Riool ontstoppen

Last van rioollucht in huis? Of loopt het water niet meer goed door? Grote kans dat u last heeft van een verstopping in uw riool. Voorkom ernstige problemen en neem direct maatregelen; schakel een rioolspecialist in om uw riool te ontstoppen.

Wilt u een afspraak maken met een rioolexpert om uw riool te ontstoppen of voor een andere rioolservice? U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met de vakman. Bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met het ontstoppingsbedrijf in uw regio.

Riolering verstopt: zo herkent u het

Verschillende tekenen kunnen aantonen dat u te maken heeft met een verstopt riool. Wanneer uw riolering verstopt is blijft het water in de wasbak of douchebak staan en zakt het niet goed weg door het afvoerputje. Daarnaast kan een verstopt riool ook een behoorlijke stank veroorzaken die in het hele huis te ruiken is. Die muffe, vochtige stankwalmen krijgt u uw huis of bedrijf niet uit zolang de rioolverstopping niet goed verholpen is.

Riool verstopt: de oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die een verstopping van het riool tot gevolg kunnen hebben. Houd er rekening mee dat wat u door uw afvoer spoelt, eerst door de rioolleidingen van uw huis of bedrijfspand spoelt, voordat het in het riool terecht komt. Om ervoor te zorgen dat uw riolering niet verstopt, is het belangrijk om te weten waar een rioolverstopping door veroorzaakt wordt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering:

 • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
 • Aangekoekte etensresten in de rioolleidingen
 • Zeepresten die in de rioolleidingen blijven plakken
 • Ongezuiverd rioolwater dat uit het riool komt (het probleem zit dan vaak in openbare rioolleidingen)

Ondervindt u veel stankoverlast en ruikt u dit vooral bij uw sanitair? Een verstopt riool kan voor veel stankoverlast zorgen. Ontdekt u vroegtijdig een verstopt riool en laat u dit snel verhelpen, dan kunt u hiermee ernstige schade aan de rioolleidingen voorkomen. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van een expert voor de rioolontstopping.

Direct hulp bij riool ontstoppen

Riolering ontstoppen? Schakel een vakman in. Een professioneel ontstoppingsbedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw verstopte riolering af. Wij werken samen met lokale ontstoppingsbedrijven in heel Nederland, die beschikbaar zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Ook kunt u ons inschakelen voor rioolreiniging en andere riooldiensten voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken.

Riool ontstoppen kosten

Wanneer u een ontstoppingsbedrijf inschakelt om uw riool te ontstoppen, dan is het fijn om te weten welke kosten u kunt verwachten. Aan een rioolontstopping kunnen we echter geen vast prijskaartje hangen, dit heeft er mee te maken dat elke verstopping anders is. De ene keer gaat het om een hardnekkig probleem waar de vakman een tijdje mee bezig is, terwijl een andere keer de klus zo geklaard is. Maar hoe weet u wat u kunt verwachten? Onze tip: neem vooraf even (vrijblijvend) telefonisch contact op met de vakman om de situatie uit te leggen. Op basis hiervan kan de vakman vooraf een schatting van de kosten maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bel 085 - 0187125 om direct te overleggen met de vakman in uw regio.

Rioolontstopping: waar moet u op letten?

Het is belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast en andere problemen worden voorkomen. Wat u kunt doen om uw riolering te ontstoppen? Wij zetten het voor u op een rijtje:

 • Gebruik bij een kleine verstopping een rubberen ontstopper voor de rioolontstopping. Voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
 • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
 • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
 • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 • Indien u hier kennis van heeft kunt u gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Onze vakmannen staan dag en nacht voor u klaar!

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen riool ontstoppen

Niet alleen voor rioolontstopping, maar ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze ontstoppingsbedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn:

 • Ontstoppen van toilet en afvoer
 • Riool en afvoer inspectie
 • Aanleg of reparatie van riolering
 • Uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel
 • Het reinigen van de riolering
 • Het reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen

Wilt u een afspraak maken om uw rioolprobleem snel en vakkundig te laten verhelpen? Vul ons contactformulier in of bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met de vakman in uw regio.

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!