in Eindhoven wordt afgevoerd via een complex buizenstelsel: het rioolstelsel. De rioolgemalen pompen het water naar de waterzuiveringsinstallatie, waar het wordt gezuiverd om vervolgens door te stromen naar de rivier de Dommel. Dit is overigens niet altijd zo geweest, pas halverwege de vorige eeuw is er gestart met de bouw van de waterzuivering. Tientallen jaren later, in 1985, is het voor alle huishoudens in Eindhoven verplicht geworden om aangesloten te zijn op het openbare rioolstelsel.

Hemelwaterafvoer

Door de jaren heen is het klimaat in Nederland veranderd. Er valt meer neerslag en er zijn vaker piekmomenten met grote hoeveelheden regenval. Er zijn in Eindhoven verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer via het rioolstelsel zoveel mogelijk zonder problemen verloopt. We zetten ze hieronder op een rijtje:

 1. Ten eerste heeft het rioolstelsel capaciteit om water te bufferen. Hiermee kan worden voorkomen dat er teveel water tegelijk naar de waterzuivering gaat. Komt er op een bepaald moment toch een stuk meer afvalwater de waterzuivering binnen, dan zal dit leiden tot een overstort van rioolwater naar de Dommel. Het resultaat: vervuild water in de rivier.

 2. Een andere maatregel om ervoor te zorgen dat er niet teveel water tegelijk naar de waterzuivering gaat is het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel. Regenwater is relatief schoon en hoeft dus niet gezuiverd te worden voordat het in het oppervlaktewater wordt geloosd. Bij een gescheiden rioolstelsel wordt dit dan ook niet gedaan. Bij dit systeem gaat enkel het afvalwater naar de zuivering, het regenwater gaat rechtstreeks naar het oppervlaktewater. Sinds eind vorige eeuw is de gemeente Eindhoven in nieuwbouwwijken begonnen met het aanleggen van gescheiden riolering.

  Goed om te weten: eigenaren van een schoon en verhard oppervlak (bijvoorbeeld een dak van een gebouw of een parkeerterrein) die zijn aangesloten op het gemengde rioolstelsel kunnen subsidie aanvragen om het oppervlak los te laten koppelen van de gemengde riolering.

 3. Mocht er echt veel neerslag vallen, en kan het rioolstelsel dit niet opvangen, dan beschikt de waterzuivering nog over een bezinkbassin. In deze ondergrondse ruimte kan indien nodig het overtollige rioolwater opgevangen worden.

Riool ontstoppen Eindhoven

Rioolproblemen kunnen door veel dingen veroorzaakt worden. Wanneer het riool verstopt raakt dan is het in ieder geval belangrijk om dit snel op te laten lossen. Wacht men hier te lang mee, dan kan de verstopping hardnekkiger worden of de riolering kan beschadigd raken.

Ontstoppingsbedrijf Eindhoven

Schakel bij een verstopt riool een ontstoppingsbedrijf uit regio Eindhoven in. Zij zullen de problemen snel en vakkundig oplossen en tevens kunnen zij aangeven waar het probleem zich bevindt. Blijkt de verstopping op grond van de gemeente te zitten? In dit geval kunt u de kosten terugvragen.

Veelvoorkomende rioolproblemen in Eindhoven

Het oplossen en voorkomen van riool verstopping. Het vernieuwen van een 40mm riolering in de kruipruimte, die niet op afschot ligt. (Ongeveer 7 meter) Vanaf de keuken tot hoofdriolering. Op het moment loopt de afvoer heel slecht door.

zaterdag 28 april 2018
Italielaan, Eindhoven

Bij hevige regenval loopt het water van het dak aan de achterkant van mijn huis niet goed weg en stroomt het over mijn terras. De verstopping zit ergens onder het huis vermoed ik, de regenpijp van de goot naar de grond zit namelijk niet verstopt.

zondag 22 april 2018
Roussillonhof, Eindhoven

Afvoer in de keuken zit verstopt.

vrijdag 20 april 2018
Bekkensstraat, Eindhoven

De afvoer van het toilet en de vaatwasser loopt niet goed door. Eerder is er al een klont vet uit het riool gehaald.

maandag 16 april 2018
Tarwelaan, Eindhoven

Na het schoonspuiten van mijn terras is de afvoerdrain in de tuin verstopt met zand.

maandag 9 april 2018
De Latpad, Eindhoven

Wij willen ongeveer vijf meter rioolleiding laten vervangen. De oude leiding heeft een rare knik. We willen nu graag een rechte afvoer.

dinsdag 3 april 2018
Paaltjesweg, Eindhoven

Er hangt een vieze (riool)lucht in huis. Vooral boven in één van de slaapkamers (daar zit een ventilatierooster) maar het trekt inmiddels door heel het huis. Ik weet niet zeker of het iets met het riool te maken heeft.

maandag 19 februari 2018
Ouwenberg, Eindhoven

De afvoer van de gootsteen in de keuken moet ontstopt worden. Deze staat ook in verbinding met de vaatwasser. Bij het draaien van de vaatwasser komt het water omhoog bij de gootsteen en overstroomt ook de afvoer van de vaatwasser enigszins.

woensdag 24 januari 2018
Kastelenplein, Eindhoven

Ik hoor geborrel op de begane grond in de keuken en in de wc. Als de wc beneden doorgetrokken wordt loopt het water wel weg, maar heel langzaam. Net als het water in de keuken. Vermoedelijk zit er een verstopping onder de stoep.

dinsdag 2 januari 2018
Rhônelaan, Eindhoven

We gaan de achtertuin vernieuwen. Nu is het zo dat we nergens een put hebben in de tuin. We willen achter in de tuin, op advies van de stratenmaker, een afvoerdrain aan laten leggen. De regenpijp om eventueel op aan te sluiten zit aan het huis. De afstand tussen de regenpijp en de locatie waar de drain moet komen is plus minus 16 meter. Dus mijn vraag is of dat mogelijk is.

maandag 4 december 2017
Peter van Anrooylaan, Eindhoven

Ik ben mijn huis aan het verbouwen en onderdeel daarvan is het opnieuw aanleggen van een stuk riool. Dit betreft de aansluiting van de wc op de begane grond. Hiervoor moet circa 5 meter pijp aangelegd worden. De pijp moet in de voortuin aangesloten worden op de rest van het riool van het huis.

maandag 27 november 2017
Pasteurlaan, Eindhoven

De afvoer van de wc en gootsteen loopt niet door. Paar maanden geleden is alles nieuw geplaatst wegens verbouwing.

donderdag 16 november 2017
De Lairessestraat, Eindhoven

Riolering moet vervangen worden.

maandag 13 november 2017
Edisonstraat, Eindhoven

We hebben problemen met de afvoer van de wasmachine, vaatwasser en gootsteen in de keuken. Lijken op hetzelfde punt aangesloten. Ontstopper hebben we geprobeerd, maar de problemen lijken erger te worden. Wasmachine water loopt niet voldoende weg en overstroomt.

zondag 5 november 2017
Kalmoesplein, Eindhoven

We hebben een verstopte keukenafvoer. We zoeken hulp bij het ontstoppen.

zondag 15 oktober 2017
Dorstige Smid, Eindhoven

Onze afvoer in de keuken is deels verstopt.

woensdag 4 oktober 2017
C. van Bourbonhof, Eindhoven

Ik woon in een rijtjeswoning. In de achtertuin staat een schuur met een dakgoot die in onze tuin de grond in gaat. Deze afvoer is verstopt geraakt. Een vorige klusjesman heeft de regenpijp afgezaagd met de belofte dat de tuin het afvoerwater wel aan kon. Dit blijkt helaas niet zo te zijn en de schuur van mij en die van de buren staan bij harde regenval blank. Ik ben nu op zoek naar iemand die de leiding onder het zand kan ontstoppen en de regenpijp hier weer op aan kan sluiten.

zaterdag 16 september 2017
Jaobus Deckersstraat, Eindhoven

Een boom in de voortuin is met wortels in het riool gegroeid en zorgt voor een verstopping van het toilet. Wij willen graag de boom laten verwijderen en aansluitend het riool laten herstellen.

donderdag 14 september 2017
Airbornelaan, Eindhoven

Bij hevige regenval loopt het water van het dak niet goed weg in het riool, met als gevolg dat het terras overstroomt. Daarnaast hebben we regelmatig stankoverlast in de badkamer boven - waarschijnlijk is dit gerelateerd. Volgens de loodgieter zit er een verstopping in het riool net buiten onze perceel grens. Volgens de specialist van de gemeente zit de verstopping niet op gemeentegrond.

maandag 28 augustus 2017
Poeijersstraat, Eindhoven

De afvoer van de wasmachine op zolder loopt niet goed weg. Bij de afvoer van de cv stinkt het en hoor je het borrelen. Beneden in de keuken borrelt het ook, met name als de vaatwasser water wegpompt.

woensdag 9 augustus 2017
Suurhofflaan, Eindhoven

Er komt een hevige stank uit de douche. We hebben een jaren 30 woning en een inloopdouche. Ik denk dat het stank klepje niet werkt, het water blijft niet staan.

vrijdag 4 augustus 2017
Floraplein, Eindhoven

Buitenputje loopt slecht door. Dit is het putje van de keukenafvoer.

maandag 31 juli 2017
St. Odastraat, Eindhoven

Een deel van onze regenpijp lijkt verstopt.

zondag 23 juli 2017
Hendrik de Keyzerlaan, Eindhoven

De gootsteen in de keuken loopt veel te langzaam leeg.

donderdag 20 juli 2017
Stationsweg, Eindhoven

Er zit een gat in mijn riool, in een t-stuk. Dat wil ik graag gemaakt hebben, want iedere keer staat mijn kruipruimte vol water.

woensdag 19 juli 2017
Van Aitzemastraat, Eindhoven

Het riool in de keuken is verstopt.

donderdag 13 juli 2017
Frankendaal, Eindhoven

Het water vanuit de wasmachine loopt terug in de douchebak. Ook loopt het water uit de wastafel in de douche.

maandag 10 juli 2017
Gestelsestraat, Eindhoven

Gootsteen in de keuken is verstopt.

zondag 9 juli 2017
Strobloemstraat, Eindhoven

Water komt buiten uit de put omhoog, wc water komt omhoog en water in de gootsteen loopt niet goed weg.

zaterdag 8 juli 2017
Tongelresestraat, Eindhoven

Bij hevige regenval loopt het regenwater niet vlot weg. Ik heb het advies gekregen om hier eens naar te laten kijken. Graag jullie hulp!

zaterdag 8 juli 2017
Roussillonhof, Eindhoven

Ik wil graag de riolering vernieuwen, deze ligt sinds 1965 en is grespijp of asbesthoudend ben ik bang.

zaterdag 8 juli 2017
Adelaertstraat, Eindhoven

Onze wc is verstopt, vermoedelijk door een grote boom die in de voortuin staat.

vrijdag 16 juni 2017
Airbornelaan, Eindhoven

Er komt een rioollucht uit de wastafel. We hebben de sifon goed schoongemaakt, maar nog steeds blijft het stinken.

maandag 8 mei 2017
Willem de Bruynstraat, Eindhoven

De wc is verstopt.

woensdag 26 april 2017
't Hofke, Eindhoven

Ons toilet beneden spoelt niet goed door.

donderdag 20 april 2017
Chrysantenstraat, Eindhoven

Rioollucht in onze nieuwe badkamer.

maandag 10 april 2017
Jonathanstraat, Eindhoven

De afvoer in onze keuken/bijkeuken is verstopt.

maandag 20 maart 2017
Hondsruglaan, Eindhoven

De keukengootsteen zit verstopt.

vrijdag 20 januari 2017
Rietvinkstraat, Eindhoven

In het hele huis blijft het water staan bij kraan en toilet. Ik zou graag het riool laten ontstoppen.

maandag 26 december 2016
Belgieplein, Eindhoven

Ik wil graag de afvoer/regenafvoer in een garagebox door laten spuiten, deze lijkt verstopt te zitten.

woensdag 14 december 2016
Baltesakker, Eindhoven

Mijn afvoer in de keuken zit verstopt. Deze moet ontstopt worden en ik vermoed dat de leiding vervangen moet worden. De afvoer is niet goed aangelegd.

zondag 20 november 2016
Nederlandplein, Eindhoven

Mijn keukenafvoer is verstopt.

maandag 29 augustus 2016
Fransebaan, Eindhoven

Mijn wastafel in de badkamer is verstopt. Ik heb al van alles geprobeerd om deze te ontstoppen maar zonder geluk. Kunnen jullie mij met deze probleem helpen?

dinsdag 9 augustus 2016
Kruisakker, Eindhoven

Douche loopt niet meer door. Het water komt omhoog wanneer de wc doorgespoeld wordt en wanneer de wasmachine/vaatwasser aanstaat.

donderdag 4 augustus 2016
Van Thienenlaan, Eindhoven

Onze hemelwaterafvoer loopt niet meer af.

maandag 13 juni 2016
Ploegstraat, Eindhoven

Oude afvoer/riolering (van steen) in de voortuin moet vervangen worden. De lengte is ongeveer 5 meter vanaf de voorgevel van het huis tot aan het trottoir (gemeentelijke riool).

maandag 13 juni 2016
Anna van Engelandstraat, Eindhoven

Put is verstopt waardoor het water in de gootsteen zeer traag wegloopt.

woensdag 1 juni 2016
Koningskinderen, Eindhoven

Ik heb een lichte verstopping in mijn gootsteen, dit wil ik graag laten oplossen.

woensdag 27 april 2016
Bekkensstraat, Eindhoven

Hoogstwaarschijnlijk wortels in de rioolbuizen onder het huis.

maandag 22 februari 2016
Airbornelaan, Eindhoven

Sinds enkele weken hebben we problemen met de afvoer in ons huis. Het bad, de wastafel in de badkamer, het toilet en de spoelbak in de keuken voeren of heel slecht of soms helemaal niet af. Twee keer geprobeerd om met een ontstoppingsmiddel vebetering te krijgen maar het lost niets op. Graag jullie deskundige hulp!

woensdag 10 februari 2016
Azaleastraat, Eindhoven

Vanaf het toilet op de begane grond tot aan de aansluiting op het gemeenteriool zit een verstopping. Als het bad op de eerste verdieping leegloopt, overstroomt het toilet op de begane grond. Ook als de wasmachine water wegpompt overstroomt het toilet. Kunnen jullie dit probleem oplossen?

zondag 18 oktober 2015
Dordognelaan, Eindhoven

Onze wc beneden spoelt niet goed door. Als we de spoelknop indrukken blijven toiletpapier en behoeftes ronddraaien op de oppervlakte maar het wordt niet afgevoerd.

vrijdag 16 oktober 2015
Imstenrade, Eindhoven

De gootsteenafvoer is hardnekkig verstopt en dit is met HG ontstopper niet op te lossen.

donderdag 15 oktober 2015
Straatsburglaan, Eindhoven

Het water in ons toilet loopt langzaam weg.

vrijdag 18 september 2015
Hoogstraat, Eindhoven