Doucheputje ontstoppen

Loopt het douchewater slecht weg? Grote kans dat uw doucheputje verstopt is. Om ernstige problemen te voorkomen is het belangrijk dat u direct maatregelen treft. Laat uw douche snel ontstoppen! Schakel een rioolspecialist in voor een snelle en vakkundige oplossing van uw probleem.

Afspraak maken? Vul het contactformulier in of bel 085 - 0187125 om direct contact op te nemen met de vakman in uw regio. Onze ontstoppingsbedrijven staan 24/7 voor u klaar, niet alleen wanneer uw douche verstopt is, maar ook bij ieder ander rioolprobleem. 

Doucheputje verstopt: zo herkent u het

Eén van de eerste tekenen van een verstopt doucheputje is rioolstank: een muffe, vochtige lucht. Rioolstank is een veelvoorkomend probleem bij verstoppingen, waaronder bij verstopte doucheputjes. Daarnaast herkent u een verstopte douche aan water dat nauwelijks of niet meer wegspoelt. In het laatste geval, als het water helemaal niet meer wegspoelt, is het doucheputje verstopt en moeten er maatregelen getroffen worden. Wacht hier niet te lang mee, een verstopping van het doucheputje kan namelijk grote consequenties hebben voor de houdbaarheid van uw rioolleidingen.

Douche verstopt: de oorzaken op een rijtje

Zijn er dames of heren met lange haren in de douche gespot? Een verstopt doucheputje is de angst voor elke vader met een dochter! Toch is dit clichébeeld niet altijd waar als het gaat om de oorzaak van een verstopte douche. Er zijn vaak meerdere boosdoeners die de verstopte doucheput hebben veroorzaakt. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

 • Zeepresten en vettigheid van douchegel, shampoo of conditioner (dit laatste vooral vanwege de dikke substantie van het product)
 • Scheerschuim
 • Vuiligheid en stof
 • Schoonmaakmiddelen
 • (Lange) haren

Direct hulp bij een verstopte doucheput

Vindt u het een lastige of vieze klus om uw douche te ontstoppen? Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw verstopte douche af. Overal in Nederland staat er een lokaal rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt voor u klaar. Ook kunt u ons inschakelen voor rioolreiniging en andere riooldiensten voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken.

Doucheputje ontstoppen kosten

Voordat u een vakman over de vloer laat komen om uw doucheputje te ontstoppen is het prettig om te weten wat het u gaat kosten. Omdat elk rioolprobleem anders is kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. Om toch een idee te krijgen van wat u kunt verwachten is het aan te raden om vooraf altijd even (vrijblijvend) telefonisch contact op te nemen met het lokale ontstoppingsbedrijf. Wanneer u de situatie uitlegt kan de vakman een schatting van de kosten maken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Direct contact opnemen met de vakman in uw regio? Bel 085 - 0187125.

Douche ontstoppen: waar moet u op letten

Het is belangrijk dat de verstopping in uw douche zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast en andere problemen worden voorkomen. Wat u kunt doen om een doucheputje te ontstoppen:

 • Gebruik een rubberen ontstopper of een chemisch schoonmaakmiddel om het oppervlakkige vuil te verwijderen
 • Haal het deksel van het doucheputje los en reinig dit samen met de afvoerleiding
 • Reinig uw afvoer met een azijn- of sodaoplossing en spoel door met kokend water
 • Spoel het aangekoekte vuil, met behulp van de douchekop, weg
 • Verwijder met een lang voorwerp vuil dat verder in de leiding ligt

Heeft u alles al geprobeerd en lukt het niet om de verstopping op te lossen, schakel dan de professionele hulp van Rioolprobleem Kwijt in. Ook voor het oplossen van andere rioolproblemen kunt u 24/7 bij onze vakmannen terecht.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen doucheputjes ontstoppen

Niet alleen voor een verstopte doucheput, maar ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met de ontstoppingsbedrijven van Rioolprobleem Kwijt. Onze vakmannen weten raad met verstopte toiletten, rioolvliegjes, beschadigde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten waarvoor u bij Rioolprobleem Kwijt terecht kunt:

 • Ontstoppen van riolering, toilet en afvoer
 • Inspectie van riool en afvoeren
 • Aanleg van riolering
 • Rioolreparatie
 • Uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel
 • Rioolreiniging
 • Het reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen

Afspraak maken om uw rioolprobleem op te laten lossen door een van onze vakmannen? Vul het contactformulier in of bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met het rioolservice bedrijf in uw regio.

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!