Gootsteen ontstoppen

Gootsteen verstopt? Zorg dat de problemen snel worden opgelost, laat uw gootsteen ontstoppen door een professioneel ontstoppingsbedrijf van Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolspecialisten beschikken over het gereedschap en de technieken om de verstopping snel en vakkundig te verhelpen. In een mum van tijd loopt het water in uw gootsteen weer zonder problemen weg.

Bel 085 - 0187125 om direct een afspraak te maken bij het lokale ontstoppingsbedrijf of vul het contactformulier in.

Gootsteen verstopt: zo herkent u het

Een verstopte gootsteen komt nooit op het juiste moment, maar wanneer u het vroeg ontdekt heeft u er gelukkig weinig hinder van. Het probleem kan dan snel en eenvoudig verholpen worden. Merkt u dat het water minder snel doorloopt in uw gootsteen? Dit is het juiste moment om aan de bel te trekken. Wanneer u bij de eerste tekenen van een verstopte gootsteen direct maatregelen treft, dan voorkomt u dat de gehele gootsteen verstopt.

Loopt het water niet alleen moeizamer door, maar hoort u ook telkens gepruttel uit de gootsteen? Dit wijst duidelijk op een gootsteen die verstopt is. Wees er in dit geval als de kippen bij en laat de gootsteen zo snel mogelijk ontstoppen. Wanneer u een verstopte gootsteen vroegtijdig ontdekt en laat verhelpen kunt u ernstige schade aan uw rioolleidingen voorkomen.

Verstopte gootsteen: de oorzaken

Spoelt u de borden altijd af voordat u ze afwast of in de vaatwasser zet? Dit kan ervoor zorgen dat uw gootsteen verstopt raakt! Enkele kruimeltjes die keer op keer door de gootsteen gespoeld worden kunnen zich ophopen in uw gootsteen en een verstopping veroorzaken.

Wanneer uw gootsteen verstopt is dan kan dit het gevolg zijn van diverse oorzaken, namelijk:

 • Vet, vuiligheid en stof
 • Tandpastaresten
 • Etensresten
 • Zeepresten

Wees dus voorzichtig en spoel niet zomaar restjes door uw gootsteen. Het lijkt misschien onschuldig, maar op den duur kunnen deze resten ervoor zorgen dat de gootsteen verstopt raakt.

Direct hulp bij gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen? Schakel een expert in! Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw verstopte gootsteen af. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Niet alleen voor een verstopte gootsteen, maar ook voor ieder ander rioolprobleem. Ook kunnen wij overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Gootsteen ontstoppen kosten

Wanneer u een vakman inschakelt om uw gootsteen te ontstoppen, dan is het fijn om te weten welke kosten u kunt verwachten. Wij begrijpen dit! Echter is het lastig om een vaste prijs te noemen, aangezien elke gootsteen verstopping anders is. De ene keer kan de gootsteen simpel en snel ontstopt worden, terwijl dit een andere keer wat langer kan duren. Dit hangt voor een groot deel af van de ernst van de verstopping. Om vooraf inzicht te krijgen in het kostenplaatje raden wij aan om even vrijblijvend telefonisch te overleggen met het lokale ontstoppingsbedrijf. Wanneer u de situatie uitlegt en het probleem beschrijft, dan kan de vakman in de meeste gevallen een goede schatting van de kosten geven. Om te overleggen met de lokale vakman kunt u direct contact opnemen via 085 - 0187125.

Gootsteen verstopt: waar moet u op letten?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte gootsteen te ontstoppen? We zetten de mogelijkheden op een rijtje:

 • Gebruik een rubberen gootsteen ontstopper
 • Gebruik een vloeibare gootsteen ontstopper (let op: volg altijd de handleiding!)
 • Reinig de afvoer met een azijn- of sodaoplossing en spoel door met kokend water
 • Haal het zeefje in de gootsteen los en verwijder het vuil
 • Verwijder de sifon (stankafsluiter) onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
 • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Is het niet gelukt om de gootsteen te ontstoppen of geeft u dit vieze klusje liever uit handen? Onze vakmannen staan voor u klaar!

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen gootsteen ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservice bedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn:

 • Ontstoppen van toilet en afvoer
 • Riool en afvoer inspectie
 • Aanleg, reparatie en reiniging van riolering
 • Uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel
 • Reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen.

Wilt u een afspraak maken om uw gootsteen te laten ontstoppen of voor een andere riooldienst? Bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met het lokale ontstoppingsbedrijf of vul het contactformulier in. Wanneer u direct hulp nodig heeft bij een rioolprobleem dan staan de lokale rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in Nederland!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!