WC ontstoppen

WC verstopt? Waarschijnlijk spoelt het water in uw toilet niet meer goed weg. Aarzel niet en tref direct maatregelen bij tekenen van een verstopt toilet. Wacht niet te lang, dit kan ernstige problemen veroorzaken. Schakel tijdig een van onze rioolspecialisten in om uw wc te ontstoppen!

Afspraak maken? Bel 085 - 0187125 om direct in contact te komen met de vakman in uw regio of vul het contactformulier in. Onze rioolexperts kunt u niet alleen bellen voor het ontstoppen van een verstopt toilet, maar ook voor ieder ander rioolprobleem.

WC verstopt? Zo herkent u het

Wanneer er bijna geen water meer in de wc pot zit dan kan het zijn dat uw wc verstopt is. Een andere oorzaak kan een slechte of verkeerde beluchting van de riolering zijn. Het is niet eenvoudig om vroegtijdig te herkennen dat uw toilet verstopt is.

Spoelt het water in uw toilet niet meer goed weg? Dan is er duidelijk sprake van een toilet die verstopt is. Dit probleem zal verholpen moeten worden alvorens er weer een grote boodschap kan plaatsvinden.

Toilet verstopt: de oorzaken

Een verstopte wc komt nooit op het juiste moment, omdat het juiste moment hier gewoonweg niet voor bestaat. De oorzaken waardoor een toilet verstopt kan raken zijn erg divers. We zetten een aantal veelvoorkomende oorzaken van een verstopping in de wc op een rijtje:

 • Gebruik van teveel wc papier
 • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
 • Aangekoekte etensresten in de afvoer van de wc
 • Zeepresten (wc reiniger) die in de afvoer van de wc blijven plakken
 • Waterbesparende knop, die (na de grote boodschap) niet voldoende water spoelt en hierdoor niet voldoende druk uitoefent. Spoel daarom ook zo nu en dan (maar met mate) met de volle water knop

Direct hulp bij WC ontstoppen

Wc ontstoppen? Onze vakmannen staan voor u klaar! Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Dankzij ons landelijke netwerk van vakmannen staat er overal in Nederland een lokaal ontstoppingsbedrijf klaar, zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

WC verstopt kosten

Wanneer u besluit om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen voor het ontstoppen van uw wc, dan is het fijn om vooraf duidelijkheid te hebben over de kosten. Een vaste prijs voor het ontstoppen van een verstopte wc is er echter niet. Dit heeft ermee te maken dat elke wc verstopping anders is. De ene keer kan de vakman het probleem snel en eenvoudig oplossen, terwijl het een andere keer complexer kan zijn. Om toch een idee te krijgen van de kosten die u kunt verwachten raden wij aan om vooraf even telefonisch te overleggen met het lokale ontstoppingsbedrijf. Door de situatie uit te leggen kan de vakman in de meeste gevallen een goede schatting van de kosten geven, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Om direct te overleggen met de lokale vakman kunt u contact opnemen via 085 - 0187125.

WC verstopt: waar moet u op letten bij het ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte wc te ontstoppen:

 • Inspecteer de wc pot (zwanenhals) handmatig op eventuele oorzaken van de verstopping (wc rollen, maandverband)
 • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen wc ontstopper; voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare wc ontstopper gebruiken (let op: volg altijd de bijgesloten aanwijzingen)
 • Wanneer u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer

Lukt het niet om de problemen zelf met een wc ontstopper op te lossen? Of is het rioolprobleem moeilijk te verhelpen? Onze vakmannen lossen het voor u op!

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen WC ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven kunnen u helpen wanneer uw wc verstopt is, maar ook wanneer u te maken krijgt met een ander rioolprobleem. Onze diensten:

 • Ontstoppen en inspectie van riool en afvoer
 • Rioolreiniging
 • Reparatie, renovatie en aanleg van riolering
 • Uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel
 • Bestrijden van rioolvliegjes
 • Reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen

Heeft u direct hulp nodig bij het ontstoppen van de wc of een ander rioolprobleem? De lokale rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in Nederland! Neem direct contact op met de vakman in uw regio via 085 - 0187125 of vul het contactformulier in.

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!