Wastafel ontstoppen

Heeft u een verstopte wastafel? Wilt u uw wastafel laten ontstoppen? Bel 085 - 0187125 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw wastafel verstopt?

Even wassen, tandenpoetsen of scheren; de wastafel wordt regelmatig gebruikt voor onze ochtend- en avondrituelen. Een verstopte keukenafvoer komt vaak plotseling wanneer u merkt dat het water niet uit uw wastafel verdwijnt. Een verstopte wastafel kan voor veel meer gedoe zorgen wanneer de rioolleidingen later schade oplopen. De lokale verstopping in de wastafel is niet of onvoldoende verholpen waardoor het probleem zich door de rioolleidingen verspreid, zoals ophoping van de verstopping of scheuren in de leidingen.

De oorzaken van een verstopte wastafel

Merkt u dat het water minder snel doorloopt in uw keukenafvoer dan is dit het juiste moment om aan de bel te trekken om een verstopping van de keukenafvoer te voorkomen. Een verstopte keukenafvoer kan het gevolg zijn van diverse oorzaken, namelijk:

 • Vet, vuiligheid en stof
 • Tandpastaresten
 • Etensresten
 • Zeepresten
 • Haren
 • (Haar)accesoires zoals haarpspeldjes of oorbellen
 • Make-up (poeder of vloeibare substanties) kan in de afvoer van de wastafel vallen

Hoort u telkens gepruttel uit de wastafel en loop het water moeizaam door? Laat de verstopping snel verhelpen om ernstige rioolproblemen te voorkomen. Wat de oorzaak van de verstopping ook is, de lokale rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt verhelpen graag de verstopping in de wastafel, zodat u hier weer volop gebruik van kunt maken.Direct hulp bij wastafel ontstoppen.

Direct hulp bij wastafel ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in Nederland klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij wastafel ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte wastafel te ontstoppen:

 • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
 • Maak uw afvoer met een azijn- of sodaoplossing schoon en spoel door met kokend water
 • Haal het zeefje in de wastafel los en verwijder het vuil
 • Verwijder de sifon (stankafsluiter) onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
 • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen wastafel ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Wanneer u direct hulp nodig heeft om de wastafel te ontstoppen dan staan de lokale riool rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in Nederland!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!